مسئول ارزیابی محتوای کتابهای کودک و نوجوان نیستیم/ آمادهسازی دفتر مشق کودکان و نوجوانان با قهرمانهای ایرانی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، بیستوسومین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در حال برگزاری است، این جشنواره از ۲۵ آذرماه آغاز شده و تا فردا ۳۰ آذرماه ادامه دارد. به همین بهانه با مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ارتباط با ترویج قهرمانسازی گفتوگو کردیم که در ادامه از نظر میگذرانید.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیش از ۵ دهه تجربه فعالیت فرهنگی این سازمان دارای گستردهترین شبکه کتابخانههای کودکان و نوجوانان است و همچنین از برجستهترین تولیدکنندگان و ناشران این حوزه در ایران بهشمار میرود. کانون همچنین تهیهکننده فیلم و سایر فرآوردههای فرهنگی بوده است. کانون پرورش فکری کودک و نوجوان پس از انقلاب بهعنوان شرکت دولتی و وابسته به وزارت آموزش و پرورش ایران به فعالیت خود ادامه میدهد.
مهدی علیاکبرزاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به این سمت منصوب شد. وی پیش از آن مشاور وزیر آموزش و پرورش، مشاور معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش، مدیرکل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش و کارشناس نقد و بررسی کتاب وزارت آموزش و پرورش بوده است. تاکنون ۶ جلد کتاب از وی به چاپ رسیده است.
قهرمانسازی با سبک زندگی ایرانی و اسلامی
علیاکبرزاده درباره اینکه اسطوره کودکان ابرقهرمانهای خارجی شدهاند و الگوی ایرانی ندارند، گفت: نه تنها موضوع کتاب بلکه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه فضاهای مجازی، دایره ارتباطات بسیار وسیعتر شده است. کتابها بهصورت الکترونیکی شدند و فقط چاپی آن در دسترس نیست. در حال حاضر کودکان و نوجوانان ما از رسانههای خارجی میتوانند کتابهایی را حتی به زبان انگلیسی دریافت کنند که برخی از آنها هجمه فرهنگی هستند.
وی درباره اقدامات کانون در راستای فرهنگسازی و معرفی قهرمانهای ایرانی به کودکان و نوجوانان، بیان کرد: یکی از اهداف مهمی که در شورای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دنبال میشود این است که در تولید فیلمها و محصولات فرهنگی به سبک زندگی ایرانی اسلامی توجه شود که چگونه و توسط چه ابزاری باید این سبک زندگی را ترویج دهیم. این در واقع نگاه کلی ما نسبت به محصولاتمان است. بازیهای رومیزی و فکری نیز به فرهنگ غنی کشورمان نگاه میکند زیرا که از داستانهای سنتی و از شاعران بهنام گذشته ایران نشات میگیرند. یکی از برنامههای کانون در راستای ترویج قهرمانسازی در کشور، ساخت یک فیلم سینمایی است که قرار است در جشنوارههای مختلف رونمایی شود. دفتر مشق کودکان و نوجوان را نیز متناسب با آن آماده کردهایم. با این فرهنگسازی در واقع قهرمانهایی را به کودکان و نوجوانان معرفی میکنیم که با سبک زندگی ایرانی اسلامی هماهنگی دارد و به صورتی غیرمستقیم آنها را وارد زندگیشان خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید:
بیست و سومین جشنواره بینالمللی قصهگویی آغاز شد
کانون متولی ارزیابی کتاب کودکان در سطح کشور نیست!
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه اظهار کرد: در کانون علاوه بر اینکه کتابها و محصولات فرهنگی خودمان را تولید میکنیم، تولیدکنندگان و ناشران دیگر نیز میتوانند از طریق جشنواره کتاب «ماه و سال» شرکت کنند تا آثارشان توسط کانون ارائه شود. این جشنواره ماه گذشته برگزار شد. ما تمام کتابهایی را که متناسب با رسالت کاری خودمان است ارزیابی کرده و در صورت تایید از طریق کانون معرفی میکنیم زیرا که خانوادهها به کانون اعتماد دارند. اما ادعا نداریم که ارزیابی همه کتابهای کودک و نوجوان در سراسر کشور با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. بالاخره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ناشران مورد تایید مجوز داده و آنها را مورد ارزیابی قرار میدهند. در کانون بخشی بهنام انتشارات کتاب داریم که در آن اهداف، برنامهها و الزامات تربیتی که برای تعلیم کودکان و نوجوانان لازم است، لحاظ کرده تا ارائه شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه باید کودکان و نوجوانان را به کتاب و کتابخوانی ترغیب کرد، خاطرنشان کرد: حضور کودک در کانون پرورش فکری لازم است زیرا که این مکانها با سیاست و برنامهریزی، آنها را با دنیای قصهها آشنا خواهد کرد. در حال حاضر هیچ کدام از مراکز ما تعطیل نیستند و خانوادهها میتوانند فرزندان خود را به مراکز آورده و از کتابخانه کتاب به امانت بگیرند. ترویج فرهنگ کتابخوانی مهمترین رسالت کانون پرورش فکری است که با همه توان برای عمل به این رسالت تلاش میکنیم زیرا که ما وظیفه داریم روح کودکان را زنده و باطراوت نگه داریم و زمینه دستیابی آنها به آرزوهایشان را فراهم کنیم.
انتهای پیام/۱۱۰/پ
انتهای پیام/