۷۵۰ زمینه پژوهشی در سامانه پژوهشیار بارگذاری شد
حامد آگاهی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در شیراز از بارگذاری نظام موضوعات دومین چالش برنامه ضعف در توسعه کاربردها و فناوری سنجش از دور با ۶ هدف عینی، ۱۳ راهبرد و بیش از ۷۵۰ زمینه پژوهشی روی سامانه پژوهشیار خبر داد.
مجری برنامه علمی فناوری سامانههای اطلاعاتی، مخابراتی و الکترونیکی (ساما) دبیرخانه علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس توضیح داد: فناوری سنجش از دور (Remote Sensing) بر مجموعه تجهیزات سختافزاری و ابزار نرمافزاری تمرکز دارد که با هدف بازیابی، شناسایی و تشخیص عوارض و پدیدهها از فاصله دور به کار گرفته میشوند.
بیشتر بخوانید:
معرفی برنامه علمی فناوری سامانههای مخابراتی
آگاهی افزود: چالش «ضعف در توسعه کاربردها و فناوری سنجش از دور» بر اساس اسناد بالادستی کشور ازجمله سند اولویتهای پژوهش و فناوری کشور (اولویت الف: فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری هوافضا؛ اولویت ب: پیشبینی بلایایطبیعی، پدافند غیرعامل، فناوریهای لیزر، فتونیک، حسگرها، اکتشاف مواد معدنی؛ اولویت ج: حمل و نقل، مواد مغناطیسی)، سند نظام جامع فناوری اطلاعات کشور (بخش د. حوزۀ صنعت فناوری اطلاعات، ماده: د.۳.۴.)، سند قانون برنامه ششم توسعه (بخش ۱۰ - انرژی، صنعت و معدن: ماده ۴۰، ۴۲ و ۴۳ و بخش ۱۳ – ارتباطات و فناوری اطلاعات) و سند جامع توسعه هوافضای کشور (بخش ۵-۱. حوزه فضایی و بخش ۵-۳. حوزه دفاعی هوافضا) طراحی شده است.
به گفته مجری طرح پایش استان فارس، برنامه علمی ساما مشتمل بر هفت چالش مصوب است که علاوه بر چالش «ضعف در توسعه کاربردها و فناوری سنجش از دور»، نخستین چالش با عنوان «توسعه نیافتگی زیستبوم اینترنت اشیاء در کشور» با چهار هدف عینی، ۱۲ راهبرد و ۵۵۰ زمینه پژوهشی قبلا روی سامانه پژوهشیار بارگذاری شده و ۱۳۰ استاد و ۸۰ دانشجو از ۶۰ واحد دانشگاهی و رشتههای مختلف علوممهندسی، علوم پایه و علوم انسانی فعالیتهای پژوهشی و پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری تخصصی خود را همراستا با این نظام موضوعات تنظیم کردهاند.
آگاهی گفت: استادان و دانشجویان از واحدهای سراسر کشور میتوانند با مراجعه به سامانه پژوهشیار با کسب اطلاع از ساختار درخت دانش هر یک از چالشها، زمینههای پژوهشی موجود را انتخاب کرده و در عین بهرهمندی از مزایای انتخاب آن در ایجاد شبکه متخصصان مرتبط و تکمیل درختواره علمی-تخصصی حل مسائل مندرج در چالش سهیم باشند.
وی بیان کرد: دبیرخانه علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس سه برنامه علمی با عناوین «فناوری سامانههای اطلاعاتی، مخابراتی و الکترونیکی»، «صنایع شیمیایی و پلیمری» و «مسکن، آینده و محیط شهری» در دست اجرا دارد که علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای این دبیرخانه به آدرس https://iaushiraz.ac.ir/web/fars/payesh مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید:
تدوین چالشها و نظام موضوعات ۳ برنامه علمی در استان فارس
بارگذاری بیش از ۵۰۰ زمینه پژوهشیِ چالش اینترنت اشیاء در «سامانه پژوهشیار»
همکاری صنعت با دانشگاه در «طرح پایش» چگونه است؟
تصویب ۶ چالش در برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/