دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

با تعویق احتمالی انتخابات کمیته ملی المپیک؛ سال سرگردانی در انتظار ورزش ایران

در شرایطی که زمان مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک تعیین و قرار است ۱۷ اسفندماه برگزار شود این روزها صحبت‌هایی در مورد تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک جهت منفعت‌طلبی برخی افراد شنیده می‌شود.
کد خبر : 630596
انتخابات



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۰ برای ورزش ایران روزهای شلوغی است؛ تا چند روز دیگر انتخابات فدراسیون‌های ورزشی در شرایطی برگزار می‌شود که این روزها پست معاونت قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان وضعیت نامشخصی دارد. پس از استعفای علی‌نژاد و قبول آن از سوی وزیر ورزش و جوانان، هنوز تکلیف این معاونت که یکی از کلیدی‌ترین پست‌ها در وزارت ورزش و جوانان است و با ۵۲ فدراسیون‌های ورزشی ارتباط دارد، در بلاتکلیفی به سر می‌برد. البته از گوشه و کنار شنیده می‌شود که علی رغبتی یکی از مدیران باسابقه ورزش ایران به صورت غیررسمی جانشین علی‌نژاد در وزارت ورزش و جوانان شده است. البته پیش از آن، از گزینه‌هایی همچون محمد پولادگر که محتمل‌ترین گزینه بود یا محمدعلی شجاعی و مهرزاد حمیدی هم نام برده شده بود.


این روزها در دو نهاد ورزش ایران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک صحبت از انتخابات پیش‌رو زیاد است؛ هر روز هم نام‌های تازه‌ای برای حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک شنیده می‌شود. از حضور وزیر ورزش تا خیز علی‌نژاد برای انتخابات کمیته ملی المپیک یا ورود دوباره صالحی‌امیری به انتخابات. البته تاکنون وزارت ورزش و جوانان هیچ گزینه‌ای را مطرح نکرده و خبر رسیده که قرار است نفر اول ورزش ایران در انتخابات کمیته ملی المپیک شرکت کند! موضوعی که عجیب به نظر می‌رسد چرا که در این صورت اولین سوالی که به ذهن خطور می‌کند این است که تکلیف صندلی وزارت چه می‌شود و چه اتفاقی افتاده که وزیر ورزش و جوانان را به فکر کمیته ملی المپیک انداخته است!


با تعویق احتمالی انتخابات کمیته ملی المپیک؛ سال سرگردانی در انتظار ورزش ایران


با وجود همه این ابهامات اعضای هیئت‌ اجرایی کمیته ملی المپیک، ۱۷ اسفندماه را زمان برگزاری مجمع اعلام کرده‌اند که البته هر بار خبری می‌رسد احتمال تعویق مجمع کمیته ملی المپیک وجود دارد و به نظر می‌رسد اعضای هیئت‌ اجرایی کمیته هم از این موضوع استقبال خواهد کرد، چرا که در ترکیب اعضای هیئت‌ اجرایی برخی روسای سابق فدراسیون از جمله علیرضا رحیمی، مجید شایسته، عبدی افتخاری، مجید کیهانی دیگر حضور ندارند. در جمع اعضای هیئت‌رئیسه هم وضعیت نامشخص است؛ طاهره طاهریان به دلیل شرایط سنی و خانوادگی دیگر قصد ورود به انتخابات را ندارد؛ کیکاووس سعیدی هم که اکنون دبیرکل کمیته ملی المپیک است بازنشسته است و تا پایان همین دوره حضور دارد و پس از آن کنار می‌رود. صالحی امیری هم به‌عنوان رئیس کمیته ملی المپیک هنوز مشخص نیست که در انتخابات ورود می‌کند یا خیر. در میان این نفرات تنها بهداد سلیمی که به‌عنوان نماینده کمیسیون ورزشکاران در هیئت‌ اجرایی، حضورش قطعی است، در غیر این صورت بقیه نفرات وضعیت نامشخصی دارند.


به نظر می‌رسد اگر تصمیم به تعویق مجمع کمیته ملی المپیک گرفته شود؛ این جمع از آن استقبال خواهند کرد. البته شنیده می‌شود برخی افراد هم به صالحی امیری توصیه کردند که انتخابات کمیته را به تعویق بیاندازد. بدون شک این اتفاق به نفع کسانی خواهد بود که مسئولیت اجرایی ندارند اما در کمیته ملی المپیک حضور و از تسهیلات هم به خوبی استفاده می‌کنند. البته برخی حرف و حدیث هم وجود دارد مبنی بر اینکه چون انتخابات فدراسیون‌های مهم و المپیکی وضعیت مشخصی ندارد؛ پس بهتر است انتخابات کمیته ملی المپیک هم به تعویق بیفتد تا برخی چهره‌های ورزشی از وزارت، زمینه ورودشان به انتخابات کمیته ملی المپیک فراهم شود.


عواقب جبران‌ناپذیر انتخابات کمیته ملی المپیک


بدون شک برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در زمان مقرر خود به خیلی از چالش‌ها پایان می‌دهد و دست سهم‌خواهان از ورزش را کوتاه می‌کند. هر چقدر که انتخابات کمیته ملی المپیک دیرتر برگزار شود؛ حواشی و چالش‌ها هم شدت می‌گیرد و بحث یارکشی و تنش‌ها به اوج خود می‌رسد. در حال حاضر برخی اعضای هیئت‌ اجرایی که به دلیل نداشتن مسئولیت اجرایی امکان حضور در انتخابات را ندارند به دنبال گرفتن سرپرستی یکی از کاروان‌های ورزشی ایران در مسابقات پیش‌رو هستند تا بتوانند از این طریق همچنان در رأس کار باشند یا به دنبال حضور در انتخابات به عنوان کارشناس خبره هستند. با این حال انتظار از نهادهای ورزش این است که اسیر این حواشی خودساخته نشوند و انتخابات را هر چه سریعتر و در زمان مقرر برگزار کنند تا پیش از این ورزش ایران با چالش و حاشیه روبه‌رو نشود و برخی برای منافع خود انتخابات را به زمان دیگری موکول نکنند.




بیشتر بخوانید؛


اختلاف اعضای هیئت اجرایی برای کسب صندلی!/تلاش دسته جمعی برای بقا


خیز وزیر ورزش و جوانان برای انتخابات کمیته ملی المپیک؟ / دو مشتری برای یک صندلی


استعفای علی‌نژاد از سمت معاونت قهرمانی وزارت ورزش/ خیز برای ریاست کمیته ملی المپیک؟




اگر انتخابات کمیته ملی المپیک به تعویق بیفتد...


همانطور که پیش‌تر هم اشاره شد، برگزاری انتخابات در زمان مقرر خود یکی از موضوعات مهم است که نباید مسئولان ورزش ایران از آن غفلت کنند و تسلیم منفعت‌خواهی برخی افراد شوند. اما اگر به هر دلیلی انتخابات کمیته ملی المپیک در زمان تعیین شده یعنی ۱۷ اسفندماه برگزار نشود؛ انتخابات به سال آینده موکول خواهد شد که در سال ۱۴۰۱ مشکلات خاص سر راه ورزش ایران قرار می‌گیرد. برای برگزاری مقدمات مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک باید از ۴۵ روز قبل اقدام کرد تا شرایط ثبت‌نام نامزدها در پست‌های مختلف فراهم شود؛ این زمان تقریبا در خردادماه خواهد بود که البته در شهریورماه سال ۱۴۰۱ بازی‌های آسیایی به میزبانی هانگژو پیش‌رو است که از همین حالا مشخص است سه ماه مانده به برگزاری این رقابت‌های مهم، انتخاباتی برگزار نمی‌شود تا کاروان ورزش ایران در آرامش در این رقابت‌ها حضور پیدا کنند. بنابراین این زمان هم دوباره به تعویق می‌افتد و به بعد از بازی‌های آسیایی موکول می‌شود که تقریباً مهر و آبان‌ماه سال آینده است.


مجموع این شرایط نشان می‌دهد انتخابات کمیته ملی المپیک باید در زمان مقرر و تعیین شده برگزار شود تا پیش از این ورزش ایران با چالش و حاشیه روبه‌رو نشود؛ البته اگر دست برخی از افراد که به دنبال منفعت‌طلبی خود هستند، کوتاه شود، انتخابات هم در زمان تعیین شده برگزار و یک سال سردرگمی و بلاتکلیفی نصیب ورزش ایران نمی‌شود. بدون شک این انتظار وجود دارد که ابتدا وزارت ورزش و جوانان انتخابات فدراسیون‌های ورزشی را در زمان تعیین شده( دی‌ماه) برگزار و پس از آن هم انتخابات کمیته ملی المپیک در دستور کار قرار گیرد، تا به شائبه تعویق انداختن انتخابات کمیته ملی المپیک از سوی برخی افراد و ورود آن‌ها به کارزار انتخاباتی پایان دهند و در حد حرف باقی بماند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب