توسعه روستاها با بومگردی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از لنگرود، کارگاه یکروزه «آسیبشناسی اقامتگاههای بومگردی گیلان» با حضور محمدمهدی رئیس سمیعی استاد دانشگاه گیلان و بنیانگذار رشته معماری دانشگاه گیلان، پرویز محمدنژاد قاضیمحله نماینده شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی، هادی جعفرزاده فهیم فرماندار شهرستان لنگرود، محمدرضا عسکریپور لاهیجی سرپرست دانشگاه آزاد لنگرود، مسئولان و استادان شهرستان لنگرود در هفته پژوهش در سالن اجتماعات شهید ثناییمقدم دانشگاه آزاد لنگرود برگزار شد.(بیشتر بخوانید)
استاد دانشگاه گیلان در این کارگاه با بیان اینکه گیلان در سالهای گذشته بهدنبال معماری مدرن و جهانی و پیشرفته بود، اظهار کرد: آنچه مهم است، امروزه مدرنیته در کنار معماری سنتی و تلفیق و بهکارگیری آن بسیار حائز اهمیت و حفظ و توسعه معقول معماری بومی با در نظر گرفتن شرایط امروز جهان و هماهنگی با معماری نو از اهداف برگزاری کارگاههای آموزشی است؛ بنابراین در این زمینه به برگزاری نمایشگاهها و سمینارهایی برای دانشجویان، فارغالتحصیلان و کسانی که میخواهند در دانشگاهها تدریس کنند، اقدام میشود تا به این صورت به بیان مواردی بپردازیم که رو به فراموشی است.
عضو هیئت علمی معماری دانشگاه گیلان افزود: هدف در گیلان، احیای ویژگیهای معماری گیلان است که نمونه از آن را میتوان در ساخت مصلای رشت دید که استفاده از معماری بومی در بخشهایی از آن نمایان است.
محمدمهدی رئیس سمیعی ادامه داد: با توجه به ساختار آب و هوایی گیلان در عصر جدید، بسیاری از افراد غبطه محیط و معماری آن را میخورند؛ اما متأسفانه در سالهای اخیر، با توجه به کمبود منابع زمین، نبود امکانات پیشرفته در روستاها، موجب مهاجرت افراد به شهر و در نتیجه کمبود در زیرساختها در شهرهای بزرگ شدیم که دولتها باید برای تغییر در روند موجود و درنهایت متوقف کردن آن چارهای بیندیشند.
وی اضافه کرد: یکی از راهکارهای توسعه روستا در دوران اخیر، فراهم کردن شرایط ایجاد بومگردی بوده که از منظر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارای اهمیت ویژهای است.
استاد دانشگاه گیلان متذکر شد: شناساندن فرهنگ غنی بومی و محلی به دیگران و اشاعه فرهنگ غنی کلان میتواند از همین طریق انجام شود و از سوی دیگر احیای صنایع دستی فراموش شدهای مانند حصیر و مروار بافی نیز میتواند علاوهبر بهرهمندی از مزایای اقتصادی موجبات کسب و کار روستائیان را نیز فراهم آورد.
عضو هیئت علمی معماری دانشگاه گیلان بیان کرد: معماریهای بومی با توجه به شرایط اقلیمی، خاص همان منطقه است بهطوریکه معماران خوشذوق گیلانی در ساخت خانهها و معماریهای خود با درنظر گرفتن شرایطی مانندباد، باران و چگونگی وزش آنها در طول ایام سال، معماری خود را بر این اصول برای استفاده از مواهب طبیعی طراحی میکردند.
رئیس سمیعی بیان کرد: گردشگری و بهویژه بومگردی میتواند موجبات پیشرفت هر منطقه را فراهم آورد.
یکی از عصارههای علم و دانش، پژوهش است
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی هم عنوان کرد: علم و دانش قدرتمندترین سلاح بشر برای پیشرفت است که یکی از عصارههای علم و دانش، پژوهش است.
پرویز محمدنژاد قاضیمحله توضیح داد: پژوهش یعنی کاوش در راستای پیداکردن واقعیتهاست که به عنوان یک عمل و اقدام در دنیا مورد استقبال قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: بزرگترین رهیافتهای دنیا در تمام اعصار از روی واقعیتها خلق شده است که برای بهدست آوردن واقعیتها، پژوهش بهترین اقدام ممکن در دنیا میتواند باشد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پدیدهها همواره در اذهان آدمی شکل میگیرد و مرحله به مرحله به واقعیت نزدیک می شود. با توجه به شرایط و اقلیم خاص استان گیلان و شرایط آب و هوایی موجود، سه رکن اصلی پیشرفت که عبارتند از علاقه، اطلاعات و امکانات میتواند پدیدهای مانند بومگردی را در گیلان به واقعیت نزدیک کند.
محمدنژاد قاضیمحله افزود: اثرگذاری نظام دانشگاهی در پیداکردن حلقههای مفقوده و پیوستن به جریان عملی به وضوح در دنیا مطرح است که از استادان و صاحبنظران دانشگاهی انتظار آن میرود که با ورود به میدان عملیاتی و تحقق اهداف نقشآفرینی بیشتری داشته باشند.
آموزش میتواند موجبات توسعه مطلوب را فراهم آورد
فرماندار شهرستان لنگرود بهعنوان آخرین سخنران در این کارگاه عنوان کرد: آموزش باعث پیشرفت شده و میتواند موجبات توسعه مطلوب را فراهم آورد.
هادی جعفرزاده فهیم گفت: در شرایط اقتصاد مقاومتی و در راستای عدم وابستگی به نفت طبق فرمایش رهبری، برای حل مشکل اشتغال و جبران کسری بودجه و افزایش تولید ناخالص داخلی، بومگردی و ایجاد بستر مناسب برای حضور توریست و در نهایت رونقبخشی به صنعت گردشگری میتواند نسخهای شفابخش برای اقتصاد باشد.
وی اضافه کرد: کشورهای پیشرفته اکنون بسیاری از نیازمندهای خود را در کسری بودجه از همین طریق انجام میدهند که نتایج آن در اقتصاد بسیاری از کشورهایی که اکنون از این روش استفاده میکنند، مشهود است.
به گزارش آنا، در پایان مراسم با حضور مسئولان شهرستانی از سعید روحی عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی لنگرود بهعنوان پژوهشگر و قرارگیری در فهرست دانشمند دو درصدی جهان براساس اعلام دانشگاه استنفورد با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/4062/
انتهای پیام/