دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1400 - 11:51
در نشست وحدت «حوزه و دانشگاه» عنوان شد؛

حرکت رو به رشد انقلاب اسلامی با وحدت حوزه و دانشگاه/ دشمن به دنبال تخریب تمدن اسلامی است

استادان و نخبگان در نشست هم‌اندیشی با موضوع «اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه» راهکارهای خود را برای تحقق این موضوع اعلام کردند.
کد خبر : 629297
وحدت حوزه و دانشگاه



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از آمل، نشست هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی با موضوع «اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه در شکل‌گیری تمدن اسلامی» با حضور اعضای هیئت علمی این دانشگاه و استادان حوزه علمیه در واحد آیت‌الله آملی برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


وحدت حوزه و دانشگاه زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی است




رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در این نشست با اشاره به راه‌اندازی دفتر حوزه و دانشگاه و نشست‌های مشترک ذیل اقدامات این دفتر، اظهار کرد: افزایش ارتباط حوزه و دانشگاه باید کارگشا بوده و مشکلات جامعه را مرتفع کند.


حامد برجسته اضافه کرد: مشارکت در واکسیناسیون مردم، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، مناظره‌های انتخاباتی و مشاوره رایگان به خانواده‌ها در راستای انجام مسئولیت اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی است. این نگاه باید در راستای وحدت حوزه و دانشگاه نهادینه و مشکلات جامعه رفع شود.


حرکت رو به رشد انقلاب اسلامی با وحدت حوزه و دانشگاه/ دشمن به دنبال تخریب تمدن اسلامی است


رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران هم نظام‌سازی براساس مبانی ارزشی و دینی شکل گرفته را حاصل وحدت حوزه و دانشگاه خواند و تشریح کرد: اینکه گمان کنیم انقلاب اسلامی عامل وحدت حوزه و دانشگاه بود، نگاه سطحی است.


حجت‌الاسلام حسین اسلامی تبیین کرد: حرکت انقلاب و نظام اسلامی در مسیر رو به رشد حاصل تعامل سازنده حوزه و دانشگاه است و اگر این تعامل و همبستگی به وجود نمی‌آمد، انقلاب اسلامی با مشکل مواجه می‌شد.


وی توضیح داد: فاصله بین حوزه و دانشگاه در عصر قاجار به‌خصوص در دوره پهلوی بیشتر و بیشتر شد؛ تا جایی که دانشگاهیان و حوزویان را متحجر و عقب مانده و حوزویان دانشگاهیان را غرب‌زده و منحرف می‌خواندند؛ اما همزمان با علائم بروز پیروزی انقلاب اسلامی به شکل معجزه آسایی این دو نهاد اثرگذار به هم پیوند خوردند.


تمدن اسلامی برگرفته از ارزش‌های اسلامی است


رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران بیان کرد: امروز باید دنبال اثربخشی، تعامل و هم‌زبانی حوزه و دانشگاه در زندگی مردم و رسیدن به اهداف متعالی نظام اسلامی باشیم.


اسلامی با انتقاد از رفتارها و برنامه‌های ویترینی در روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: اینکه ما در این روز دست به اجرای برنامه‌های نمایشی می‌زنیم به هدف دست نیافتیم و فقط ظاهرسازی کردیم.


وی با بیان اینکه ارتباط بین حوزه و دانشگاه وجود داشته و دارد و نمادهای این تعامل دیده می‌شود، گفت: متأسفانه به جای اینکه تعامل این دو نهاد را به رفع دغدغه‌های مردم ارتقا دهیم، آن را به یک مراسم گرامیداشت در هر سال تقلیل دادیم.


استاد حوزه علمیه آمل هم تمدن اسلامی را برگرفته از ارزش‌های اسلامی دانست و تأکید کرد که دانشگاه و حوزه جایگاه تمدن‌سازی اسلام بوده و این حاصل پربرکت تعامل این دو نهاد مهم و اثرگذار است.


حجت‌الاسلام محمدحسین نصیری با اشاره به برگزاری همایش‌ها و نشست‌های مختلف برای نزدیکی حوزه و دانشگاه اظهار کرد: آنچه سبب تمدن‌سازی می‌شود محتوای نشست‌ها و هم‌اندیشی‌هاست، نه ساختار ظاهری و اجرایی آن.


وی مطرح کرد: ساختار فیزیکی و ظاهری را در عرصه تمدن اسلامی تقویت کردیم؛ اما محتوا مهم‌تر از ساختار است که متأسفانه توجه بسیار کمتری به این موضوع شده، این در حالی است که دشمنان علیه ما ساختارسازی کردند و به محتواسازی در راستای تخریب تمدن اسلامی پرداختند.


استاد حوزه علمیه آمل تشریح کرد: محتوا می‌تواند ساختار بسازد و هرچقدر ساختار قوی باشد نمی‌تواند محتوای مطلوب بسازد.


نصیری تبیین کرد: تزکیه نفس و رشد معنوی محتوا بوده ‌و ساخت و تأسیس حوزه و دانشگاه ساختار است و در این مثال ساده معلوم می‌شود که ساختار هرچه مجهز باشد روح معنوی و تزکیه را نخواهد ساخت.


وی، بروز مشکلات متعدد اجتماعی و اقتصادی در جامعه را حاصل عدم محتواسازی مطلوب توسط دانشگاه و حوزه در رسیدن به تمدن اسلامی خواند و تشریح کرد: تعامل این دو نهاد محتواساز می‌تواند بسیاری از ساختارهای غلط خارج از تعریف تمدن اسلامی را اصلاح کند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب