دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1400 - 15:37
با برگزاری همایشی صورت گرفت؛

بزرگداشت آیت‌الله رضوی بربرودی در دانشگاه آزاد اسلامی الیگودرز

کتاب «آیت‌الله دیار ما» رونمایی شدهمایش بزرگداشت آیت‌الله سیدجمالدین رضوی بربرودی الیگودرز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز برگزار شد.
کد خبر : 629678
دیدار



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از الیگودرز، همایش بزرگداشت آیت‌الله سیدجمالدین رضوی بربرودی الیگودرزی با حضور حجت‌الاسلام سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و مسئولان استانی و شهرستانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز برگزار شد.


نماینده ولی فقه در استان لرستان در این مراسم اظهار کرد: لرستان مهد عالمان و بزرگان است. آیت‌الله بربرودی الیگودرزی شخصیتی علمی، پژوهشی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوده و از هم‌دوره‌ای‌های امام راحل و آیت‌الله گلپایگانی بودند. وی مراحلی از ایمان را سپری کردند که در علوم مختلف سرآمد شدند به‌گونه‌ای که علمای بزرگ با تعبیراتی بزرگ از این عالم یاد کردند. اواخر قاجار و اوایل پهلوی که کشور مورد تهاجم قرار گرفته حوزه‌های علمیه روزهای سختی را سپری می‌کرد در چنین شرایطی شخصیت‌هایی مانند آیت‌الله بربرودی الیگودرزی همراه با امام راحل و بزرگانی که از مراجع تقلید بودند و در اراک زیر نظر آیت‌الله حائری چراغ حوزه علمیه را روشن نگه می‌داشتند.(بیشتر بخوانید)


شاهرخی با تأکید بر اینکه از سه مرجع بزرگ اسلام ازجمله آیت‌الله حائری، آیت‌الله قمی و سید محمدتقی خوانساری درباره آیت‌الله رضوی بربرودی الیگودرزی تعابیر بزرگی وجود دارد، عنوان کرد: از دیدگاه این عالمان، آیت‌الله بربرودی عالمی وارسته و در میان فضلا نخبه بوده و در کسب علوم به درجه اجتهاد می‌رسد کما اینکه حضور در منبر، وعظ، خطابه، گفت‌وگو با مردم، تبحر در فلسفه اسلامی و داشتن اعتبار و اعتماد مردمی گوشه‌ای از برجستگی‌های آیت‌الله رضوی بربرودی الیگودرزی است.


سیدشمس‌الدین بربرودی نوه آیت‌الله بربرودی نیز گفت: آیت‌الله سیدجمال‌الدین رضوی بربرودی برای تحصیل به حوزه علمیه اراک مهاجرت کرد و سپس به قم مهاجرت و از محضر بزرگان و عالمانی مانند مرحوم آیت‌الله شیخ حاج عبدالکریم حائری، مرحوم استاد محمدتقی خوانساری و مرحوم فیض قمی اجازه‌نامه اجتهاد گرفت و با هدف خدمت به مردم شهر و دیار خود به زادگاهش در منطقه بربرود و جاپلق الیگودرز بازگشت.


در پایان این همایش در راستای معرفی هرچه بهتر آیت‌الله سیدجمالدین رضوی بربرودی الیگودرزی توسط یکی از نوادگان وی به نام سیدشمس‌الدین رضوی بربرودی پس از سال‌ها تلاش خستگی‌ناپذیر و مراجعه به بسیاری از کسانی که محضر حضرت آیت‌الله را درک کرده‌اند کتاب جامع و کاملی با عنوان «آیت‌الله دیار ما» تدوین شده که در این کتاب علاوه بر معرفی زندگی آیت‌الله بربرودی به تاریخ الیگودرز و به‌ویژه قیام سال ۱۳۴۷ این شهرستان و مجاهدات مردان و زنان شهر نیز اشاره شده، رونمایی شد.


مروری بر زندگینامه آیت‌الله سید جمال‌الدین بربرودی(ره)


مرحوم آیت‌الله آقاسیدجمال‌الدین رضوی بربرودی الیگودرزی عالمی عامل، مجتهدی عادل، خطیبی فاضل و مرجع امور دینی، اجتماعی و سیاسی و منشأ خدمات ارزشمند دینی و فرهنگی و از مفاخر شهرستان الیگودرز و از بنیان‌گذاران علم و دانش به‌صورت مدارس جدید در شهرستان الیگودرز به‌شمار می‌رود.


آیت‌الله آقا سیدجمال‌الدین بربرودی الیگودرزی در محله قدیمی و با اصالت ده محمدرضا الیگودرز چشم به جهان گشود.


مقدمات و علوم دینی را نزد پدر و علمای شهر آموخت و سپس برای کسب فیض از محضر بزرگان و عالمانی مانند آیت‌الله شیخ حاج عبدالکریم حائری راهی حوزه علمیه اراک شد، او به دلیل نبوغ و شایستگی خویش پله‌های ترقی دانش و کمال را به سرعت طی کرده و بعد از عزیمت به شهر مقدس قم از زمره شاگردان خاص و مورد عنایت شیخ حاج عبدالکریم، آیت‌الله سیدمحمدتقی خوانساری و آیت‌الله شیخ محمد واقع شد تا اینکه به درجه اجتهاد مفتخر شده و از محضر این سه بزرگوار فقیه و دانشمند اجازه‌نامه اجتهاد گرفت.


آقا سیدجمال همزمان با تحصیل فقه و اصولی، علوم معقول و فلسفه و عرفان اسلامی را هوشمندانه نزد استادان برتر فرا گرفت. آقا سیدجمال با هدف خدمت به مردم شهر و دیار خود به زادگاهش در منطقه بربرود و جاپلق الیگودرز بازگشت و در همان محله ده محمدرضا اقامت گزید؛ او در مسجد با کرامت محله اقامه نماز می‌کرد و همزمان برای گروهی جوانان، طلاب و فرهنگیان کلاس درس فقه، اصول و فلسفه دایر کرد.


وی دارای ذوق شعری بود و از لطافت کلام و زیبایی بیان به‌خوبی بهره می‌گرفت در فن خطابه ممتاز و مشهور بود و میان علما و روحانیون منطقه و مردم از احترام و وجاهت خاصی برخوردار بود، مورد اعتماد همگان قرار داشت و در مسائل اجتماعی و کشوری رأی و نظرشان نافذ بود، ارتباط بسیار تنگاتنگ و خالصانه‌ای با اقشار مختلف مردم داشت و همواره رسیدگی به امور و مشکلات آنها را وظیفه الهی و انسانی خویش می‌دانست.


آیت‌الله بربرودی در دبیرستان‌های الیگودرز درس فقه و دین تدریس می‌کرد، وی در منطقه منشأ خدماتی بزرگ و کارهای خیر و عام‌المنفعه بسیاری ازجمله ساخت مسجد جامع شهر، توسعه مسجد حضرت علی بن ابیطالب، راه‌اندازی بیمارستان و تأسیس مدرسه علمیه بود و پس از عمری مجاهدت در راه خدا و نیکوکاری و خدمت به مردم در سال ۱۳۵۹ هجری ـ شمسی دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهر او در آرامستان اکبرعلی به خاک سپرده شد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب