دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روضه‌داری‌ سنتی به «خانه‌های نورانی» تلویزیون می‌آید

مجموعه مستند «خانه‌های نورانی» با محوریت تبلیغ و ترویج روضه‌داری‌های سنتی ایران در شبکه مستند درحال تولید است.
کد خبر : 630343
پوستر



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مجموعه مستند «خانه‌های نورانی» به تهیه‌کنندگی محمد امین نوروزی در هفت قسمت با محوریت تبلیغ و ترویج روضه‌داری‌های سنتی ایران در شبکه مستند تولید شده است.


نوروزی در این باره گفت: این مجموعه مستند در هفت قسمت ۵۰ دقیقه‌ای به کارگردانی هاشم مسعودی، بابک مینایی، عباس موزون، علی ملاقلی‌پور، کریم فائقیان و امین لطفی ساخته شده و سوژه‌های اصلی ما در شهرهای تهران، مشهد، همدان و بوشهر واقع شده‌اند.


این تهیه‌کننده افزود: بابک مینایی «خانه میرزا اسماعیل اربابی»، هاشم مسعودی «خانه علی مددی،حسینیه مددی» در مشهد، علی ملاقلی‌پور خانه «سیدمحمد حوله‌ای»، کریم فائقیان خانه « آیت‌الله علم بلادی» در بوشهر، امین لطفی «مسجد و هیئت آقاجانی بیک» را کارگردانی کرده و عباس موزون هم مستند خانه «میرزا ابوالقاسم عطار» را ساخته است.


نوروزی درباره ژانر این مستندها گفت: می‌شود گفت این مجموعه جست‌وجویی برای یافتن روح معنوی حاکم بر مکان‌هایی است که در آن روضه‌خوانی اهل بیت با قدمت و سابقه طولانی برگزار می‌شود. تاکید مستند بر وجوه عاشقانه و معنوی اماکن است، نه صرفا درگیر ظواهر و تاریخچه بناها. در این منازل معمولا پیرغلامانی نورانی و با صفا مشغول خدمت در این روضه‌ها هستند، که بعضا حتی جزو اولیاخدا هستند و گفت‌وگو با این شخصیت ‌ها همراه با ذکر خاطرات و استفاده از تصاویر آرشیوی استفاده شده است.


او درباره انگیزه‌ ساخت این مجموعه مستند گفت: این خانه‌ها پر از نور معنویت و آرامش است. در حد توان سازندگان باید به مردم منتقل و معرفی شود. این امکان شناخته شده‌تر شوند. این خانه‌ها میراث نورانی ماست. طبعا برای رسیدن به چنین روایتی به سراغ مداح، چای‌ریز، سخنران، آشپز، نظافت‌چی و... که این نور را چشیده‌اند و مناسک و باورها را در سینه دارند رفتیم. البته لابه‌لای مستند از تصاویر آرشیوی هم استفاده شده است.


او با اشاره به تفاوت روضه‌خوانی‌های سنتی با روضه‌خوانی‌های امروزی گفت: برای بنده مطلق روضه‌های امام حسین محترم و مقدس است، بنده در جایگاه نقد آن‌ها نیستم، اما در این مجموعه سعی کردیم، آنچه که در میراث گذشته بوده را بیان کنیم، ایجابی حرف می‌زنیم ، طبیعتا وقتی نکاتی را درباره روضه‌های خانگی و سنتی مطرح می‌کنیم و مخاطب ببیند و بفهمد، متوجه خواهد شد که برخی از آن‌ها در شیوه‌های عزاداری امروزی نیست. در واقع نگاه ما تبیینی است و می‌کوشیم روضه سنتی و اخلاصی که در آن‌هاست را تبلیغ و ترویج کنیم. این مجموعه روزهای پایانی تولید را پشت سر می‌گذارد و تا پایان سال آماده پخش خواهد شد.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب