عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف: ورود مجدد به بازار فرش آمریکا مستلزم سیاستگذاری درست است
مرتضی میری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا درباره عملیاتی شدن صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا اظهار کرد: در یک هفته گذشته از نظر عملیاتی در بخش صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا اتفاق خاصی نیفتاده است و انتظار نمیرود که به این زودیها نیز شاهد رویداد مهمی باشیم.
وی افزود: برای اینکه به جایگاه گذشته خود در آمریکا بازگردیم نیازمند بسترسازی و سیاستگذاری درست هستیم.
میری عنوان کرد: در غیاب ایران بسیاری از کشورها بیکار ننشستند و از آنجا که ورود قالی ایران نیز به آمریکا ممنوع شده بود، خلاء ایجادشده فرصت را برای هندیها مهیا کرد تا سرمایهگذاری بالایی در بازار آمریکا انجام دهند.
وی از تغییر ذائقه بازار آمریکا خبر داد و گفت: برای باز پسگیری جایگاه گذشته خود باید طوری برنامهریزی کنیم که بتوانیم ذائقه بازار آمریکا را به سمت قالی ایرانی بازگردانیم.
این عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف به موارد ضروری برای به دست آوردن بازار فرش آمریکا اشاره و تصریح کرد: باید تولید خود را هدفمند و علاوه بر برقراری ارتباط با بدنه تولید و صادرات فرشهایی را خلق کنیم که قابلیت ورود به بازار آمریکا در شرایط جدید را داشته باشند.
وی ادامه داد: از آنجا که تعداد زیادی از فرشهایی که طی دو ماه پیش از تحریمها برای پوشش دادن این بازار در دوران تحریم به آمریکا فرستاده شده بود، همچنان باقی مانده و فروش نرفتهاند و با این شرایط همچنان فروش نخواهد رفت، باید فرشی را خلق کنیم که از طرفی با سلیقه آمریکاییها مطابقت داشته باشد و از طرف دیگر با اصل فرش ایران مطابق بوده و نوآوری نیز داشته باشد.
میری ضمن تاکید بر اینکه پس گرفتن بازار آمریکا نیازمند عزم جمعی است، افزود: باید همه بخشهای فرش ایران با محوریت تشکل ها و مرکز ملی فرش کنار هم قرار گیرند و بتوانیم به خواسته خود برسیم.
وی به جلب اعتماد تجار آمریکایی اشاره و بیان کرد: باید اعتماد به فرش ایرانی را به تجار آمریکایی باز گردانیم زیرا آنها هراس بسیاری برای ورود به ایران دارند و هنوز اعتماد لازم را به دست نیاوردهایم.
این فعال حوزه فرش دستباف ادامه داد: برای شکستن فضای بیاعتمادی، مرکز ملی فرش برنامههایی دارد تا این ارتباط را مجدداً برقرار کند و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف برای رسیدن به این هدف مرکز ملی فرش را یاری میکند اما در کوتاهمدت اثر خاصی مشاهده نمیشود.
وی در پاسخ به اینکه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف برای عملیاتی شدن صادرات فرش به کشور آمریکا چه کمکی میتواند به مرکز ملی فرش بکند؟ افزود: اتحادیه به عنوان متولی صادرات فرش دستباف در بخش خصوصی است که طی صحبتهای صورتگرفته با این مرکز قرار است تجار معتبر و خوشنام آمریکایی را شناسایی کند زیرا این مسیر باید با حضور آنها آغاز شود.
میری تصریح کرد: باید دید که چگونه وارد این بازار شویم که خاص بخش خصوصی تامین شده و به بازار در بلندمدت آسیب نزند و این کاری است که اتحادیه میتواند انجام دهد و نیازمند ضوابطی است که اتحادیه در کنار مرکز ملی فرش باید آنها را ایجاد کند.
وی گفت: در این راستا جلساتی را با معاونت بازرگانی و ریاست مرکز ملی فرش برگزار کردهایم و از زمان برگزاری نمایشگاه فرش در شهریور ماه قرار بر این بوده است که این مسیر را اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف و مرکز ملی فرش با هم طی کنند و در این مدت همکاری تنگاتنگی نیز صورت گرفته است.
این عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ضمن ابراز امیدواری از اینکه بتوانیم به خروجی مشخص با راهکارهای عملی مشخص درباره اجرایی شدن صادرات فرش ایران به آمریکا برسیم، تصریح کرد: بازار فرش آمریکا پتانسیل خوبی است و از دیرباز بهترین بازار فرش ایران بوده است.
وی خاطر نشان کرد: این بازار بسیار مستعد است و من فکر میکنم اگر بتوانیم جایگاه گذشته خود را بدست آوریم حتی میتوانیم تقاضای جهانی بازار فرش را نیز دستخوش تغییر کنیم.
انتهای پیام/