امضای تفاهمنامه عملکردی در دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یزد، همزمان با سالروز ملی مقاومت و دومین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهیدش بهمنظور گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و با هدف بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی، تفاهمنامه عملکردی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمدرضا دهقانیاشکذری رئیس این دانشگاه و عنایتالله ملکیتبار رئیس مرکز به امضا رسید.
محمدرضا دهقانیاشکذری در این جلسه اظهار کرد: این تفاهمنامه صرفاً اداری نیست؛ بلکه میراث گرانبها و پیمانی بین همکاران بوده تا با تلاش جهادی و برنامهریزی درست از همه ظرفیتها استفاده شده و زمینهساز رشد استان و کشور باشیم. در این تفاهمنامه عملکردی چند اصل مهم وجود دارد که اجرای آنها توفیقات بزرگی را برای استان یزد رقم خواهد زد؛ چراکه رشد ما رشد استانی خواهد بود که با به شبکه درآمدن ظرفیتهای موجود موفقیتهای بزرگی نصیب ما خواهد کرد.(بیشتر بخوانید)
وی با تأکید بر بومیسازی سند رشد و تعالی دانشگاه تأکید کرد: باید چرخشهای این سند بر اساس ظرفیتها بومیشده و بهکار گرفته شود بهعنوان نمونه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردکان و واحد میبد در زمینه صنایع، واحد اشکذر در رشته برق و زیست، واحد تفت در زمینه گردشگری و کشاورزی، واحد مهریز در رشته برق، واحد بافق در حوزه رشتههای معدنی، واحد بهاباد بهعنوان تنها مرکز آموزش عالی شهرستان، واحد خاتم در زمینه رشتههای کشاورزی و واحد ابرکوه که در مثلث طلایی گردشگری قرار دارد میتوان از این سند استفاده کرد. اگر سند تعالی که زیرمجموعه بیانیه گام دوم بوده بهدرستی در سال نخست اجرایی شود ما را به اهداف مورد نظر خواهد رساند؛ زیرا سند کاملاً اجرایی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با تشریح نقش مؤثر دفتر ارزیابی در رشد دانشگاه بیان کرد: این مرکز بهعنوان مشاوری امین برای رسیدن به گامهای این سند در کنار دانشگاههاست که امیدواریم با کمک این دوستان بتوانیم به اهداف مدنظر دست یابیم.
اندازهگیری پیشرفتهای دانشگاه با تدوین تفاهمنامه عملکردی
رئیس مرکز نظارت ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره تدوین این تفاهمنامه بر اساس برنامه پنجساله گفت: این برنامه بر اساس گزارش پیشدستانه و شاخصهای دقیق و مؤثر برای اندازهگیری پیشرفتهای دانشگاه تدوینشده و به دلیل اینکه واحدهای استان یکپارچه شده گزارش برای استان ثبت میشود.
عنایتالله ملکیتبار با تشریح محورهای هشتگانه ارزیابی و نظارت دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: بر اساس این محورها دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد بر اساس ارزیابی سال گذشته در حوزه آموزشی با انجام ۴۳ درصد تعهدات موفق به کسب رتبه بیست و چهارم، حوزه پژوهش با انجام ۴۵ درصد تعهدات موفق به کسب رتبه سیزدهم، در حوزه فناوری و نوآوری با انجام ۵۲ درصد تعهدات موفق به کسب رتبه دهم، حوزه فرهنگی و اجتماعی با انجام ۳۴ درصد تعهدات موفق به کسب رتبه بیست و یکم، حوزه امور دانشجویی با انجام ۵۸ درصد تعهدات موفق به کسب رتبه سیزدهم، حوزه عمل به تعهدات مدیریتی و توصیهای با انجام ۷۰ درصد تعهدات موفق به کسب رتبه دهم، عمل به تعهدات آموزش توسعه پزشکی با انجام ۶۳ درصد موفق به کسب رتبه دوم، حوزه تعهدات آموزشی و مهارت عمومی با انجام ۹ درصد تعهدات و کسب رتبه سی و یکم و در مجموع استان یزد با انجام ۵۶ درصد تعهدات موفق به کسب رتبه هشتم کشور شده است.
راه شناخت مکاتب بر اساس نظریههای علوم انسانی
قائممقام مرکز نظارت، ارزیابی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی نیز تشریح کرد: بر اساس فرمایش رهبری شهید سلیمانی مکتب است و بر اساس نظریههای علوم انسانی راه شناخت مکاتب؛ دانایی، عملگرایی و معنویت بوده که شهید سلیمانی این سه ویژگی را داشت و به همه آموخته است.
محمد محمدی یکی از زوایای شناختهنشده سردار سلیمانی را نگاه وی به دانشگاه دانست و ادامه داد: این شهید والامقام در اغلب کشورهای منطقه مروج حوزههای آموزشی و پژوهشی بود و در سپاه قدس در این حوزه خدمات زیادی انجام داده است. شهید سلیمانی چند کلیدواژه مهم را درباره دانشگاه مطرح کرده که یکی از آنها بحث تقواست و معتقد بود مهمترین وظیفه برای دانشگاه همین موضوع است.
وی موضوع استفاده از روش استاد و شاگردی را از تأکیدات سردار دلها دانست و تأکید کرد: ما مدیران دانشگاه باید بستری را فراهم کنیم که بتوانیم چنین توصیههای را که انطباقپذیری با شرایط کشور دارد را عملیاتی کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی باید روی رقابتپذیری تمرکز کند. فضای علمی کشوری شاید به ظاهر رقابتپذیر نیست؛ اما در واقعیت چنین نبوده؛ البته وظیفه مدیران گرفتن تصمیم مؤثر بوده و باید مکانیزم آموزش، پژوهش و اداری و مالی را اصلاح کرد. وظیفه ما کمک به این اصلاح بوده؛ چراکه موجبات رضایت دانشجو و استادان را فراهم میآورد و دقیقاً فلسفه طرح تابش استفاده از ظرفیتها و دادهها برای تحقق این فرایند است. دانشگاهها ما را مشاور خود بدانند و ما نیز وظیفه داریم موجبات رشد و توسعه دانشگاهها را فراهم آوریم.
پیامبران الهی برای رساندن بشر به عالیترین مقام مبعوث شدند
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد نیز بیان کرد: پیامبران الهی برای رساندن بشر به عالیترین مقام مبعوث شدند و این مهم را با تزریق بصیرت افزایی به جامعه دنبال میکردند. از ویژگیهای بارز علامه مصباح و شهید سلیمانی بصیرت بینظیر، تیزبینی، شجاعت و حقگویی بدون مصلحتاندیشی بود و در میدان عمل عهدی را که با خدا بسته بودند به منصه ظهور گذاشتند.
حسن زارع در ادامه با تأکید بر اینکه وجود نظارت فینفسه ارزشمند و نظارت عامل پیشرفت و رشد است، توضیح داد: خدا در قرآن میفرماید پروردگار شما، پیامبران و حضرات معصومین(ع) بر اعمال شما نظارت دارند؛ بنابراین اگر انسان خود را در محضر این بزرگواران بداند کارهای خود را بهدرستی انجام میدهد و این بالاترین نوع نظارت است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/