«ما مدیون ملتیم» شعار دومین سالگرد شهادت حاج قاسم/ جریان «انتقام سخت» همچنان زنده است
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری دبیر ستاد مردمی دومین سالگرد بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی پیش از ظهر امروز در سالن ایوان شمس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، «مستند ۳۶۰ درجه محاصره»، به کارگردانی حامد هادیان در سالن به نمایش درآمد، این مستند در رابطه با حضور حاج قاسم سلیمانی در منطقه آمرلی و نجات این شهر از محاصره نیروهای داعش است.
در ادامه حمیدرضا مقدمفر، مسئول ستاد مردمی دومین سالگرد بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ابتدای صحبتهایش با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) برجستهترین مدافع حرم بود، عنوان کرد: سردار سلیمانی که او هم یک مدافع حرم بود از عاشقان حضرت زهرا (س) بود. سردار در آغاز جنگ تحمیلی از حرم و حریم ایران دفاع کرد. او همه ایران را حرم میدانست و معتقد بود اگر این حرم آسیب ببیند همه حرمها آسیب میبینند. به همین دلیل تلاش کرد و اجازه نداد صدام و صدامیان یک وجب از خاک ایران را به یغما ببرند. بعد از جنگ هم هرکجا عرصه خدمت به خلق بود حاج قاسم به عنوان یک مدافع حرم حضور داشت.
وی اظهار کرد: او بعدها به این جمله امام خمینی (ره) لبیک گفت که «ما شریک غم همه مظلومان جهان و پشتیبان آنها هستیم» و ترجمان این جمله زیبا بود؛ آن را عملی کرد و وارد عرصه مقاومت شد. حاج قاسم برای اولین بار طعم شکست را به رژیم کودککش صهیونستی چشاند. او خیلی قوی ظاهر شد و پس از مدتی همه او را به عنوان قهرمان ملی و قهرمان امت اسلامی میشناسند. قهرمانی که شکست را نمیشناخت، حاج قاسم قهرمانی بود برای پیروزی. او قهرمان همیشه پیروز بود.
وی افزود: وقتی حاج قاسم اعلام کرد تا سه ماه دیگر وجود منحوس داعش از سرزمینهای اسلامی محو خواهد شد و آنها قدرتشان را در عراق و سوریه از دست خواهند داد، شاید برخی این را باور نمیکردند، اما همین اتفاق هم رخ داد و این نشانه اقتدار او بود. حاج قاسم اسطوره بود، اسطوره عدالتخواهی و آزادیخواهی. در آرمان ایشان آزادی شیعه به اهل تسنن ترجیح نداشت، او آزادی همه را میخواست و برای همه تلاش میکرد، آزادی همه انسانهایی که زیر یوغ استکبار بودند.
همرزم شهید سلیمانی اضافه کرد: حاج قاسم نماد انسان تراز انقلاب اسلامی است. او نشان داد که ظرفیت انقلاب اسلامی برای خلق این آدم ظرفیت بالایی دارد. مکتبی که کسی مثل او را تربیت میکند، الگویی است که میتوان از آن پیرویی کرد. او حالا تبدیل به الگویی جهانی شده و امروز احترام به او، احترام به انقلاب اسلامی است. حاج قاسم در قالبهای تنگ جناحهای سیاسی نمیگنجید. او سیاسی بود اما سیاستزده نشد. برای همین دست همه ملت با هر گرایش سیاسی، مذهبی و قومی زیر تابوت حاج قاسم به هم گره خورد. هرکه میخواهد انقلاب سلامی و الگوی واقعی این انقلاب را ببیند باید در حاج قاسم ببیند، او نماد ولایتمداری و تبعیت از ولایت است. حاج قاسم یک مکتب است، مکتبی که آرمانها و عقاید و تفکرات ارزشمندی که از دل آن بیرون میآید.
وی ادامه داد: حاج قاسم کاشفالکرب انقلاب بود. بن بست شکن و پیروز همه میدانها. او به همه میآموخت که اسیر موانع نشوند و منتظر امکانات و تجهیزات نمانند و دل به توکل خدا بسپارند. به همین دلیل هم مرعوب دشمنان نمیشد. او خادم ملت و دلداه خدا بود و دشمنان از نام و تصویرش میترسیدند. او هم در دوران حیات دنیوی و هم با شهادتش رسواگر استکبار بود و پروژهها و طرحهای بزرگی که امریکاییها و صهیونیستها در منطقه دنبال میکردند (مثل خاورمیانه بزرگ) را نابود کرد.
مقدمفر با اشاره به تاثیرگذاری خون حاج قاسم پس از شهادت عنوان کرد: اولین ثمره خون ایشان رسوایی آمریکا بود. کسانی که میگفتند مدافع حقوق بشر و ضد تروریسم هستند با شهادت حاج قاسم نشان دادند اصل تروریست هستند. رییس جمهور آمریکا کار احمقانهای کرد و گفت من دستور ترور شهید سلیمانی را دادم و این رسوایی را به وجود آورد که خودشان اعتراف کردند تروریسم را به وجود آوردند.
انتقام سخت همچنان زنده است
وی افزود: سناریوی آمریکایی این بود که مقاومت با شهادت حاج قاسم تمام شده اما به ثمره خون او امروز مقاومت در سراسر منطقه سرعت بیشتری گرفته است. ببینید عراق و یمن و سوریه و افغانستان چه شد! حاج قاسم زنده است مثل همه شهدا. او نامیرا و مانا است و خواهد بود. حاج قاسم مردمی بود، روح و جانش برای مردم بود و همه عاشق او بودند و هستند و صفت خوبی به او دادند، «سردار دلها». حاج قاسم مسیر تکامل را تدریجی بالا آمده و برای همین برای همه سنین و اقشار الگو است. او دست یافتنی است و باید از او آموخت. راه او مدرسه درس آموز است و این ظرفیت وجود دارد که حاج قاسمهای زیادی با قرار گرفتن در مسیرش تربیت شوند.
مقدمفر با اشاره به زنده بودن جریان انتقام سخت، ادامه داد: مسلمانان و همه آزادگان جهان نه میبخشند و نه فراموش میکنند. انتقام در سطح راهبردی قطعی و وعده الهی است. آمریکا مجبور است به طور کامل منطقه را ترک کند، یا با زبان، یا با زور. کما اینکه امروز رفتن ذلیلانه آنها آغاز شده است. فرار مفتضحانه نظامیان آمریکایی از افغانستان را دیدید؟ فرارشان از عراق شروع شده است. ما به آنها میگوییم اگر میخواهند از آنجا نیز با آبروریزی کمتری خارج شوند، خودشان دست به کار شوند. عاملان ترور بدانند که تا ابد خواب آسوده نخواهند داشت. اینها از پوستر و تصویر و اسم حاج قاسم میترسند و با این ترس، خواب راحتی نخواهند داشت.
سازمانها حامی پویشهای مردمی
دبیر ستاد مردمی دومین بزرگداشت حاج قاسم در ادامه صحبتهایش در رابطه با مراسم این دوره ستاد عنوان کرد: سال گذشته به دلیل شرایط همهگیری کرونا امکان برگزاری مراسم میدانی و مردمی فراهم نبود، ولی امسال شرایط جدیدی به وجود آمده و میشود اقداماتی انجام داد. درخواستهای فراوانی هم از جانب مردم و سازمانها داشتیم و این ستاد به منظور هماهنگسازی و همافزایی این درخواستها تلاش میکند.
وی افزود: رویکرد اصلی ما رویکرد مردمی برگزار کردن بزرگداشت است و از همه نهادها و سازمانها میخواهیم که به عنوان حامی و پشتیبان رویدادهای مردمی را حمایت کنند. حاج قاسم مردمی بود و ملت هم عاشق او بودند. هدف ما از برگزاری این مراسم هم این است که شخص والامقامی چون ایشان بیشتر شناخته شود و به عنوان الگو تکثیر شود. باید از این گنجینه پربها مراقبت کرد تا هم بد معرفی نشود و هم تحریف نشود. به همین دلیل کیفیتبخشی به برنامهها و سوق دادن نهادها به حمایت از فعالیتهای مردمی و به اشتراک گذاری محصولات فرهنگی برای مردم اهداف اصلی ستاد است.
مقدمفر اضافه کرد: برنامههای ستاد با شیب ملایمی در صداوسیما و بخشهای مردمی آغاز شده، مثل کاروان «حبیب» که مسیرش را از کرمان شروع کرده و به استانهایی هم سر زده است. اما اکثر برنامههای ما در هفته مقاومت و از 10 تا 17 دی است. در روزهای سیزدهم (روز شهادت) و شانزدهم (روز تشییع پیکر در تهران) دی نیز برنامههای ویژهای دایم. طرحهای مفصلی هم در داخل و خارج از کشور به خصوص در کشورهای مقاومت تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به برخی از مراسمهای دو روز ویژه هفته مقاومت، اظهار کرد: مراسم روز شهادت ایشان در مصلی تهران برگزار میشود. این مراسم روز دوشنبه 13 دی با حضور آحاد مردم و شخصیتهای سیاسی و فرهنگی کشور و البته با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد. روز ۱۶ دی هم که سالروز تشییع حاج قاسم در تهران است پیکر ۱۵۰ شهید مفقودالاثر تشییع خواهد شد. همزمان در این روز در چندین استان دیگر نیز تشییع دهها شهید گمنام خواهیم داشت. در سراسر کشور مراسم ویژهای در مصلیها و مساجد برگزار میشود، از جمله در اماکن متبرکه سراسر کشور مثل در حرم امام رضا (ع) در مشهد مقدس که رواقها و صحنهای مختلف آن برنامههای ویژهای دارد.
