دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1400 - 21:28

چشم‌انداز ۲۰ ساله استرالیا برای رونق حوزه پزشکی

محققان بر این باورند که استرالیا در حوزه پژوهش‌های پزشکی عملکرد خوب و قابل قبولی داشته اما این فرآیند می‌تواند بهتر از این باشد.
کد خبر : 629207
110




به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پژوهش‌های پزشکی در دنیا پیش زمینه بسیاری از اکتشافات و دستاوردهای علمی در حوزه پزشکی و سلامت است. پنیسیلین، گوش بیونیک و تصویربرداری سونوگرافی در مقیاس خاکستری ازجمله پژوهش‌های پزشکی هستند که تحول‌های عظیمی در دنیای پزشکی ایجاد کردند. اگر مقیاس این پژوهش‌ها را کوچک‌تر کرده و در ابعاد استرالیا بررسی کنیم، پژوهش‌های این حوزه با توسعه و تولید داروهای جدید، شیوه‌های درمان و دستگاه‌های نوین و امروزی تا حد زیادی به ارتقای سطح بهداشت کمک کرده است. به‌طور قطع سرمایه‌گذاری هر چه بیشتر در حوزه بهداشت و سلامت استرالیا یکی از رموز بهبود و توسعه این بخش از کشور است که می‌تواند استانداردهای سلامت را در میان مردم این کشور ارتقا داده و هزینه‌های بهداشت و درمان را از دوش دولت بردارد.


اهمیت و جایگاه پژوهش‌های پزشکی در استرالیا


پژوهش‌های پزشکی استرالیا در بین برترین پژوهش‌های دنیا به‌شمار می‌رود. از پژوهش‌های پزشکی در تاریخ استرالیا می‌توان به نقش تولید پنیسیلین به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک قوی، اکتشافات پزشکی مانند گوش بیونیک، تصویربرداری سونوگرافی در مقیاس خاکستری، اسپری‌های پوستی، واکسن سرطان دهانه رحم و... اشاره کرد. پژوهش‌های پزشکی در استرالیا با محوریت بسیاری از مراکز تحقیقاتی در این کشور انجام می‌شوند که برخی از آنها از اعتبار و شهرت بالایی برخوردارند.


صندوق آینده پژوهش‌های پزشکی در استرالیا در سال ۲۰۱۵ از سوی دولت استرالیا راه‌اندازی شد که محققان هر ساله می‌توانند از فرصت‌های مالی استفاده کرده و به‌منظور استفاده از آنها درخواست دهند. این مرکز تحقیقاتی از بسیاری نوآوری‌ها و اکتشافات حمایت می‌کند و اولویت‌ها و استراتژی‌هایی را در نظر می‌گیرد که بتواند نیازهای استرالیا را مدنظر قرار دهد. این مرکز پژوهش‌های پزشکی با آژانس‌های تحقیقاتی مانند شورای ملی تحقیقات پزشکی و سلامت و نیز موسسه استرالیایی بهداشت و رفاه استرالیا همکاری می‌کند.


چشم‌انداز ۲۰ ساله


دولت استرالیا متعهد شده است به‌منظور مقابله با خسارات ناشی از سیستم مالی پراکنده و آسیب‌های ناشی از این بی‌نظمی و آشفتگی، یک استراتژی تحقیقاتی و پژوهشی ملی بهداشت و پزشکی ۲۰ ساله را ایجاد کند. «گرگ هانت»، وزیر بهداشت استرالیا در گردهمایی برگزارشده در سیدنی اعلام کرد که قرار است در استراتژی جدید دولت، پژوهش‌های نظری و کاربردی که در سطوح فدرال و ایالتی تامین مالی می‌شوند، تحت چشم‌انداز و تصویری مشترک جمع شوند. به گفته او، انتظار می‌رود استراتژی «چشم‌انداز ۲۰۴۰» استرالیا تا پایان سال تکمیل شده و تلاش‌های هماهنگ شده‌ای در حوزه‌های پیشرو شامل بهداشت و سلامت از راه دور، ژنومیک، پزشکی با دقت بالا و علم سلول‌های بنیادی در دستورکار قرار دارد.




بیشتر بخوانید:


بحران پزشک متخصص؛ هم کمبود هم توزیع ناعادلانه




«هانت» در مراسم نهاد ملی پژوهش‌های پزشکی و بهداشت عنوان کرد این بخش در آستانه تحولاتی عظیم در حوزه پزشکی است که از آن جمله می‌توان به رشد دوباره کلیه‌ها، بازیابی عملکرد از دست رفته ستون فقرات و یافتن درمان‌هایی برای دیابت و بیماری پارکینسون اشاره کرد. رسیدن به این نقطه عطف در سیستم پژوهش بهداشت و پزشکی استرالیا ممکن است بین ۱۰ ، ۱۵ یا حتی ۲۰ سال به طول بینجامد. اما سوالی که در این میان مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان در کمترین زمان ممکن به این نقطه دست یافت. وظیفه دولت استرالیا این است که این قبیل درمان‌های تحول‌آفرین را در کمترین زمان ممکن برای مردم استرالیا و بیشتر مردم جهان قابل دسترس کند؛ دقیقا اتفاقی که برای تولید واکسن کرونا رخ داد و دانشمندان توانستند در مدت زمانی کوتاه واکسن این ویروس را تولید و به دنیا عرضه کنند.


بودجه‌های پژوهش‌های پزشکی


صندوق آینده پژوهش پزشکی استرالیا از سرمایه‌گذاری درازمدت ۲۰ میلیارد دلاری برای حمایت از پژوهش‌های سلامت و پزشکی برخوردار است. هدف این صندوق از اعطای این بودجه، تحول در حوزه پژوهش‌های پزشکی و نوآوری به‌منظور بهبود کیفیت زندگی مردم، بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد پایداری در سیستم سلامت این کشور است. دولت استرالیا قرار است طرح سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دلاری را در لایحه بودجه لحاظ کند که به‌عنوان طرح حمایت از تحقیقات و ایجاد اطمینان در محققان و صنعت مطرح شده و اعتبار استرالیا را به‌عنوان رهبر جهانی در پژوهش‌های پزشکی تایید می‌کند. با ارائه بودجه در این طرح، قرار است مأموریت سرطان مغز؛ مأموریت تحقیقات سلامت روان؛ سلامت ژنومیک؛ زوال عقل، پیری و مراقبت‌های دوره سالمندی؛ درمان‌های سلول بنیادی، سلامت قلب و عروق و آسیب‌های ترومای مغزی را دربرگیرد.


تطابق نیازها با پژوهش‌ها


بیش از نیمی از بررسی‌های استراتژی فراگیر برای مقابله با تلاش‌های مضاعف در حوزه پژوهش از سوی ۵ مقام جداگانه وزارت دولت فدرال و نیز دولت‌های ایالتی و منطقه‌ای، سازمان‌های اجتماعی، خیران، مشاغل و شرکت‌های خصوصی مراقبت‌های بهداشتی تامین می‌شود. اجرای جریان‌های تحقیقاتی و پژوهشی متعدد و ناهماهنگ اضافه شده، به هزینه‌های اجرایی تامین‌کنندگان مالی می‌افزاید. این یک عامل بازدارنده برای جذب بودجه از منابع دیگر به‌شمار می‌رود.


محققان بر این باورند که استرالیا در حوزه پژوهش‌های پزشکی عملکرد خوب و قابل قبولی داشته اما این فرآیند می‌تواند بهتر از این باشد. دولت این کشور باید ارتباط میان پژوهش و مراقبت بهداشتی را با گذر از موج همه‌گیری و ورود به فاز عادی کووید برقرار کند. درحال حاضر، زمان آن رسیده که سیستم پژوهشی به‌طور کامل با نیازهای سیستم سلامت این کشور هماهنگ شود و به عبارتی، پژوهش‌هایی در دستور کار محققان و دانشمندان این کشور قرار گیرد که نیاز روز جامعه را برآورده کند. در این راستا باید صرفه‌جویی در مقیاس و استفاده از انرژی تولید شده از پژوهش‌ها به‌عنوان یک جمع مطرح شود.


اختصاص بودجه برای کمک به مسیر تحقیقاتی


با توجه به اینکه «هانت» درنظر دارد سال آینده دنیای سیاست را ترک کند، انتظار می‌رود کار روی استراتژی مدنظر دولت استرالیا صرف‌نظر از نتیجه انتخابات ادامه یابد. طبق چشم‌اندازهایی که در این استراتژی درنظر گرفته شده، پیش‌بینی شده است که پژوهش‌ها در حد اعلا، با نتایج سلامت بی‌نظیر و پیامدهای اقتصادی بسیار خوبی حاصل شود. نتایج به‌دست‌آمده از اجرای این استراتژی مستقل از تاثیر احزاب سیاسی خواهد بود. «برندان مورفی» افسر سابق ارشد پزشکی به این نکته اشاره کرده است که واکنش‌های دوره همه‌گیری کرونا باعث برجسته شدن قابلیت‌های حوزه بهداشت و پزشکی شده است. استرالیا یکی از نخستین کشورهایی است که موفق به کشف توالی ژنوم ویروس کووید- ۱۹ شد و به دنبال آن، تست واکنش زنجیره پلیمراز را توسعه داد. به گفته مورفی، ما در این راستا تمام تلاش خود را برای کمک به استراتژی نسل بعدی پژوهش‌ها و تحقیقات پزشکی انجام خواهیم داد. «هانت» به تازگی اعلام کرده است که دولت استرالیا تا ماه مارس، طرح ۱۰ ساله بعدی را با هزینه ۱۰.۸ میلیارد پوندی برای صندوق آینده پژوهش‌های پزشکی تدوین خواهد کرد. او برای محققانی که تازه وارد عرصه‌های پژوهشی شده و نیز محققانی که در میانه این راه قرار دارند، بودجه‌ای ۴۲ میلیون دلاری را اختصاص داده است که علاوه‌بر تلاش برای حفظ آنها در این مسیر، به الهام گرفتن آنها در مسیر تحقیقاتی و پیشرفت آنها نیز کمک می‌کند.


ریزش پژوهش‌های پزشکی در همه‌گیری


از هر ۲۵ محقق حوزه پزشکی در استرالیا حدود یک محقق از زمان آغاز همه‌گیری کرونا بودجه‌های مازادی را از دولت این کشور دریافت کرده است؛ اگرچه بیش از یک محقق از بین ۴ محقق استرالیایی روی پژوهش‌های مرتبط با کرونا فعالیت می‌کنند. یک نظرسنجی از ۱۲۰۰ محقق، نشانه‌های روشنی را برای آن گروه از محققان پزشکی نمایان کرده است که طی همه‌گیری، با بحران کرونا مقابله می‌کنند. اما چنین پیشرفتی تحت‌الشعاع اختلالات گسترده در پروژه‌های پژوهشی و افرادی قرار گرفته که عهده‌دار این تحقیقات هستند. ۸۰ درصد پاسخ‌دهندگان بر این باورند که کار آنها تحت‌تاثیر همه‌گیری کرونا قرار گرفته است و عمده‌ترین دلیل این است که این پژوهشگران قادر به تحقیق از راه دور یا تعامل با شرکت‌کنندگان کارآزمایی بالینی نبوده‌اند. بسیاری از محققان اظهار کرده‌اند که پروژه‌های تحقیقاتی آنها به حالت تعلیق درآمده یا به واسطه محدودیت‌های سفر یا مسدود شدن تنظیمات کلیدی پژوهش‌ها مانند بیمارستان‌ها و مراکز مراقبتی، متوقف شده‌اند. حدود یک‌چهارم این پژوهشگران عنوان کرده‌اند که مسئولیت‌های آموزشی بر پژوهش‌های آنها غلبه کرده و همین امر روند و تعداد تحقیقات را کاهش داده است. علاوه‌بر این، موانع و محدودیت‌های مالی هم عاملی مختل‌کننده در مسیر پژوهش‌ها به‌شمار می‌رود به‌طوری که حدود ۱۳ درصد پاسخ‌دهندگان از این امر شکایت داشته‌اند که به تعویق افتادن پژوهش‌ها، باعث می‌شود مواد مصرفی، تاریخ مصرف خود را از دست بدهند که جایگزینی آنها با مواد تازه مستلزم صرف هزینه‌های مضاعفی است که تامین آنها دشوار است درحالی‌که حدود ۶ درصد از آنها از برداشته شدن بودجه توسط شرکای تجاری خود شکایت داشته‌اند. یکی از نمایندگان تحقیقات بهداشتی و پزشکی تخمین زده است که این بحران به‌طور متوسط ۳۴۰۰۰ پوند هر بار تامین مالی تحقیقاتی را کاهش می‌دهد که این امر پیشبرد پروژه‌های تحقیقاتی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.


با توجه به تمام مسائلی که اشاره شد، باید گفت که همه‌گیری کرونا باعث تأخیر و اختلال در پیشبرد پروژه‌های تحقیقاتی شده و این بدان معناست که دیگر این پروژه‌ها قادر نخواهند بود با بودجه اصلی اعطا شده به سرانجام برسند و باید درخواست حجم بیشتری از پروژه‌ها را داشته باشند. این امر تاثیری واقعی بر امنیت شغلی و پتانسیل پژوهش‌های از دست رفته خواهد داشت و روی سلامت و درآمد مردم استرالیا نیز تاثیر بسزایی دارد. محققان سایر حوزه‌ها معمولا به دلیل دسترسی انحصاری محققان حوزه پزشکی به بودجه ۱۴ میلیارد دلاری صندوق آینده پژوهش‌های پزشکی، به این گروه غبطه می‌خورند. اما شواهد حاکی از آن است که تخصیص این بودجه‌ها بیشتر از اینکه به پروژه‌های پژوهشی موجود اختصاص یابد، به پروژه‌های جدید اعطا می‌شود. در عین حال، شمار کمی از محققان و پژوهشگران از کمک‌های مالی ۸ میلیون دلاری ایالتی و فدرال برای توسعه واکسن در دانشگاه کوئینزلند بهره‌مند می‌شوند. تنها ۹ درصد از محققان اعلام کرده‌اند که حمایت مالی بیشتری از کارفرمایان خود و اغلب دانشگاه‌ها به‌منظور جبران کمبودهای مالی دریافت کرده‌اند. کمتر از ۴ درصد از پژوهشگران بودجه‌های مازاد دولتی دریافت کرده‌اند و هنوز هم کمترین کمک‌های مالی را از دیگر منابع دریافت می‌کنند. با وجود این، ۵۸ درصد از کسانی که قادر به ارائه برآورد بوده‌اند، انتظار داشتند این بحران حداقل ۲۰ درصد از بودجه پژوهشی آنها را از بین ببرد. این گزارش‌ها هشدار می‌دهد که رتبه‌بندی استادان پژوهشی به‌ویژه دانشجویان مقطع دکتری و محققانی که تازه وارد این مسیر شده‌اند، بدون تجدید ساختار طولانی مدت چارچوب‌های بودجه تحقیق و نوآوری استرالیا، تحت‌تاثیر قرار خواهند گرفت.


۳۵ درصد از محققان تاکید کردند که به دلیل به تعویق افتادن یا لغو گردش تامین مالی، به دنبال گرنت‌های جدید نبوده‌اند. همچنان ۵۵ درصد از این محققان با قراردادهای کوتاه‌مدت استخدام شده‌اند که این بیانگر آن است که ادامه اشتغال آنها به کسب درآمد تازه آنها بستگی دارد. این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد فارغ‌التحصیلان جدید مقطع دکتری با توجه به اینکه بیش از سه‌چهارم آنها مشاغل ناامنی دارند، در معرض خطر خاصی قرار دارند. محققانی که به تازگی وارد گردونه پژوهش و تحقیقات شده‌اند و آینده بخش پژوهش بهداشت و پزشکی را شامل می‌شوند. اختلال در حرفه آنها که منجر به افزایش رتبه محققان کمتری می‌شود تضمین می‌کند که مشکلات مالی کوتاه‌مدت ایجادشده بر اثر کووید- ۱۹، پیامدهای درازمدتی را به دنبال خواهد داشت.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب