تلاش بانکها برای منصرف کردن مردم از دریافت وام ازدواج!/ سایت ثبت نامی که مردم را کلافه کرده است
گروه جامعه خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی؛ جمعیت کشور روز به روز به پیری نزدیک میشود و بر اساس اعلام مرکز آمار، حدود ۹ میلیون نفر درحال حاضر در تجرد کامل قرار دارند و بحران جمعیت در حالی در آستانه رخ دادن است که جوانان به دلیل مشکلات اقتصادی و موانعی که پیش روی آنها قرار دارد، علیرغم میل باطنیشان اصلاً به مقوله ازدواج فکر نمیکنند. در این بین مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تازه به این فکر افتادند که طرحی با عنوان طرح «سلامت خانواده، جوانی جمعیت» را بررسی کنند تا حداقل در قالب این طرح بتوانند جوانان را به سمت ازدواج و افراد متاهل را به سمت فرزندآوری سوق دهند.
ازدواج یکی از موضوعاتی است که در سالیان اخیر با توجه به گرانیها و اوضاع اقتصادی آن چنان مورد توجه جوانان قرار نمیگیرد. عدم توانایی برخی جوانان برای تأمین مسکن و جهیزیه و نبود اشتغالی مناسب با درآمدی پایدار منجر به این شده تا سن ازدواج بالا رفته و آمار نیز کاهش پیدا کند. در این بین افرادی هم که به سمت ازدواج میروند، معمولاً با استفاده از کمکهزینههای مختلفی نظیر دریافت تسهیلات این اقدام را انجام میدهند، چراکه هزینههای روزانه یک زوج در حال حاضر نسبت به گذشته چنان اوجی گرفته که واقعاً زندگی را برای جوانان سخت کرده است.
اعطای وام ازدواج یکی از روشهای دولت بود تا جوانان به سمت ازدواج بروند و مقدار وام برای زوجهای زیر ۲۵ و ۲۳ سال، ۱۰۰ میلیون تومان و برای بالای این سنین نیز ۷۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده است. البته که قرار بر این است تا این مقدار در سال آتی افزایش پیدا کند. اما در نظر بگیرید که دختری که قرار است برای تهیه جهیزیه اقدام کند، آیا میتواند با ۷۰ میلیون تومان جهیزیه خود را تکمیل کند؟ وقتی یخچالی که قیمتش از ۳۰ میلیون تومان آغاز میشود، چطور میتوان توقع داشت که با ۷۰ میلیون تومان وام ازدواج بتوان جهیزیه آبرومندانهای را تأمین کرد؟ از آن طرف هم پسری که حتی کارمند دولت باشد، چطور میتواند با هزینههایی که امروز در محلات مختلف برای اجاره خانه مطرح میشود نسبت به رهن و اجاره خانه اقدام کند؟ لذا افزایش مقدار وام ازدواج امری ضروری است و دولت اگر واقعاً درصدد حمایت از جوانان و سوق دادن آنها به سمت ازدواج است باید کمکی را در نظر بگیرد که بتوان روی آن حساب ویژهای باز کرد.
بیشتر بخوانید:
تسهیلات متنوع دانشگاه آزاد اسلامی برای پرداخت شهریه/ وام ۲۰ میلیونی ازدواج به دانشجویان اختصاص مییابد
پرداخت ۳۸۰۰ میلیارد ریال وام ازدواج توسط بانک توسعه تعاون
پرداخت بیش از ۴۲.۵۶۲ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج از سوی بانک رفاه کارگران
حال اگر از کمکهای خندهدار دولت و وزارت ورزش و امور جوانان برای تسهیل در ازدواج جوانان بگذریم به موضوع سایت ازدواجی میرسیم که برخی جوانان روزها و ماهها باید در این سایت معطل بمانند تا اطلاعات هویتی آنها و انتخاب بانک عامل ثبت شود. یکی از مشکلات این سایت که البته ثبت نام در آن به صورت رایگان صورت میگیرد این است که کُدهای امنیتی را که از سوی کاربران وارد میشود، نمیپذیرد و همین مشکل کوچک فنی موجب معطلی کاربران شده است. از طرفی وقتی این مشکل بعد از ساعتها تلاش رفع میشود، پیغامی دیگر با عنوان «درحال حاضر هیچ بانکی در شهر شما دارای اعتبار نیست» ظاهر میشود. این مشکلات در حالی وجود دارد که معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در دولت سیزدهم بارها در سخنرانیها و مصاحبههای مختلف خود بر حمایت ویژه از افرادی که به فکر ازدواج هستند، تأکید دارد. از طرفی بانک مرکزی نیز بارها اعلام کرده است که اعطای وام ازدواج سختی چندانی برای جوانان ندارد و اعطای این وام جزو اولویت تمام بانکها محسوب میشود. حال سوال این است که اگر اعطای این وام جزو اولویت بانکهاست، پس چرا اکثر بانکها به دلیل عدم اختصاص اعتبار لازم، از اعطای وام امتناع میکنند؟ آن هم وامی که بازپرداخت آن ۱۰ ساله است و با مقدار ناچیز آن، اقدام تأثیرگذاری نمیتوان انجام داد.
تلاش بانکها برای منصرف کردن مردم از دریافت وام ازدواج!
یکی دیگر از مشکلاتی که امروز در این زمینه وجود دارد، سختگیری برخی از بانکها در معرفی ضامن از سوی وامگیرندگان است. برخی از بانکها نظیر بانک ملی و بانک کارآفرین حتی از قبول ضامنهایی که بازنشسته دولت و نیروهای مسلح هستند امتناع میکنند. اکثر بانکها ضامنهایی را قبول میکنند که کارمند رسمی دولت باشند و نکته دیگر اینکه افرادی هم که شغل آزاد دارند، حتی با مجوز کسب نیز نمیتوانند ضامن شوند. سختگیری بانکها در قبول ضامن برای اعطای وام ازدواج در صورتی رخ داده است که در سالیان اخیر که دادگاههای رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی برگزار شد، شاهد بودیم که محکومان اقتصادی با استفاده از رانت و رابطه وامهای کلانی را حتی با ارائه کپی کارت ملی و شناسنامه دریافت کردند!
مردم نیز که وقتی این مسائل را مشاهده میکنند، طبیعی است به این نتیجه برسند که حمایتهای دولت و مسئولان مربوطه از جوانان برای ازدواج فقط در حد شعار است و قطعاً مشکلات موجود در سایت مربوط به ثبت نام وام ازدواج جزو مشکلاتی نیست که حل آن زمانبر باشد. سایت وام ازدواج پیغام عدم اعتبار کافی از سوی بانکها را اعلام میکند و از آن طرف دولت و بانک مرکزی مدعی این امر هستند که اعطای وام ازدواج جزو اولویتهای کاری بانکها محسوب میشود!
چه بسا مردم وقتی با مشکلات عدیده سایت ثبت نام وام ازدواج مواجه میشود، به کلی از دریافت آن منصرف میشوند. در این بین اخیراً نیز برخی سایتها اعلام کردند که در ازای دریافت ۳۰۰ هزار تومان، ثبت نام وام ازدواج را نهایی میکنند. قطعاً مشکلات سایتی که دولت برای جوانان اعلام کرده آن قدر زیاد بوده و افراد را کلافه کرده است که اکثر جوانان حاضرند با پرداخت چنین مبلغی، ثبت نام خود را قطعی کنند.
پرواضح است که در اوضاع اقتصادی امروز کشور و گرانیهایی که ناشی از عملکرد ضعیف دولت و نهادهای نظارتی و البته وجود تحریم های ظالمانه است، فکر کردن به مقوله ازدواج امری غیرمنطقی باشد اما دولت اگر واقعاً به فکر حمایت از جوانان در حوزه ازدواج است، اقدامی جهادی انجام داده و هم میزان اعطای وام ازدواج را افزایش دهد و هم مشکلات سایت ازدواج را برطرف کند تا مردم حداقل در زمینه ازدواج و ثبت نام وام ازدواج با مشکل مواجه نشوند؛ مخصوصاً مشکلی مانند معرفی ضامن به بانکها.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/