حضور نماینده «جمعیت ایثارگران شماره 2» در ائتلاف اصولگرایان/ کوثری: این جمعیت ایثارگران با آن جمعیت ایثارگران فرق دارد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، آخرین فردی که به جلسات شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان ملحق شده، اسماعیل کوثری است؛ مصطفی پرکره، بیست و هشتم دیماه در این باره به تسنیم گفته است که کوثری به نمایندگی از تشکلهای ایثارگران، رزمندگان و جانبازان، عضو شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان شده است.
پرکره که در این خبر، عضو هیئت مؤسس جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی عنوان شده، اعلام کرده است که کوثری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی است.
اما خبرنگار آنا، موضوع را از شخص کوثری جویا شد. او به آنا گفت: بنده از سوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در ائتلاف حضور دارم.
اسماعیل کوثری که هماکنون نیز نماینده مجلس نهم شورای اسلامی است، درباره ماهیت این تشکل و شباهت آن با تشکیلات حسین فدایی که با عنوان جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی فعال است، اظهار کرد: این جمعیت با تشکیلات آقای فدایی تفاوت دارد.
وی درباره مجوزهای لازم برای تشکیلات متبوعش گفت: این جمعیت رسما از وزارت کشور مجوز دارد و از احزاب تأیید شده است.
با وجود این، پیگیریهای خبرنگار آنا از کمیسیون ماده 10 احزاب، به پاسخ مشخصی درباره ماهیت و مجوز جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نرسید و برخی اعضای کمیسیون در گفتوگو با خبرنگار آنا، ضمن اینکه وجود تشکل جدیدی با عنوان «جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی» را رد نکردند، عنوان داشتند که یادمان نمیآید. شاید هم مجوز داده باشیم.
این در حالی است که پیش از آن، مهدی ذاکری که به عنوان نماینده تشکلهای همسو با محمدباقر قالیباف در شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان حضور دارد، درباره اخباری که از ملحق شدن اسماعیل کوثری، به شورای مرکزی این ائتلاف به نمایندگی از تشکلهای ایثارگران، رزمندگان و جانبازان حکایت دارند، گفته بود: آقای کوثری به شورای مرکزی ائتلاف ملحق شدهاند اما به نمایندگی از جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی.
ذاکری در پاسخ به این سؤال که «مگر آقای فدایی از جمعیت ایثارگران حضور ندارند؟»، به آنا گفت: شخص آقای فدایی در همه جلسات حضور ندارند.
27 فروردین سال 1376 در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هفتم، جمعیتی با عنوان «جمعی از ایثارگران انقلاب اسلامی» اعلام موجودیت کرد که اعضای هیئت مؤسس آن را علیاکبر ابوترابیفرد، حسین فداییآشتیانی، علی دارابی، داود دانشجعفری، عبدالحسین روحالامینی، مجتبی شاکری، علی یوسفپور، احمدعلی مقیمی، هادی ایمانی و محمود احمدینژاد تشکیل میدادند. به فاصله نزدیک به یک ماه، یعنی در تاریخ 20 اردیبهشت همان سال، وزارت کشور مجوز فعالیت را با عنوان «جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی» برای این تشکیلات صادر کرد.
این تشکل قبل از این تاریخ نیز به طور غیررسمی در انتخابات پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی با نام جمعی از ایثارگران انقلاب اسلامی آغاز به کار کرده بود.
علی دارابی در کتاب خود با عنوان «جامعهشناسی سیاسی در ایران» اعلام کرده است که ایثارگران در جریان انتخابات خرداد سال 76 از علیاکبر ناطقنوری حمایت کرده است و در انتخابات چهار سال بعد نیز پشت سر علی شمخانی و احمد توکلی در برابر سیدمحمد خاتمی ایستاد.
ایثارگران اما در انتخابات سال 84، در میان دوگانه هاشمی و احمدینژاد، به استقبال از عضو هیئت مؤسس خود یعنی محمود احمدینژاد شتافت و از او حمایت کرد.
حسین فدایی از ابتدا تاکنون دبیرکلی این جمعیت را عهدهدار است.
این تشکل در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری نیز از احمدینژاد حمایت کرد. حسین فدایی در بیان علت چرایی این حمایت گفت: در تمام سنجشهای صورتگرفته مقبولیت احمدینژاد قابل قبول و فاصله وی با سایر نامزدها بسیار زیاد است.
جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در انتخابات 24 خرداد 1392 هم اعلام کرد که حامی ائتلاف سهگانه است ولی با بر هم خوردن ائتلاف حداد، ولایتی، قالیباف، در نهایت از محمدباقر قالیباف حمایت کرد.
انتهای پیام/