تنظیم خودکار فشار خون در بدن روزهداران/ روزه گرفتن از زوال عصبی مغز جلوگیری میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تحقیقات گسترده دانشمندان در مراکز علمی سراسر جهان حاکی از آن است که روزه گرفتن فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد و موجب بهبود عملکرد مغز و دستگاه گوارشی میشود.
قرنهاست مردم در مناطق مختلف کره زمین در ایام مشخصی از سال روزه گرفته و چند ساعت در طول شبانهروز غذای و آشامیدنی میل نمیکنند. روزه گرفتن تنها منحصر به دین اسلام نیست و پیروان سایر ادیان الهی نیز روزه میگیرند ولی شرایط و نحوه روزهداری آنها با مسلمانان متفاوت است. هرچند این تفاوتها تنها در ظاهر روزهداری بوده و هدف از انجام چنین عملی تقرب به درگاه خداوند است. رمضان ۱۴۰۰ در حالی آغاز شده است که کرونا همچنان مهمان ناخوانده میلیونها نفر در سراسر جهان است و روزهداران گرامی باید بیش از گذشته مراقبت سلامتی خود و اعضای خانوادهشان باشند. قصد داریم در ادامه ماه مبارک رمضان تعدادی از فواید روزهداری را برای مخاطبان بیان کنیم.
۱. متعادلسازی میزان فشار خون، تریگلیسرید و سطح کلسترول
بیماریهای قلبی یکی از مهمترین علل مرگومیر در کشورهای مختلف دنیا است و طبق آمارهای رسمی عدم سلامتی قلب علت مرگ بیش از ۳۱.۵ درصد مردم جهان است. تحقیقات علمی نشان داده است تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی میتواند تأثیر مستقیم بر کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی داشته باشد. در این میان روزه گرفتن موجب ایجاد تعادل در میزان فشار خون، تریگلیسرید و سطح کلسترول شده و در نهایت منجر به سلامتی قلب میشود.
روزهداری تنها برای ۸ روز سطح کلسترول و تریگلیسرید خون را به ترتیب تا ۲۵ و ۳۲ درصد کاهش میدهد. همچنین افراد روزهدار کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای عروقی و دیابت هستند.
۲. تقویت عملکرد مغز و جلوگیری از بروز زوال عصبی
تحقیقات علمی متعددی روشن ساخته است که روزهداری تأثیر مهمی بر سلامت مغز و تقویت عملکرد قسمتهای مختلف این عضو حیاتی بدن دارد. دانشمندان پس از انجام آزمایشهای گوناگون دریافتند روزهداری پس از چند ماه بسیاری از بیماریهای مغزی را برطرف میکند و سلامت کامل را برای مغز فراهم میسازد. همچنین روزه گرفتن به بهبود التهابهای مغز کمک کرده و موجب جلوگیری از بروز زوال عصبی میشود. از جمله بیماریهایی که در اثر زوال عصبی رخ میدهد، آلزایمر و پارکینسون است. درواقع روزهداری از بروز چنین بیماریهای خطرناکی پیشگیری میکند. دانشمندان در دانشگاههای مختلف جهان همچنان را در حال بررسی تأثیرات روزه بر مغز و عملکرد آن هستند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/