دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1400 - 10:21

جوان‌ترین رئیس‌جمهور شیلی کیست؟ + بیوگرافی

بر اساس نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شیلی، گابریل بوریچ جوان ۳۵ ساله و چپ‌گرا توانست بر رقیب راست‌گرای خود پیروز شود.
کد خبر : 629290
گابریل بوریچ رئیس جمهور

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در شیلی با واکنش مثبت برخی از چهره‌های سرشناس چپ‌گرا در آمریکای لاتین مواجه شد.


گابریل بوریچ توانست در انتخابات روز یکشنبه (دیروز) دور دوم ریاست جمهوری در شیلی به پیروزی برسد و با ۳۵ سال توانست لقب جوان‌ترین رئیس‌جمهور این کشور را به خود اختصاص دهد.


به گزارش خبرگزاری آناتولی، بوریچ چپ‌گرا و رهبر سابق اتحادیه دانشجویی شیلی در انتخابات ریاست جمهوری ۵۶ درصد آرا را کسب کرد و خوزه آنتونیو کاست رقیب راست‌گرا و ۵۵ ساله او ۴۴ درصد آرا را از آن خود کرده بود.


گابریل بوریچ بعد از مشخص شدن پیروزی او در انتخابات در تماسی ویدئو کنفرانسی با سباستین پینرا رئیس‌جمهور کنونی این کشور که در تلویزیون پخش شد گفت: من رئیس‌جمهور همه مردم شیلی خواهم بود.


پینرا که قرار است با برگزاری مراسم تحلیف، قدرت را به گابریل بوریچ رئیس‌جمهور منتخب شیلی تحویل دهد، خطاب به او گفت: همه ما امیدواریم که شما یک حکومت خوب داشته باشید.


دور اول انتخابات ریاست جمهوری شیلی در تاریخ ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) برگزار شد اما هیچ‌یک از نامزدها نتوانستند آرای کافی برای پیروزی را اخذ کنند. در دور اول انتخابات، خوزه آنتونیو کاست در رده اول قرار گرفت اما در دور دوم نتیجه را به بوریچ باخت.


خوزه آنتونیو کاست به شکست در انتخابات دور دوم ریاست جمهوری شیلی اذعان کرد و در صفحه توییتر خود نوشت: من با گابریل بوریچ صحبت کرده‌ام و به او این پیروزی بزرگ را تبریک گفتم. از امروز او رئیس‌جمهور شیلی است و سزاوار احترام و همکاری سازنده همه ماست. همیشه شیلی مهم‌تر از هر چیز دیگر است.


گابریل بوریچ که پیش‌ازاین عضو پارلمان بوده، در اعتراضات دانشجویی سال ۲۰۱۱ علیه بی‌عدالتی ساختاری در شیلی نقش مهمی ایفا کرده بود.


او در کارزار انتخاباتی بارها وعده داد با انجام اقداماتی از قبیل اصلاحات در نظام‌های بازنشستگی و درمانی کشور و کاهش ساعات کاری هفتگی از ۴۵ ساعت به ۴۰ ساعت بی‌عدالتی ساختاری در شیلی را رفع کند.


خوزه آنتونیو کاست که یک وکیل با سابقه در شیلی است، اظهاراتی در حمایت از دیکتاتوری آگوستو پینوشه مطرح کرده بود. وی همچنین با اتخاذ موضعی تند علیه مهاجران گفته بود که مواضعش در ضدیت با مهاجرت شبیه به مواضع دونالد ترامپ و ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهور کنونی برزیل است.


بیش از ۸.۳ میلیون نفر از مردم شیلی در انتخابات دور دوم ریاست جمهوری این کشور شرکت کردند که این میزان ۵۵ درصد واجدان شرایط رأی دادن در این کشور آمریکای لاتین است.


بنا بر گزارش رسانه‌های بین‌المللی و تحلیلگران، پیروزی گابریل بوریچ یک پیروزی مهم برای چپ‌گرایان در آمریکای لاتین محسوب می‌شود.


پدرو کاسلیلو رئیس‌جمهور چپ‌گرای پرو در صفحه توییتر به انتخابات شیلی واکنش نشان داد و نوشت: به دوست خوبم گابریل بوریچ پیروزی شما را تبریک می‌گویم.


وی افزود: پیروزی که به دست آورده‌اید از آن مردم شیلی است و ما آن را با مردم آمریکای لاتین که می‌خواهند در آزادی، صلح، عدالت و عزت زندگی کنند، به اشتراک می‌گذاریم. بیایید به تلاش برای اتحاد ملت‌هایمان ادامه دهیم.


اوو مورالس رئیس‌جمهور پیشین بولیوی هم در واکنش به پیروزی گابریل بوریچ در انتخابات ریاست جمهوری در پیامی به او و مردم شیلی تبریک گفت.


چهره‌های شناخته‌شده زیادی از رهبران و سیاستمداران چپ‌گرا در آمریکای لاتین به پیروزی گابریل بوریچ در انتخابات ریاست جمهوری شیلی واکنش نشان دادند.


لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس‌جمهور اسبق و چپ‌گرای برزیل یکی از این چهره‌ها است. او در پیامی درباره انتخابات شیلی، آن را یک پیروزی دیگر برای یک نامزد دموکراتیک و مترقی در آمریکای لاتین‌مان توصیف کرد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب