موسیقی شاد گوش کنید تا آلزایمر نگیرید
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس آلرت، افراد زمانیکه موسیقی موردعلاقه خود را گوش میدهند متوجه واقعیت این مسئله نمیشوند اما موسیقی بهطور ناخودآگاه روی مغز انسان اثر شگفت انگیزی میگذارد. تحقیقات نشان داده اغلب آواز خواندن، گوش دادن موسیقی یا نواختن ساز بهطور همزمان ناحیههای متعدد مغز که نقش کنترل گفتار، حرکت، ادراک، حافظه و احساسات را برعهده داشته فعال میکند. همچنین موسیقی ماده مغز را بهطور فیزیکی افزایش داده که میتواند به ترمیم مغز کمک قابلتوجهی کند.
بسیار جالب است موسیقی حتی در قسمتهایی اثر میگذارد که مغز درآن قسمتها عملکرد پایینی دارد و آنطور که باید کار نمیکند. در کسانیکه آلزایمر دارند موسیقی باعث شده که واکنش شدیدی در بدنشان برانگیخته شود و همچنین به بیماران کمک میکند تا به خاطراتی که درگذشته از دست داده دسترسی پیدا کنند. همچنین شواهدی از بیماران وجود دارد که از آسیب مغزی رنج میبرند و توانایی صحبت کردن را از دست داده اما با پخش موسیقی همچنان میتوانند آواز بخوانند. طبق نتایج بهدست آمده موسیقی اثر بسیار قوی بر عملکرد مغز دارد و موسیقی میتواند در درمان بیمارهای عصبی مثل سکته، پارکینسون یا آسیبهای مغزی کمک چشمگیری کند.
اخیراً یکی از درمانهایی که بررسی شده موسیقی درمانی عصبی است. موسیقی درمانی کمی مانند فیزیوتراپی یا گفتاردرمانی عمل میکند که هدف آن کمک به بیماران برای مدیریت علائم و بهبود عملکرد در زندگی روزانه است. در دوره درمان برای بازیابی مهارتهای عملکردی از تمرینهای موزیکال و ریتمیک استفاده کرده تا به بیماران کمک کنند. برای مثال در دوره درمانی به بیمارانی که بعد از تصادف یا صدمه نمیتوانند راه بروند راه رفتن مجدد را با ریتم موسیقی به آنها آموزش میدهند. موسیقی درمانی کمکهای چندانی به بازماندگان سکته مغزی برای بازیابی زبان، بهبود راهرفتن و بازیابی حرکت فیزیکی میکند که بسیار بهتر از سایر درمانهای استاندارد است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/