دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آذر 1400 - 10:48

ریشه اصلی بیماری پارکینسون چیست؟

ریشه اصلی بیماری پارکینسون مرتبط با نوعی پروتئین به نام پپتید است.
کد خبر : 627767
پارکینسون



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیو اطلس»، تا زدن نادرست پروتئین آلفا عامل کلیدی در ایجاد بیماری پارکینسون است. پروتئین‌های تا شده باعث ایجاد توده‌های سمی به نام اجسام لویی می‌شود. اجسام لویی توده‌ای از پروتئین‌ها هستند که در مغز تشکیل می‌شود. این توده‌های سمی ایجاد شده منجر به از بین رفتن سلول‌های مغز می‌شود. دانشمندان در تحقیقات خود متمرکز شدند تا از اختلال عملکرد پروتئین آلفا جلوگیری کنند. دانشمندان از دانشگاه باث با توسعه پپتید مهندسی شده به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده‌اند. این یافته‌ها نتایج هیجان‌انگیزی در آزمایش‌های اولیه ایجاد کرد.


اجسام لویی در بدن انسان با بیماری‌های عصبی ارتباط دارد. اجسام لویی با کشتن نورون‌هایی که انتقال‌دهنده عصبی هستند هورمونی به نام «دوپامین» ترشح می‌کنند؛ بنابراین در بیماری پارکینسون نقش دارند. هورمون دوپامین در بدن و مغز نقش اساسی دارد. مرگ سلول‌ها و کاهش ترشح دوپامین عواملی است که منجر به بیماری پارکینسون می‌شود. همچنین کنترل حرکتی در مبتلایان به پارکینسون دشوار است. افراد در این بیماری دچار لرزش و کندی حرکت می‌شوند.


تیم دانشگاه باث به دنبال راه‌حلی مبتنی بر عمل‌کرد پروتئین‌های پپتید هستند تا از تا شدن پروتئین آلفا جلوگیری شود. آن‌ها بیش از ۲۰۰ هزار زنجیره از آمینو اسید را مورد بررسی قرار دادند تا از خوردن پروتئین جلوگیری شود. آن‌ها پپتیدی را به نام «۴۵۵w» پیدا کردند که این نوع پپتید، از تبدیل پروتئین آلفا به توده‌های سمی در آزمایش‌ها روی سلول‌های زنده جلوگیری کرد. دانشمندان پپتیدی جدید به نام «۴۵۵w» ساخته اند که می تواند از تا شدن اشتباه پروتئین های مرتبط با بیماری پارکینسون جلوگیری کند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب