شرکتهای بیمهای محصولات خود را بهروز کنند
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سید احسان خاندوزی در خاتمه جلسه خود با رئیسکل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی و مدیران عامل بزرگترین شرکتهای بیمهای کشور در محل وزارت اقتصاد، با بیان اینکه در این نشست، نکات بسیار خوبی در هفت محور در زمینه صنعت بیمه مطرح و موردبررسی قرار گرفت، اظهار داشت: این محورها و بهواقع، توقعات دولت برای ایجاد تحول در صنعت بیمه، متکی بر سند تحول دولت سیزدهم است.
وزیر اقتصاد یکی از محورهای موردنظر را حرکت به سمت نظارت برخط بیمه مرکزی بر شرکتهای بیمهای عنوان کرد که به گفته وی، متأسفانه، در حال حاضر خیلی با شرایط مطلوب در این خصوص فاصله داریم.
وی با بیان اینکه متأسفانه گزارشهای نظارتی بیمه مرکزی در حال حاضر، گزارشهایی با «فاصله زمانی» و در بعضی مواقع «با دقت کم» است، گفت: رئیسکل بیمه مرکزی پذیرفت که بهسرعت در مورد برخط شدن نظارتهای این نهاد ناظر، تدبیری بیندیشد.
خاندوزی «حمایت از تولیدکنندگان» را از جمله دیگر محورهای نشست خود با مدیران شرکتهای بیمهای بزرگ بیان و اظهار کرد: با شرایط فعلی اقتصاد ایران، نیازمند محصولات بیمهای هستیم که شرکتهای صنعتی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان بتوانند ریسکهای خود را از طریق بیمه تا حد زیادی پوشش بدهند و این در حالی است که در این زمینه اتفاقات چندان مثبتی تاکنون رخ نداده است.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه هم سال گذشته و هم امسال، نقطه کانونی خواسته رهبر معظم انقلاب از اقتصاد، مسئله تولید بوده است، در این جلسه بنا شد در زمینه محصولات بیمهای کمک کارِ تولیدکنندگان به شکلی که در شرایط سختی و فشار اقتصادی و نوسانات، به کار آنها بیاید تدابیر فوری اندیشیده شود.
وزیر اقتصادمحور دیگر مباحث جلسه مذکور را «عدم اتصال بیمههای کشور به سامانههای نیروی انتظامی و اداره آگاهی و امثالهم» ذکر و اظهار کرد: بههرحال باید بپذیریم که یکی از منافذ فساد و سؤاستفاده در بخش بیمهای کشور همین عدم اتصال سامانههای بیمهای به سامانه نیروی انتظامی و پلیس است.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد، تدابیر فوری اندیشیده شود و با مذاکراتی که با فرماندهی محترم ناجا خواهیم داشت بهسرعت کار اتصال سامانهها که باید خیلی پیشازاین رخ میداد، پیش برود.
وزیر اقتصاد با اشاره به تعاملات موجود بین دستگاههای دولتی، نظارتی و نیروی انتظامی، ابراز امیدواری کرد: اولین خبر خوشی که مردم خواهند شنید، در مورد حرکت به سمت دیجیتالی شدن بسیاری از کروکیهایی باشد که باید از طریق سامانه نیروی انتظامی به دست صنعت بیمه برسد.
خاندوزی بررسی راهکارها و برنامههای اجرایی مربوط به تحقق تحولات دیجیتال را بهعنوان محوری دیگر از موارد مطرح شده در جلسه عنوان کرد که بنا بر اعلام وی، مقرر شد، بیمهها گزارشهای عملکردی جدید خود را در این زمینه، در جلسات آتی ارائه دهند.
وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود مسئله «فراگیری مالی» در صنعت بیمه را امری دارای اهمیت بسیار توصیف کرد و گفت: ما در کشور اقشار ضعیفی داریم که دسترسی به بیمه ندارند اما در عین حال، مسئولیت اجتماعی دارند و بیمهها، بهویژه بیمههای دولتی باید در این زمینه فعال باشند.
وی افزود: بسیاری از گروهها به دلیل عدم آگاهی کامل، از گذشته، بدون بهرهمندی از پوشش بیمهای، در کسبوکارهایی فعالیت کردهاند و الان به شرایطی رسیدهاند که به نظر ما باید شرکتهای بیمهای، محصولات جدید را برای آنها تعریف کنند.
خاندوزی تصریح کرد: یکی از همین موارد، مسئله افزایش حقوق بازنشستگان از طریق تعریف محصولات بیمهای جدید است که مقرر شد رئیسکل بیمه مرکزی در این زمینه هم پیشنهادی را بهسرعت آماده و ارائه کند.
خاندوزی ادامه داد: یک مسئله مهم دیگر، قرار داشتن پرتفوی صنعت بیمه در خدمت تولید است که در دولتهای گذشته کمتر به این موضوع توجه شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به تأکیدات دولت سیزدهم در حمایت از بخشهای تولید و سرمایهگذاری و بازار سرمایه، در این جلسه، مقرر شد، استراتژی استفاده از پرتفوی بیمههای دولتی در مسیر تولید، ظرف چند هفته آینده آماده شود بهنحویکه بتوانیم این صنعت را بیشازپیش در خدمت منافع تولیدکنندگان و عامه مردم پیش ببریم.
انتهای پیام/