دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1400 - 12:15
هفته پژوهش ۱۴۰۰(۱۱۴)/ شهسواری در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

الگوبرداری از آلمان و ژاپن در توسعه پژوهش کشور/ مسائل مهم عرصه پژوهش چیست؟

یک پژوهشگر برتر تأکید کرد: تجربه توجه به آموزش و پژوهش در ژاپن و آلمان نشان می‌دهد که توجه ویژه به این حوزه، کشور را در مسیر توسعه و رفع مشکلات قرار می‌دهد.
کد خبر : 629865
ناصر شهسواری



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ ناصر شهسواری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد حاجی‌آباد و پژوهشگر برتر این دانشگاه در هفته پژوهش ۱۴۰۰ فارغ‌التحصیل دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی از دانشگاه علوم مالزی بوده و بیش از ۳۵ مقاله ISI و علمی پژوهشی چاپ و کنفرانس‌های داخلی و خارجی را ارائه کرده است.


او ریاست مرکز تحقیقات نخیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس را برعهده دارد و مراکز متعدد تحقیقاتی ازجمله مرکز علوم محیط‌زیست دریایی واحد بندرعباس و علوم دریایی و شیلاتی خلیج فارس واحد قشم را راه‌اندازی کرده است.




بیشتر بخوانید:


بانک‌ها نقش واسطه‌گری مالی خود را فراموش کرده‌اند


هشدار یک پژوهشگر به استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی


ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه برقرار شود




پژوهشگر برتر و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد حاجی‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به‌ مناسبت هفته پژوهش درباره انتخابش به‌عنوان پژوهشگر برتر و برگزیده این دانشگاه اظهار کرد: سابقه چاپ چند مقاله در مجلات معتبر داخلی و بین‌المللی و فعالیت در سایر امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی را در کارنامه دارم.


وی اضافه کرد: چاپ یک جلد کتاب در رشته تخصصی، سه مقاله ISI و سه مقاله علمی پژوهشی، راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان ازجمله مرکز تحقیقات علوم محیط‌زیست دریایی واحد بندرعباس و علوم دریایی و شیلاتی خلیج‌فارس واحد قشم از دیگر فعالیت‌ها بوده است و راه‌اندازی چند مرکز تحقیقاتی را هم در دست اقدام داشته و اکنون مسئولیت ریاست مرکز تحقیقات نخیلات واحد بندرعباس را برعهده دارم.


حقوق و گرنت ناکافی موجب شده معیشت استادان با دشواری همراه شود و فرصت کمتری برای مطالعه و پژوهش فراهم باشد.این پژوهشگر برتر در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه نقص‌ها و کمبودهای عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه را چه می‌دانید؟ بیان کرد: فقدان بودجه کافی موجب دلسردی پژوهشگران شده و نبود زیرساخت‌های لازم برای انجام کارهای عملی و آزمایشگاهی از دیگر معضلات کنونی کشور است.


مشخص‌ نبودن اولویت‌ها یکی از مسائل عرصه پژوهشی کشور است


شهسواری متذکر شد: حتی در شرایط کمبود منابع مالی باید بودجه‌های پژوهشی افزایش یابد؛ چراکه با پژوهش و تحقیق مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف رفع می‌شود و بدون پژوهش مشکلات کوچک فعلی به مشکلات بزرگ آینده تبدیل خواهند شد.


وی توضیح داد: تجربه توجه به آموزش و پژوهش در ژاپن و آلمان به ما نشان می‌دهد که توجه ویژه به این حوزه، کشور را در مسیر توسعه و رفع مشکلات قرار می‌دهد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد حاجی‌آباد از مسئولان دولتی خواست تا حمایت‌های مادی خود را در قالب پژوهانه و استفاده از یافته‌های پژوهشگران در صنعت و جامعه انجام دهند.




بیشتر بخوانید:


چرا پژوهش‌ محققان عملیاتی نمی‌شود؟/ ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه برقرار شود


ضرورت انجام مراحل تحقیقاتی پروژه‌ها در دانشگاه‌




این پژوهشگر برتر با تأکید بر اینکه مشخص‌ نبودن اولویت‌ها یکی از مسائل عرصه پژوهشی کشور است، متذکر شد: میان نیازها با واقعیت فاصله وجود دارد و هیچ اطلس علمی کاربردی در حوزه‌های مختلف نیست، متأسفانه ارتقای رتبه از استادیاری به دانشیاری و دانشیاری به استادی پروسه بسیار پیچیده‌ای شده که موجب دلسردی بسیاری از همکاران شده است.


شهسواری تبیین کرد: حقوق و گرنت ناکافی موجب شده معیشت استادان با دشواری همراه شود و فرصت کمتری برای مطالعه و پژوهش فراهم باشد.


وی یادآور شد: شاخصی که رشد و توسعه عرصه پژوهشی کشور را نشان می‌دهد، علاوه بر تعداد مقالات ژورنالی و رتبه ایران در مجامع بین‌المللی، میزان طرح‌های برون‌دانشگاهی صنعتی و اجتماعی موفقی است که همه‌ساله توسط استادان دانشگاه‌ها انجام می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب