دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1400 - 09:46
همگام با هفته پژوهش(۲۴)/ فکور ثقیه در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه‌ها باید برمبنای نیازسنجی از صنایع اقدام به پژوهش کنند

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به لزوم ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت، گفت: دانشگاه‌ها باید خودشان دست به کار شده و بر مبنای نیازسنجی از حوزه صنعت اقدام به پژوهش کنند.
کد خبر : 628295
دانشگاه تهران



مهدی فکور ثقیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با تأکید بر اینکه در صورت افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها از طرف سازمان برنامه و بودجه می توانیم از پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان حمایت و همچنین گرنت اساتید را تقویت کنیم خاطر نشان کرد: معاونت پژوهشی دانشگاه تهران مصمم به شکل دادن هر چه بیشتر ارتباط با صنعت است.


وی افزود: بودجه پژوهشی ارائه شده از طرف دولت صرفاً با هدف سهیم شدن دانشگاه از محل اجرای طرح های مرتبط با صنعت شکل گرفته ولی متأسفانه بخش صنعت هنوز اعتماد کافی به دانشگاه را ندارد.


معاون پژوهشی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید خودشان دست به کار شده و بر مبنای نیازسنجی از حوزه صنعت اقدام به پژوهش کنند، عنوان کرد: پژوهشکده دانشگاه تهران با رصد کامل و اشراف به نیازهای بخش صنعت به سراغ آن رفته و با تشریح فواید طرح‌های پیشنهادی آنان را متقاعد به همکاری می کند.


فکور با اشاره به اینکه بحث تولید علم در رفع مشکلات جامعه و صنعت، چالشی همیشگی است، اضافه کرد: دانشگاه باید پتانسیل های خود را به صنعت معرفی کند و مقاله نویسی اساتید در حوزه پژوهش همانند ورزشکاری خواهد بود که دائماً موظف به انجام تمرینات سخت است. لذا اساتید ما باید در لبه علم تحقیق کرده و مقالات شان را در مجلات بین المللی به چاپ برسانند.


معاون پژوهشی دانشگاه تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکار مناسب برای حل مشکل ارتباط صنعت با دانشگاه، گفت: به عقیده من ارتباطاتی که از بالا شکل می گیرد معمولا به ثمر نمی رسد و لازم است در مرحله اول اساتید شروع به کارکردن با بخش صنعت نموده و مرحله به مرحله این همکاری را ارتقاء دهند. تفاهم‌نامه‌ای که از بستر کارشناسی شروع و به سطح کلان ختم شود، قطعاً مفید و اجرایی خواهد شد و دانشگاه تهران نمونه‌ها و الگوهایی در این زمینه ارائه داده است.


فکور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در ایجاد شکل‌گیری ارتباط دانشگاه با صنعت، بیان کرد: تاکنون این ارتباط از سمت وزارت صنعت معدن و تجارت به شکل سیستماتیک وجود نداشته و دانشگاه‌ها به صورت خودجوش با صنعت مرتبط شده‌اند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب