بازگشت ایرانیان خارج از کشور بسیار سودمند و بدون ضرر است
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای عصر امروز دوشنبه (۲۲ آذر) طی سخنانی در گردهمایی روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه با اشاره به ضرورت ایجاد فضای تعامل و همفکری در راستای نیل به سعادت و تعالی اظهار کرد: برای رسیدن به نقطه مطلوب و متعالی باید در جهت تاکید بر مشترکات اهتمام ورزید و توجه داشت که وجود تمایزات در راستای حرکت در مسیر کمال است، اما این هم افزایی در امور است که موجبات پیشرفت را فراهم میکند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: توجه و تاکید بر تمایزات، تفاوتها و اختلافات، جامعه و کشور را از حصول توسعه و پیشرفت واقعی بازمی دارد و متقابلا تاکید و اهتمام بر اشتراکات و هم افزایی نیروها و عوامل و بخش ها، کشور را در مسیر تعالی و رشد قرار میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه به تبیین شاخصهها و خصایص مقام «سفیر» در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: سفیر جمهوری اسلامی ایران باید نماد تمامی ویژگیها و خصایص جمهوری اسلامی باشد و تقویت این سفیر منوط به تفویض اختیار عمل اجرایی به او در حوزه ماموریت کاری اش است و در این راستا باید از هر اقدامی که به تضعیف سفیر میانجامد پرهیز کرد.
رئیس عدلیه در ادامه تبیین سیاستها و راهبردهای کشور برای سفیر را در حوزه ماموریت کاری او از ملزومات اجتناب ناپذیر دانست و گفت: اهمیت دارد در مقام اجرای سیاستها دست سفیر را باز گذاشت و برای او بسط ید ایجاد کرد تا بتواند سیاستهای کشور را به نحو مطلوب در حوزه ماموریتی خود عملیاتی کند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به تاثیرپذریری مسائل سیاسی و قضایی از یکدیگر گفت: موضوعات و مقولههای سیاسی، قضایی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی به مثابه یک حلقه به هم پیوسته و غیرقابل تفکیک هستند و این مقولهها بر یکدیگر تاثیر میگذارند و از یکدیگر تاثیر میپذیرند؛ در همین راستا سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور خارجی باید تمام جوانب و ابعاد مقولههای این حلقه به هم پیوسته را در مقام اجرای سیاستها مدنظر قرار دهد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت در جریان امور قرار دادن سفرا توسط مسئولین در حوزه ماموریتیشان گفت: در دوره تصدی وزارت اطلاعات در جریان برنامههای کاری خود تاکید داشتم که نسبت به در جریان امور قرار دادن سفرا پیرامون مسائل حوزه کاریشان اهتمام صورت گیرد.
رئیس عدلیه در ادامه با تبیین مقوله دیپلماسی قضایی و ضرورت کاربردی کردن آن اظهار کرد: توسعه مقوله دیپلماسی قضایی مزایای قابل توجهی دارد و از وقوع بسیاری از مسائل و آسیبها پیشگیری میکند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در همین راستا افزود: برای نمونه وقتی تبعه یک کشور خارجی در داخل کشور تحت تعقیب قرار میگیرد و احیانا بازداشت میشود، چنانچه سازوکار ضابطه مندی برقرار باشد که به محض تحت تعقیب قرار گرفتن و بازداشت آن تبعه خارجی، وزارت خارجه ما و سفیر ما در کشور آن تبعه و همچنین سفیر کشور تبعه مورد اشاره نسبت به موضوع و ادله ناظر بر آن آگاهی پیدا کنند، طبعا از وقوع بسیاری از مسائل و آسیبها پیشگیری میشود.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه تا کنون به نحو مطلوبی از ظرفیتهای دیپلماسی قضایی استفاده نشده است گفت: حوزه قضایی ظرفیتهای قابل توجهی برای کاربرد در عرصه دیپلماسی دارد که ضروری است به این مقوله بیش از پیش توجه شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به موضوع ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: در خارج از کشور ایرانیان زیادی هستند که به وطن خود تعلق خاطر داشته و تمایل دارند که به وطن خود بازگشته و در اینجا سرمایه گذاری کنند و یا مراودات خود را با زادگاهشان افزایش دهند؛ این امر بسیار سودمند و فاقد ضرر است و حتی آن دسته از افرادی که در خارج از کشور هستند و احیانا دارای مشکلاتی نیز میباشند، اعتقاد ما این است که مشکلاتشان به لحاظ سیاسی، حقوقی و قضایی غیرقابل حل نیست.
رئیس عدلیه با اشاره به کارکرد شورای عالی ایرانیان تصریح کرد: ضروری است اقدامات و کارکردها و اختیارات شورای عالی ایرانیان تبیین شود.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: باید تبیین شود که سیاستها و راهبردهای شورای عالی ایرانیان در دهه فعلی دارای چه شاخصهها و مشخصاتی است و این سیاستها و راهبردها چه تفاوتهایی با دهههای قبل پیدا کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به ضرورت توسعه ارتباطات با همه کشورها که قائل به احترام متقابل نسبت به جمهوری اسلامی ایران هستند بهویژه همسایگان گفت: باید تعاملات و روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ما با همسایگان گسترش یابد و مسائل ما با همسایگان با توجه به اقتضائات موجود، احصاء شود.
رئیس عدلیه با اشاره به نقش مسائل حقوقی و قضایی در توسعه روابط با سایر کشورها به ویژه همسایگان گفت: قوه قضاییه برای تشکیل کمیته مشترکی با وزارت امور خارجه جهت احصاء مسائل حقوقی و قضایی با سایر کشورها و به ویژه کشورهای همسایه در همه ابعاد و زمینهها آمادگی دارد و میتوان با آغاز به کار این کمیته، بخشهای فرعی آن را نیز فعال کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به نقش موضوعات حقوقی و قضایی در توسعه ارتباطات کشورها گفت: در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه من به معاونت راهبردی و مالی قوه قضاییه نسبت به تقویت ساختار و تشکیلات معاون امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر تاکیداتی داشتم چرا که اعتقاد ما این است مسائلی که امروز در حوزههای مختلف به ویژه حوزه حقوق بشر با آنها مواجه هستیم مسائل قابل توجه و نیازمند تمرکز ویژهای هستند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: قوه قضائیه و وزارت امور خارجه با هم افزایی امکانات و اختیارات یکدیگر میتوانند در راستای جلب منفعت و مصلحت برای کشور و دفع شر از کشور اقدام کنند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با تاکید مجدد بر تشکیل کارگروه مشترک میان قوه قضاییه و وزارت امور خارجه و همچنین تقویت کارکرد شورای عالی ایرانیان گفت: بسیاری از مسائل حقوقی و قضایی مبتلابه پیرامون اتباع ایرانی مقیم کشورهای خارجی و همچنین اتباع بیگانه در کشور ما به ویژه در حوزه محکومیتهای قضایی با تشکیل کارگروه مشترک دستگاه قضایی و وزارت امور خارجه قابل حل است.
رئیس عدلیه همچنین از اقدام در دست اجرای دستگاه قضایی برای تشکیل سامانهای جهت تعیین تکلیف وضعیت حقوقی و قضایی ایرانیان خارج از کشور خبر داد.
رئیس قوه قضائیه در پایان با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در راستای پیگیری پرونده ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: در راستای پیشبرد پرونده ترور حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش، چه در داخل کشور و چه در خارج اقدامات حقوقی و قضایی ویژهای ترتیب داده شده و نسبت به شناسایی و تشکیل پرونده برای عاملین و مسببین این جنایت اقدام شده است؛ همچنین در این راستا تعاملات خوبی با کشور عراق داشتهایم.
همچنین در این نشست حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و تعدادی از سفرای ایران در کشورهای همسایه به ارائه نقطه نظرات خود در حوزههای مسئولیتیشان پرداختند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گردهمایی با اشاره به اهتمام حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای به موضوع ایرانیان خارج از کشور گفت: زمانی که من به نیویورک سفر کرده بودم حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در تماسی به من تاکید کرد که در جلسه با ایرانیان خارج از کشور به آنها اطمینان بدهید که ما در قوه قضائیه برای رفع مشکلات شان مصمم هستیم و آنها برای رفت و آمد خود به ایران هیچگونه نگرانی نداشته باشند و با فراغ بال به مسائل خانوادگی و شخصیشان در کشور اصلی خود بپردازند؛ من بهعنوان وزیر امور خارجه جا دارد از این وسعت دید رئیس دستگاه قضا تقدیر و تشکر کنم.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/