موفقیت تجارت جهانی در گرو نهادینهسازی اخلاق است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای استان یزد، محمدرضا دهقانی اشکذری در نخستین کنفرانس ملی مدیریت کسب و کار اخلاقی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم در کسب و کار و تجارت موفق شویم باید افراد را در حوزه اخلاق توانمند کنیم.
بیشتر بخوانید:
دیدار با خانواده شهدا نوعی خودسازی است
وی اظهار کرد: در انقلاب کارآفرینی که بعد از انقلاب صنعتی و انقلاب اینترنت اتفاق افتاد به دلیل رشد فزاینده کسب و کار در جهان، بیشتر به سمت اهمیت اخلاق در کسب و کار حرکت کردیم.
رئیس دانشگاه آزاد یزد افزود: در آن دوران همه رشتههای علومانسانی اعم از روانشناسی، مدیریت، جامعهشناسی و اقتصاد، پژوهشهای گستردهای را انجام دادند که چگونه میتوان در کسب و کار «اخلاق» را نهادینه کرد.
دهقانی اشکذری مطرح کرد: در حوزه کسب و کار یکی از اهداف چارچوب گذاری اخلاق در منافع فردی و سازمانی است؛ زیرا منافع سایر ذینفعان دچار چالش میشود، در اسلام قبل از پژوهشهای دنیا در این رابطه به نکاتی میرسیم که به این آسیبها اشاره میکند.
وی با اشاره به سخنی از امام علی علیه السلام که میفرماید «نخست قواعد و اصول و احکام تجارت را بدانیم بعد وارد کسب و کار شویم» ادامه داد: این توصیه در عصر کنونی بیشتر ملموس است که اگر افرادی بدون چارچوبگذاری و فهم مبانی دقیق اخلاق وارد این محیط شوند، دچار آسیب شده یا سایر ذینفعان محیطی اعم از مردم و دولت را دچار آسیب میکنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد بیان کرد: در عصر نوین، اخلاق هنجاری بیش از اخلاق توصیفی مورد تأکید بوده یعنی بایدها و نبایدهایی که یک کسب و کار، یک شرکت و یک سازمان را در چارچوبی قرار میدهد؛ نقطه بهینه همه ذینفعان را پیدا کند.
دهقانی اشکذری ابراز کرد: معتقدیم در این دنیا نسبت به خودمان و نسبت به سازمان، خانواده، محیطزیست و نسبت به خداوند مسئولیم و اگر صاحب کسب و کار و کارآفرینی بخواهد که در چارچوب اخلاقی حرکت کند باید تمام لایههای متأثر از کسب و کار را در نظر بگیرد.
وی بیان کرد: در ۴۰ سال دوم انقلاب اسلامی و در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی و نقطه آغاز تحول و توسعه دانشگاه در حوزه چرخش از سمت یادگیریهای حافظهمحور به سمت یادگیریهای تعالی بخش اشتغالمحور قرار داریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد اظهار کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب سه گام را برای ساخت تمدن بزرگ اسلامی از جمله «خودسازی»، «جامعهپردازی» و «تمدنسازی» بیان کردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: تأکید گام نخست در این بیانیه خودسازی و در علم اخلاق توصیه همه اندیشمندان دینی و حتی غیردینی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد افزود: در گستره اخلاق علاوه بر اخلاق فردی اخلاق جمعی مطرح است یعنی اگر بخواهیم در کسب و کار و تجارت در کشورها موفق شویم، افراد را در حوزه اخلاق توانمند و چارچوبها، هنجارها و ارزشهای اخلاقی را به آنها منتقل کنیم و فضای جامعه را اخلاقمحور و نهادینه کنید.
دهقانی اشکذری بیان کرد: نهادینهسازی اخلاق از اقشار پایین جامعه یعنی دانشآموزان و دانشجویان شروع میشود و اگر امروز دانشگاه آزاد اسلامی این همایش را برگزار میکند از باب رسالتی که بر عهده دانشگاههاست؛ زیرا دانشگاهها به عنوان مرکز تحول در کشورها باید پیشگام در حوزه تدوین و انتقال اخلاق باشند.
وی هشدار داد: اگر در دانشگاهها پژوهش نکنیم و نکات نوین اخلاق را در رشد و قوانین و حفظ و منافع کسب و کار نبینیم، یقینا صنعتگر و کارآفرین فرصت تحقیق نخواهد داشت و خروجیهای این پژوهشها بدون منشأ اثر است.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/