خطر حذف وزنهبرداری از المپیک جدیتر از همیشه/ تلاش برای بقا در المپیک
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، فدراسیون جهانی وزنهبرداری دو سالی است که شرایط خوبی ندارد و با وجود تلاش مسئولان این فدراسیون هنوز به ساحل آرامش نرسیده و هر بار این رشته ورزشی در خطر حذف از المپیک قرار میگیرد. بحران دوپینگ، فساد مالی در ساختار مدیریت این فدراسیون که حاصل کار تاماش آیان بود باعث شد تا وزنهبرداری زیر تیغ نگاهها برود و هر بار کمیته بینالمللی المپیک بر حذف این رشته پرحاشیه بیشتر از قبل فشار بیاورد.
در حال حاضر یکی از چالشهای این فدراسیون، به تعویق افتادن انتخابات است؛ پیش از این قرار بود اواخر آذرماه انتخابات برگزار شود اما سختگیریهای کمیته بینالمللی المپیک مانع آن شد و انتخابات باز هم به تعویق افتاد. البته فدراسیون جهانی به تازگی زمان برگزاری انتخابات را اعلام کرده اما همچنان مشخص نیست این انتخابات به موقع برگزار میشود یا خیر. انتخابات فدراسیون جهانی به روزهای ۴ و ۵ تیرماه سال ۱۴۰۱ موکل شده که با حضور ۶۹ کشور به صورت حضوری و ۳۲ کشور به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.کنگره فوقالعاده فدراسیون جهانی نیز ۳۰ ژانویه (۱۰ بهمن) برگزار خواهد شد. دستور کار کنگره فوق العاده، اصلاحاتی در اساسنامه فدراسیون جهانی با هدف تسریع روند انتخابات خواهد بود. هیچ پیشنهادی هم برای تضعیف معیارهای تایید صلاحیت کاندیداها پذیرفته نمیشود.
یکی از موضوعاتی که وزنهبرداری را در خطر حذف از المپیک قرار داده، بحث دوپینگ در این رشته ورزشی است که به صورت جدی کمیته بینالمللی المپیک مقابل آن قرار گرفته است. براساس تصمیم جدید هیئترئیسه فدراسیون جهانی وزنهبرداری، اگر تعداد دوپینگیهای کشوری در ۱۸ ماه منتهی به المپیک ۲۰۲۴ پاریس به سه نفر برسد از حضور در المپیک محروم خواهد شد. به این ترتیب کشورها و به خصوص ایران که وزنهبرداری یکی از رشتههای مهم و مدالآور آن در المپیک محسوب میشود در صورتی که نظارت نکنند و دوپینگ آنها بیشتر از سه نفر باشد خیلی زود و با قاطعیت کمیته بینالمللی المپیک، از المپیک حذف خواهد شد.
بیشتر بخوانید؛
عربستان میزبان وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۳ جهان شد
روزگار خزانزده وزنهبرداری ایران/ کسب مدال انفرادی؛ پاشنه آشیل وزنهبرداران
وزنهبرداران لایق این بیتوجهیها نیستند/ نباید نایبقهرمانی تیم را زیر سوال برد
نباید پشت نایبقهرمانی جهان پنهان شویم/ آینده وزنهبرداری را روشن نمیبینم
این قانون در المپیک قبل به این صورت بود که کشورهای عضو در صورت دارا بودن بیش از سه مورد مثبت دوپینگ، سهمیه کمتری برای حضور در المپیک به آنها اختصاص داده میشد، اما در مصوبه جدید، سختگیریها بیشتر از قبل شده به طوری که هر کشور در صورت داشتن سه دوپینگی به طور کل از المپیک حذف خواهد شد.داوود ملکی که در مسابقات جهانی وزنهبرداری به میزبانی تاشکند حضور داشت، پیش از این اعلام کرد:« در نشستی با دبیر فدراسیون جهانی وزنهبرداری، مقرر شده با وجود نداشتن ورزشکار دوپینگی در المپیک توکیو و مسابقات جهانی اخیر، چنانچه در دو مسابقه بینالمللی دیگر بازیکن دوپینگی نداشته باشیم، وزنه برداری ما شانس حضور در دوره بعدی المپیک را خواهد داشت.»
با این حال شرایط وزنهبرداری در جهان چندان دلچسب نیست و این رشته هر بار در معرض خطر حذف قرار میگیرد. در صورت این اتفاق، ورزش ایران در المپیک یکی از رشتههای مدالآور خود را از دست میدهد و از این بابت ضربه سنگینی میخورد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/