دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
3 شب خبرساز برای بازیگر پرافتخار سینمای ایران؛

از «آن‌شب» که شهاب نیامد تا شب شلوغ «شین» و شبی که «شوالیه» شد!

اهدای نشان «شوالیه» از سوی دولت فرانسه به شهاب حسینی خبرسازی او در دوماه اخیر را تکمیل کرد.
کد خبر : 474789
شهاب حسینی.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سید شهاب حسینی بازیگر 46 ساله کشورمان نشان «شوالیه» را از دولت فرانسه دریافت کرد.نشان شوالیه به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان داده می‌شود.


این نشان در مراسم رسمی که شامگاه پنجشنبه در سفارت فرانسه در تهران برگزار شد به او اهدا گردید.


در این مراسم شهاب حسینی نشان عالی وزارت فرهنگ و هنر دولت فرانسه را از «فیلیپ تیه‌بو» سفیر فرانسه در تهران دریافت کرد و نامش در کنار چهره‌هایی همچون شهرام ناظری، محمدرضا شجریان، آیدین آغداشلو و عباس کیارستمی که این نشان را از دولت فرانسه دریافت کرده‌اند قرار گرفت.


فیلم|اهدای نشان «شوالیه» فرهنگ و هنر فرانسه به شهاب حسینی


شهاب حسینی پرافتخارترین بازیگر حال حاضر سینمای ایران در سطح بین‌المللی و از جمله محبوب‌ترین چهره‌های سینمایی کشور است.او تنها هنرپیشه در خاورمیانه است که موفق به دریافت نخل طلای جشنواره کن و خرس نقره‌ای جشنواره برلین برای بازیگری شده است.


کوچ «شهاب حسینی» به آمریکا


                 شهاب حسینی پس از دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن(2016)


دریافت این نشان فرهنگی باعث شد تا نام این بازیگر سینمای ایران برای چندمین بار در یک ماه اخیر  بر سر زبان‌ها بیفتد. بازیگری که در دو دهه اخیر گام به گام مسیر پرپیچ و خم فعالیت های هنری را در عرصه اجرای رادیویی و تلویزیونی، خوانندگی، بازیگری، تهیه کنندگی و کارگردانی تئاتر و سینما را طی کرد و امروز به یک چهره شناخته‌شده در سینمای جهان تبدیل شده است.


حسینی پس از چند تئاتر دانشجویی، کار هنری خود را از اواسط دهه هفتاد با گویندگی در رادیو آغاز کرد. در سال ۱۳۷۷ با اجرای برنامه تلویزیونی «اکسیژن» برای مخاطبان نوجوان به تلویزیون آمد. او در سال های پایانی دهه 70 در چند برنامه تلویزیونی دیگر مانند برپا برپا، رنگ صبح، و سایه روشن به عنوان مجری حضور داشت. ضمن این که گویندگی و اجرا در رادیو را نیز با برنامه‌هایی همچون دو نیمه سیب، صدای ما و گلبانگ شادی تجربه کرد.


شهاب حسینی با ایفای نقش در سریال‌های پس از باران(79-1378) و سپس پلیس جوان(1379) به صورت حرفه ای بازیگری را آغاز کرد. او در سال 1380 با فیلم رخساره به کارگردانی امیر قویدل پا به عرصه سینما گذاشت.



                             فیلم رخساره به کارگردانی امیر قویدل(1380)


«واکنش پنجم» به کارگردانی تهمینه میلانی، «شمعی در باد» ساخته پوران درخشنده، قتل آنلاین، زهر عسل، محیا، بچه های ابدی، دل شکسته، درباره الی و چندین و چند فیلم دیگر در دهه 1380 جایگاه او را به عنوان یک بازگر متبحر در سینمای ایران تثبیت کرد.


او در این سال‌ها در تلویزیون نیز نقش آفرینی‌های ماندگاری داشت که بازی در سریال‌های تب سرد، مدار صفر درجه و شوق پرواز از آن جمله‌اند. ضمن این که در نیمه دهه نود در مجموعه سریال شهرزاد به کارگردانی حسن فتحی در شبکه نمایش خانگی نیز درخشید و نظر مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرد.


حسینی در سال‌های ابتدایی حضورش در سینما، چند بار نامزد دریافت جایزه از جشنواره فیلم فجر و جشن خانه سینما شد تا اینکه بازی در فیلم «سوپراستار»، سیمرغ بلورین فجر را برایش به پرواز درآورد. او از اینجا به بعد بیشتر در قامت یک سوپراستار با اخلاق دیده شد.


دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای «درباره الی» و «محیا»، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای «جدایی نادر از سیمین» در کنار چند بار نامزدی برای دریافت جایزه، از موفقیت‌های او در جشنواره فیلم فجر است. در کنار جشنواره فیلم فجر، دریافت جوایزی از «جشن خانه سینما»، «جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت»، «انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران»، «جشنواره بین‌المللی فیلم شهر» و.... از دیگر موفقیت‌های جشنواره‌ای شهاب حسینی است.


اما درخشش شهاب حسینی تنها خلاصه در ایران نشد و او توانست در جشنواره‌های معتبر خارجی هم خوش بدرخشد. خرس نقره‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم برلین برای «جدایی نادر از سیمین» و جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره کن برای بازی در فیلم «فروشنده» مهمترین جوایزی است که او تاکنون دریافت کرده است. جوایزی که حالا باید نشان شوالیه را نیز به آن افزود.



                     فیلم جدایی نادر از سیمین به کارگردانی اصغر فرهادی(1389)


او در سال 1392 با فیلم «ساکن طبقه وسط» کارگردانی در سینما را هم تجربه کرد. اثری با اجرایی دشوار که حسینی در آن علاوه بر کارگردانی، 38 نقش را ایفا کرد که در نوع خود و در بین آثار سینمایی جهان کم‌نظیر و به نوعی بی‌نظیر بود.


بیشتر بخوانید:


۷ نقش متفاوت از شهاب حسینی در سینمای ایران


اما شهاب حسینی که مدتی است برای پیگیری فعالیت‌های سینمایی خود در زمینه بازیگری و تهیه‌کنندگی راهی ایالات متحده آمریکا شده در ماه‌های اخیر روزهای پرفشار و خبرسازی را سپری کرده است.


پس از وقوع حادثه هواپیمای اوکراین و اعلام انصراف برخی از اهالی سینما از جشنواره فیلم فجر شهاب حسینی در یک یادداشت اینستاگرامی به نوعی برخلاف جریان آب شنا کرد. جریانی که شاید مهم‌ترین چهره آن مسعود کیمیایی بود که قرار بود با فیلم «خون شد» در جشنواره سی و هشتم حضور داشته باشد.


وی با ابراز عشق و ارادت به خانواده های داغدار وقایع اخیر به خصوص عروجیان هواپیمای مسافربری نوشت: شاید در حال حاضر شرایط فعلی متناسب این مطلب نباشد اما عملکرد تعدادی از همکاران که بعضاً در پشت آن انگیزه‌های شخصی فراوان موج می‌زند، این واکنش را طلب می‌کند.


برنده جایزه جشنواره جهانی کن با اشاره به تحریم جشنواره فجر نوشت: تعدادی از همکاران بنای اعلام انصراف از جشنواره گذاشته‌اند. با احترام به تصمیم شخصی آنان نسبت به آن نقدی دارم که عرض می‌کنم. این حرکت دامن زدن به افتراق جامعه‌شکن خودی و ناخودی است و این در حالی است که جامعه مردم بیش از هر زمان دیگری به همبستگی و دلداری یکدیگر نیازمندند. این رفتار حتی در میان هنرمندان و طرفداران و مخاطبینش نیز شکاف عمیق و شاید جبران ناپذیری ایجاد کند که به صلاح هیچ کس نیست و این تصور که کسانی که ترجیح به انصراف نمی‌دهند همدرد و شریک حال مردم و جامعه نیستند و موضعی مغایر با مردم دارند، سخت اشتباه است.


وی در ادامه نوشت: حق یک فیلم با تمام مشقت و مشکلاتی که در راه ساخته شدن دارد، هست که دیده شود و در مناسبتی رسمی مورد ارزیابی قرار گیرد. این موضوع از بابت انگیزه تمامی عوامل یک فیلم با سرنوشت هنر سینمای کشور، ارتباط مستقیمی دارد.


 بیشتر بخوانید:
واکنش متفاوت شهاب حسینی به تحریم جشنواره فجر


شهاب حسینی با ذکر اینکه در نهایت قربانی شدن فرهنگ و هنر هم دست کمی از دیگر فجایع ندارد، عنوان کرد این جشنواره تماما امکان بدل شدن به یادواره‌ای برای تقدیم شدن آثار به از دست رفتگان مدت اخیر و زنده نگه داشتن یاد آنها را داراست و تریبونی برای بیان رسای احساسات و همدردی با دردمندان. یادواره‌ای که رنگ و بوی یاران از دست رفته را به خود بگیرد و تبدیل به مراسمی برای گرامی‌داشت و زنده نگه داشتن شکوه یادشان باشد.


بازیگر سینمای ایران نوشت: لذا این بنده کوچک بدین‌وسیله این حرکت را تأیید نمی‌کنم و آن را گامی در جهت همدردی تلقی نمی‌کنم. ای‌کاش نیت‌هامان خالص باشد و بنا به صلاح شخصی خود فی‌المثل ترس از برخورد تحقیرآمیز مخاطب با فیلم‌مان به سیاق و روال ادوار گذشته، پشت احساسات پاک مردم قایم نشویم


شهاب حسینی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در فیلم «آن شب» به کارگردانی «کوروش آهاری» کارگردان جوان ساکن آمریکا به عنوان بازیگر حضور داشت. فیلمی که با کوشش جمعی از هنرمندان ایرانی مقیم ایالات متحده آمریکا و با تهیه‌کنندگی محمد درمنش ساخته شده بود. حسینی در نشست خبری این فیلم که پانزدهم بهمن ماه در پردیس رسانه ای ملت برگزارشد حاضر نبود. برخی رسانه‌ها این غیبت را ناشی از نگرانی حسینی از مواجهه با منتقدان خود به ویژه در موضوع انتقاد او از تحریم کنندگان جشنواره ارزیابی کردند.


شهاب حسینی اما چهار روز بعد در نشست خبری فیلم «شین» که علاوه بر بازی، تهیه‌کنندگی آن رابه عهده داشت در پردیس ملت حضور پیدا کرد تا بر این گمانه‌زنی‌ها خط بطلان بشکد.



                         شهاب حسینی در فیلم «آن شب» به کارگردانی کوروش آهاری


در این جلسه که نیمه شب شنبه نوزدهم بهمن ماه برگزار شد علاوه بر حسینی، میثم کزازی (کارگردان)، آتش تقی‌پور، هوشنگ توکلی، غزال نظر و سیامک اطلسی (بازیگران) و برخی دیگر از عوامل این فیلم نیز حضور داشتند.


در بخشی از این نشست شهاب حسینی بیان کرد: دوست دارم مطالبی را بگویم. بنی‌آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند. امکان ندارد در هیچ گوشه‌ای از این سرزمین اتفاق تلخی رخ دهد و قلب ما به درد نیاید و رنجش را متحمل نشویم. می‌خواهم از صمیم قلب با تمام داغداران وقایع اخیر همدردی کنم؛ تفکیک هم نمی‎کنم هر واقعه تلخی که رخ داده مایه تأسف و تاثیر است اما بیش از این چه کاری از آدم برمی‌آید.


وی با اشاره به این که وامدار جشنواره فجر نیست که بخواهد از آن دفاع کند افزود: من از چیز دیگری دفاع می‌کنم. هرچقدر تلاش می‌شود تفرقه بیفتد سعی می‌کنم از جلوگیری از آن دفاع کنم. جشنواره فجر مثل هر فستیوال دیگری در دنیا یک امتیاز است.


این بازیگر با تأکید بر این که باید برای رضای حدا حرف بزنیم نه کس دیگر گفت: من نمی‌توانم ساکت بنشینم که استاد پیشکسوت سینما، که سال‌هاست روند کاریش پیش چشم تماشاگر مشخص است، و هر ساله تماشاگر برخورد ناراحت‌کننده‌ای با فیلم‌های ایشان دارد، می‌آید و امسال هم فیلمی را می‌سازد که مطمئن است برخورد بدی با فیلمش اتفاق می‌افتد و بنابراین می‌آید و آن روغن ریخته را اصطلاحا نذر امامزاده می‌کند و سنگ‌بنایی را می‌گذارد که نتیجه‌اش جز نفاق و تفرقه و نفرت‌پراکنی چیز دیگری نیست. بقیه را در یک آمپاس اخلاقی قرار می‌دهد. کسانی که با یک دنیا عشق و امید و آرزو آمده‌اند فیلمی را ساخته‌اند که قرار است با آن آینده خودشان و سرزمین‌شان را رقم بزنند.این بی‌انصافی است که آدم اینقدر خودخواه باشد که طوری حرف بزند که ملاحظه‌ هیچ کس دیگری را در آن نکند.


نشست خبری فیلم شین در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر


                       نشست خبری فیلم «شین» در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر


این اظهارات که در اعتراض به اقدام برخی سینماگران و در راس آن ها مسعود کیمیایی ابراز شد خیلی زود واکنش برخی هنرمندان، منتقدان و رسانه های حامی کیمیایی را بر انگیخت. دراین بین پولاد کیمیایی با انتشار یک پاسخ ویدئویی تند و کانون کارگردانان نیز با انتشار بیانیه‌ای به صحبت‌های او واکنش نشان دادند.از سوی دیگر، بسیاری دیگر از اهالی سینما و کاربران فضای مجازی نیز از جسارت و بیان برخی حقایق تلخ اما موجود، توسط شهاب حسینی تقدیر کردند.


دو روز بعد جواد نوروربیگی تهیه‌کننده فیلم «خون شد» نیز پس از نمایش فیلمش در سینما رسانه از دلخورشدن مسعود کیمیایی از حرف های حسینی خبر داد. با این حال کیفیت پایین فیلم «خون شد» باعث شد تا بسیاری از منتقدان و مخاطبان ضمن احترام به کسوت هنری کیمیایی از پایان خلاقیت سینمایی او یاد کنند.


فیلم| نوروزبیگی: کیمیایی از ابتدا تمایلی به حضور در سودای سیمرغ جشنواره فجر نداشت!


روزنامه فرهیختگان در گزارشی که در روز دوشنبه 21 بهمن ماه منتشر شد نسبت به فضاسازی برخی سینماگران و منتقدان علیه اظهارات شهاب حسینی نوشت: کدام جایزه مهم را سراغ دارید که شهاب حسینی نگرفته باشد؟ کسی هست که درباره توانایی‌های بازیگری حسینی تردید کند؟ شهاب حسینی را در کنار پیمان معادی می‌توان بازیگران مرد بین‌المللی سینمای ایران دانست. پس مخالفان او نمی‌توانند از نظر فنی به او نقدهایی وارد کنند. تنوع و گستردگی نقش‌های او هم آنقدر زیاد بوده که برچسب نقش‌های خاص یا حکومتی به او نخورد.


نشست خبری فیلم شین در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر


                       نشست خبری فیلم «شین» در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر


این گزارش در ادامه آورده است: شهاب حسینی در دهه پنجم عمرش به پختگی و تکامل در گفتار و رفتار رسیده است. انتخاب‌هایش در سینما و تئاتر و حمایت‌هایش از کارگردان‌های جوان و بدون پشتوانه و صرف درآمدهایش از سینما برای سینما ثابت می‌کند که او در عمل هم دغدغه ایران و آینده ایران را دارد. فراموش نکنیم که شهاب حسینی هم انسان است. حتما اشتباهاتی داشته و احتمالا در آینده مثل همه انسان‌ها ممکن است دچار خطاهایی شود اما مساله اصلی اینجاست که هر نخبه‌ای را در هر زمینه‌ای با چوب خاص خودش می‌زنیم. منافع ملی را در کامنت گذاشتن‌ها و پست گذاشتن‌ها فراموش می‌کنیم و هرچه خشم و کینه از دیگران داریم بر سر شهاب حسینی و شهاب حسینی‌ها خالی می‌کنیم.


در انتهای این گزارش آمده است: حسینی برخلاف بسیاری از هم‌قطارانش اهل مطالعه و تحلیل است و گرفتار فضای هیجانی مجازی نمی‌شود. حسینی برخلاف بسیاری از هم‌قطارانش به گروه یا دسته خاصی وابسته نیست. او سینما را می‌شناسد، کشورش را دوست دارد حتی اگر تمام سال را در ایران زندگی نکند.


دریافت نشان شوالیه برای شهاب حسینی را می‌توان آب سردی بر فضاسازی‌های یک ماه اخیر علیه او دانست. مسیری که با پافشاری او بر مواضعش در مواجه با برخی فرصت طلبی‌ها و نقد صریح «ماهی‌گرفتن ازآب گل آلود» توسط برخی اهالی سینما آغاز شد و در جریان نشستخبری فیلم «شین» به اوج رسید. از سوی دیگر بی‌توجهی برخی رسانه‌ها به فیلم آن شب را نیز می توان در همین راستا ارزیابی کرد.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب