گره خوردن آینده بازار سرمایه به رفع ابهامات
سید علی حسینی/ به گزارش خبرنگار بورس، بیمه و بانک گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، مصوبه دولت در جهت حمایت از بازار سرمایه، خبر وارد شدن ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه و حمایت بدنه اقتصادی دولت از جمله موضوعاتی بود که سبب شد تا در روزهای اخیر شاهد رشد شاخص بورس باشیم.
روند صعودی شاخص طی روزهای معاملاتی اخیر حاکی از واکنش مثبت شاخص نسبت به رویدادهای اقتصادی دارد که از جمله آنها میتوان به صحبتهای حمایتی مقامات دولت از بازار سرمایه و رفع بسیاری از ابهامات در روند معاملات بورس اشاره کرد که نشان میدهد اگر این حمایتها در جهت درست و صحیح صورت گیرد، میتوان در روزهای آینده شاهد رشد شاخص و صعود آن به قلههای بالاتر بود.
در این میان برداشته شدن ابهامات از بودجه سال آینده در جهت حمایت از بازار سرمایه یکی از مهمترین عواملی بود که توانست شاخص بورس را از اُفت بیشتر روزهای معاملاتی گذشته نجات دهد.
از اولین روز زمستان شاهد وارد شدن نقدینگی سنگین برای بانکها از سوی بازار سرمایه بودهایم که مناسب به نظر میرسد اما خروج ۸۰۰ میلیارد تومان در بازار سرمایه طی پنج روز با وجود روند صعودی شاخص نگرانکننده به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید:
صعود شاخص بورس در حالی ادامه داشت که تقریباً از میانه معاملات روز یکشنبه با شدت گرفتن عرضهها شاهد کاهش صف خرید و بزرگتر شدن صف فروش برای برخی سهمها بودیم تا جایی که شاخص به محدوده منفی بازگشت آن هم به این دلیل که تغییری در سیگنالهای خوبی که طی روزهای قبل در بازار سرمایه ایجاد شده بود، وارد نشد و شاخص از نیمههای راه به روند نزولی بازگشت اما به عقیده کارشناسان مقاومت تکنیکالی مانع از صعود بورس از نیمههای راه معاملات روز گذشته شد.
در این میان با شروع شدن دور جدید مذاکرات میتوان این گونه استنباط کرد که با توجه به سابقه گذشته و پیشفرضهایی که اهالی بازار از نتایج مذاکرات متصور هستند یکی از دلایل اُفت مجدد شاخص همین موضوع باشد که با توجه به واقعیت بازار و ارزنده بودن سهام توجیهی ندارد امری که بارها از سوی کارشناسان بر روی آن تاکید شده است.
حسین راغفر، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری آنا درباره وضعیت بورس اظهار میکند «بهبود شرایط بازار سرمایه وابسته به برطرف شدن ابهامات است و اگر دورنمای بازار سرمایه با توجه به مشخص شدن نتیجه مذاکرات و حل شدن مشکلات اقتصادی مثبت باشد میتوان انتظار بازگشت شاخص به نقطه اوج خود را داشت».
وی میافزاید «ابهامات موجود در بودجه سال آینده نیز یکی از دلایلی است که رشد شاخص را متوقف میکند اما رفع شدن ابهامات مربوط به آن و اینکه در سال آینده با کسری بودجه مواجه نخواهیم بود و طرحهای حمایتی دولت محقق میشود، میتواند رشد شاخص را طی ماههای آینده تسریع کند».
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نرخ تورم شاخصهای کلان اقتصادی نیز بر روند بازار سرمایه تاثیرگذار است، ادامه میدهد «دولت اگر بتواند شرایط تورمی مزمن فعلی اقتصاد را درمان کند قدم بسیار موثری در جهت رشد اقتصادی کشور و رشد سایر بازارهای مالی از جمله بازار سرمایه برداشته است».
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/