راز موفقیت در آزمونهای حقوقی و وکالت
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ همهساله متقاضیان و علاقهمندان به حوزه وکالت برای کسب پروانه و مجوز فعالیت در این حوزه، باید در آزمونی به نام آزمون وکالت که از طرف قوه قضائیه و کانون وکلای دادگستری برگزار میشود، شرکت کنند تا در صورت پذیرفته شدن در این آزمون بتوانند به هدف خود برسند.
به گفته فاطمه علی بابایی سفیر مؤسسه علمی مشاهیر دانش شاخه اصفهان، یکی از مؤسسات آموزش دورههای آمادگی حقوق، وکالت و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، جایگاه و اعتبار رتبهبندیهای اعلامی از سوی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان بر اساس معیارهای از قبل تعیینشده و استانداردهای بالاست؛ اما تعیینکننده میزان علم و دانش و اطلاعات حقوقی افراد بهطور کلی نیست و معیارهای دیگری مانند مدیریت جلسه آزمون، کنترل استرس و... نیز مدنظر است.
وی میافزاید: «این رتبهبندی تعیینکننده آینده شغلی قبولشدگان نیست. کانون وکلای دادگستری نخستین و مهمترین نهاد در ایران است که بهعنوان قدیمیترین نهاد مستقل مدنی و خودگردان ایران با تصویب قانون وکالت مصوب ۱۳۱۴ با شخصیت حقوقی مستقل به وجود آمد. کانون وکلا از زمان تصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری در سال ۱۳۳۱ تاکنون مستقل اداره میشود و سال ۱۳۲۹ نیز به عضویت کانون وکلای بینالمللی درآمده که ارائه پروانه وکالت به داوطلبانی که واجد شرایط قانونی باشند، اداره امور راجع به وکالت دادگستری، معاضدت قضائی و فراهم آوردن وسایل پیشرفت علمی و عملی وکلا از اهم وظایف این کانون به شمار میرود.»
بیشتر بخوانید:
درباره رشتهگرایش مهندسی پزشکی چه میدانید؟
تواناییهای لازم و وظایف یک مهندس عمران کدامند؟
نقش مؤثر دادگاههای مجازی در آشنایی دانشجویان حقوق با فضای حقیقی
خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت برگزاری آزمون وکالت استان اصفهان با مصطفی حمزوی دانشجوی رشته حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) و نفر نخست این آزمون در استان اصفهان گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانید.
آنا: هدفتان از شرکت در آزمون وکالت را بیان کنید.
حمزوی: همانگونه که سایر افراد با اهداف و سلایق مختلف مانند جایگاه اجتماعی مناسب اشتغال به شرکت در آزمون حقوقی و مهم وکالت اقدام میکنند، یکی از اهدافم از شرکت در آزمون، ترسیم عالیتر آینده شغلی خود بوده؛ اما در کنار سواد یا رشد بیشتر، تلاش در راستای احقاق حقوق افراد و تحقق عدالت در جامعه یکی دیگر از اهداف برای شرکت در این آزمون بود.
بهطور کلی به نظر استادان و صاحبنظران حقوقی و جامعهشناسان، میزان آگاهی عمومی و فرهنگسازی با تولید بزه در جامعه اثر کاملاً متقابلی دارد.آنا: برای قبولی در آزمون وکالت چه شاخصههایی لازم است؟
حمزوی: علاوه بر عزم راسخ و نگاه به آینده که لازمه موفقیت و پیشرفت در هر اقدامی است، افرادی که پس از گذراندن مقاطع تحصیلی دانشگاهی میخواهند نمره قبولی در آزمون وکالت را کسب کنند باید از چند خصوصیت و شاخص ازجمله تلاش شبانهروزی و بیوقفه، هدفداری بلندمدت، بهرهمندی از محضر استادان بزرگ، روحیه خستگیناپذیر و انگیزه بیپایان نیز برخوردار باشند.
آنا: از چه زمانی خود را برای کسب برترین رتبه این آزمون آماده کردید؟
حمزوی: از ابتدای اسفند ۹۸ به برنامهریزی آزمونی و مطالعه جدی در این زمینه اقدام کردم و با توجه به تعویقهای مکرر آزمون وکالت در سال ۹۹، پس از حدود ۱۶ ماه مطالعه جدی و استفاده از منابع کامل آزمون و استفاده از محضر استادانی که بهصورت تخصصی به تدریس دروس آزمون مشغول ارائه خدمت به داوطلبان حقوقی هستند، موفق به قبولی در این آزمون شدم که به نظر غالب استادان، آزمون سال ۹۹، یکی از آزمونهای بسیار سخت بوده و سؤالات توسط طراحان متخصص و با توجه به مسائل مهم دروس تهیه و تنظیم شده بود.
نقش استادان در موفقیت دانشجویان رشته حقوق
آنا: نقش استادان گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) را چگونه ارزیابی میکنید؟
حمزوی: قطعاً موفقیت در آزمونهای حقوقی بهویژه آزمون وکالت، هرچند نیاز به بهرهگیری از استادان و مدرسان آزمونی دروسی دارد؛ اما اگر داوطلب در دوران تحصیلی دانشگاه، از محضر استادان بزرگ و دانشمند بهره برده باشد، یقیناً در فراگیری و درک مطالب آزمونی نیز موفقتر خواهد بود. با توجه به اینکه دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد از محضر استادان بزرگ این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) بهره بردهام، طبیعتاً در مقایسه با سایر داوطلبان، مسیر کوتاهتر و راحتتری را گذراندم.
آنا: تأثیر میزان آگاهی عمومی از اطلاعات و دانستههای حقوقی در کاهش بزه در جامعه را چگونه میدانید؟
حمزوی: بهطور کلی به نظر استادان و صاحبنظران حقوقی و جامعهشناسان، میزان آگاهی عمومی و فرهنگسازی با تولید بزه در جامعه اثر کاملاً متقابلی دارد، به این معنی که آگاهی و اطلاعات هر کدام از افراد در یک جامعه در مقابل کنشها و واکنشهای ناشی از عملیات مجرمانه بیشتر باشد، میزان تولید بزه در این جامعه کمتر خواهد بود و این آگاهی و اطلاع نه فقط درباره جرائم؛ بلکه درباره همه حقوق افراد جامعه نیز حائز اهمیت است.
آنا: سخن آخر و توصیه شما بهعنوان یکی از نخبگان این رشته به سایر داوطلبان شرکت در این آزمون؟
حمزوی: برای اهداف بزرگ باید تلاش کرد و فتح قله با توقف در دامنه امکانپذیر نیست. فارغالتحصیل رشته حقوق برای موفقیت در آزمونهای حقوقی بهویژه آزمون وکالت از آغاز تحصیل در این رشته با جدیت در مطالعه و استفاده از استادان، فعالیتهای علمی و تحقیقاتی بستر ذهنی خود را با استفاده از کتب مرجع غنی کند تا مسیر دستیابی به موفقیت در آزمونهای حقوقی آسانتر شود.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/