تمام ایران سرای حاج قاسم است
دبیر ستاد مردمی دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی درباره مراسمی که در شهرهای دیگر در هفته مقاومت برگزار میشود، اظهار کرد: در شب شهادت سردار، برنامهای با حضور فرمانده نیروهای قدس سپاه در حرم رضوی برگزار میشود. ختم ۳۱۳ نفره قرآن کریم در مشهد، برگزاری همایش بزرگ مقاومت و نشستهای تخصصی و برنامه کودکان و نوجوانان حاج قاسم تحت عنوان «قهرمان من» و «مانند سردار» از دیگر برنامههایی است که در شهرهای بزرگ و مراکز استانها برگزار میشود. در کرمان که زادگاه و محل تدفین حاج قاسم است، مراسم متنوعی در مزار ایشان و خانهای که در کرمان داشتند و طبق وصیتشان به «بیتالزهرا» تبدیل شده است، برگزار خواهد شد. به جز این در اکثر امامزادهها و مساجد سراسر کشور، مراسم مختلفی تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به برگزاری همایشها، نشستها، جشنوارهها و پویشهای مختلف مردمی در داخل و خارج از کشور، به برخی از آنها اشاره کرد و گفت: اولین کنگره علمی و پژوهشی تحت عنوان شهید سلیمانی مکتب تراز تمدن اسلامی، است. همایش فرهنگ انتظار و راهبرد مقاومت شهید سلیمانی، سردار سلیمانی مدافع آزادی و امنیت و زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان الهی و... از دیگر همایشهای هفته مقاومت است.
وی افزود: در این هفته رویدادهای فرهنگی و هنری فراوانی نیز تدارک دیده شده است. مثل جشنواره موسیقی که اختتامیه آن هشتم دی در تالار وحدت است. کنگره بینالمللی شعر شهید سلیمانی نیز یکی دیگر از رویدادهاست که اختتامیهاش چند روز قبل برگزار شد. در رابطه با آثار هنری با سوژه شهید سلیمانی نیز فراخوانی منتشر شده که آثار برگزیده آن، در مراسم سومین سالگرد بزرگداشت شهید سلیمانی در سال 1401 اعلام میشوند و جایزه ویژه شهید سلیمانی به آنها اهدا میشود.
مقدمفر با اعلام این موضوع که پویشهای مردمی درخصوص حاج قاسم هماکنون آغاز شده، عنوان کرد: این رویدادها همزمان با نزدیک شدن به سالروز شهادت، اوج میگیرد. رویدادهای مردمی مثل ختم قرآن، صلوات، زیارتنامههای مختلف، نذر نان، اهدای خون و اعطای خدمات رایگان از طرف صنوف مختلف برخی از این پویشهاست. به عنوان مثال اعلام شده که برخی از پزشکان در روز شهادت حاج قاسم، به صورت مجانی مردم را ویزیت میکنند تا به نوعی به این شهید والامقام ادای دین کرده باشند.
مرد میدان، مدیون ملت
دبیر ستاد دومین سالگرد شهادت حاج قاسم، با اشاره به این موضوع که شهید سلیمانی خود را خادم و مدیون ملت میدید، در رابطه با شعار این دوره اعلام کرد: ما شعار «مرد میدان» که سال گذشته بود را تغییر ندادیم و باتوجه به استقبالی که از آن شد، با حفظ آن، هر ساله شعاری به ادامه »مرد میدان» پیوست میشود. شعار امسال نیز جملهای از شهید سلیمانی است، جمله «ما مدیون ملتیم».
وی درخصوص آثار نمایشی تولید شده در رابطه با حاج قاسم و پخش آنها در هفته مقاومت امسال نیز گفت: مستندهای متنوعی در این خصوص تولید و آماده پخش شده است که برخی از آنها واقعا جذاب هستند. مثل مستندی که از روزها و ساعات آخر عمر دنیوی شهید سلیمانی تهیه شده و روایتی از اخرین صحبتهای ایشان پیش از شهادت است. مجموعه مستندی از روایت فرزندان و مادران شهدا از حاج قاسم نیز تهیه شده که در قالب چند قسمت به نمایش درمیآید. مستندهایی نیز از روز مراسم تشییع پیکر حاج قاسم و یاران شهیدش تهیه شده که آنها نیز در این ایام پخش خواهند شد. مستند خدمانت ایشان در شهرهای مخلتف داخل و خارج از کشور نیز از دیگر آثار این بخش است.
وی ادامه داد: در حوزه مستند کارهای فراوان و فاخری صورت گرفته، اما هنوز به حوزه ساخت فیلم و سریال با موضوع سردار وارد نشدیم چون واقعا دشوار است. اگرچه اخیرا از کتاب خودنوشته ایشان، که حاصل دستنوشتههایشان در روزهای پیش از پیروزی انقلاب است و به تازگی منتشر شده است، فیلمنامهای تهیه شده اما هنوز به پروسه تولید نرسیده است. دراین باره با تعدادی از فیلمسازان تماس گرفتیم، با رئیس سازمان صداوسیما و دختر سردار سلیمانی جلسهای داشتیم و هماهنگیهایی صورت گرفته و امیدواریم تا سال آینده این سریال ساخته شده باشد. البته اصلا اصرار نداریم که کار را با سرعت بسازیم و پخش کنیم چون معتقدیم که این سریال باید کار فاخری باشد. اخیرا مینی سریالی در مورد یکی از سرداران هشت سال دفاع مقدس پخش شد که در شأن ایشان نبود، به همین دلیل ما کیفیت را فدای زمان نمیکنیم چون باید کارهای فاخر و بزرگی در مورد این بزرگان بسازیم.
دبیر ستاد مردمی بزرگداشت حاج قاسم درخصوص دیگر سبکهای آثار هنری و فرهنگی مربوط به این شهید والامقام اظهار کرد: به جز این موارد در فرمها و قالبهای هنری متنوعی مثل کمیک، موشن گرافی، کلیپهای جدید و... نیز طرحهایی آماده شده که بسیاری از آنها کاملان مردمی و عاشقانه با هزینه شخصی هنرمندان تولید شده است. در زمینه کتاب نیز تا کنون بیش از ۳۰۰ اثر مکتوب به ثبت رسیده و ۱۰۰ کتاب منتشر شده است که در قالبهای زندگینامه، شعر، داستان، خاطره و... بودهاند. در فضای مجازی هم که سال گذشته فعالان این حوزه خوش درخشیدند و کم نگذاشتن، امسال نیز برنامههای ویژهای دارند.
سخنرانی سید حسن نصرالله برای حاج قاسم
وی درباره برنامههای ویژه کشورهای خارجی در این ایام نیز گفت: در کشورهای حوزه مقاومت، عراق و سوریه و یمن و لبنان برنامههای ویژهای داریم و به جز آنها در اروپا، آسیا و کشورهای آفریقایی هم فعالیتهای مردمی در حوزههای علمی، هنری، فرهنگی و پژوهشی در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال در لبنان این مراسم با سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله همراه خواهد بود و در عراق، در ساعت 1:20 دقیقه نیمه شب، (لحظه شهادت حاج قاسم) در فرودگاه بغداد برنامه ویژهای برگزار میشود، شبیه به آنچه که سال گذشته برگزار شد. در اولین سالگرد شهادت حاج قاسم در عراق، بیش از ۴۰۰ مراسم توسط مردم و عشایر عراقی برگزار شد و امسال نیز مراسم ویژهای در کشور برگزار میشود.
مقدمفر در بخشی از صحبتهای پایانیاش در پاسخ به خبرنگاران، در خصوص عملکرد دستگاه قضایی ایران و عراق درباره ترور حاج قاسم سلیمانی عنوان کرد: کارهای زیادی در دستگاه قضایی ایران و عراق صورت گرفته و جمعآوری اسناد و اطلاعات از تروریستهای آمریکایی و همدستانشان به مراحل خوبی رسیده است. این تحقیقات به رئیس جمهور سابق آمریکا که رسماً مسئولیت این ترور را بر عهده گرفت خلاصه نمیشود و امروز میدانیم چه کسانی در این ترور دست داشتند. با این اسناد و مدارک در مجامع بینالمللی حاضر شدیم و دستگاه قضایی ایران در حال پیگیری است. در کشورمان نیز دادگاهی در این رابطه برگزار شده که منتظر رأی نهایی آن هستیم. اما نکته اینجاست که دادگاه افکار عمومی دنیا تشکیل شده و حکم آن نیز صادر شده است و حالا همه در این رابطه شخص تروریست ترامپ و دولت آمریکا را مقصر میدانند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/