دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فهرست خرماهای ثبت جهانی شده ایران + تصاویر

در این مطلب به معرفی ۶ خرمای ایرانی که ثبت جهانی شده‌اند پرداخته شده است.
کد خبر : 627257
انواع خرما



به گزارش خبرنگار کشاورزی،صنعت تعاون، خرما یکی از محصولاتی صادراتی ایران است که در انواع مختلف و حجم بسیار زیادی تولدی می‌شود به طوری که برخی افراد انواع مختلف این خرما را ۴۰۰ نوع اعلام کرده‌اند. کشورهای عربستان، الجزایر و ایران بیشترین میزان سطح زیر کشت خرما در جهان را به خود اختصاص داده‌اند و ایران مقام دوم را در بین کشورهای صادرکننده دارد لذا ضروری است این محصول مهم و استراتژیک با برند کشور عرضه شود.


از سال ۹۰ ثبت جهانی کالاهای ایرانی مورد توجه جدی قرار گرفت به طوری که فرش نخستین کالای ایرانی بود که به ثبت رسید. پس از چندین سال بالاخره در ۱۲ آذر ۱۴۰۰ با ثبت ۲ واریته (تنوع) خرمای استان بوشهر شامل کبکاب و زاهدی طلایی شمار خرماهای ثبت جهانی شده ایران به ۶ رقم افزایش یافت بر این اساس ۶ واریته خرمای کشور شامل کبکاب و زاهدی طلایی بوشهر، استعمران خوزستان، پیارم حاجی آباد هرمزگان، ربّی سیستان و بلوچستان و مضافتی بم کرمان به ثبت جهانی رسیده‌اند. که در ادامه این مطلب این ۶ گونه خرما جهانی معرفی می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


قیمت ۴۵ میلیون تومانی زعفران غیرواقعی است/ مافیای زعفران در حال نابودی است





کبکاب

خرما کبکاب در منطقه دشتستان استان بوشهر و منطقه کازرون در استان فارس به صورتی بسیار گسترده بهره برداری می‌شود. خرما کبکاب از بهترین نوع خرما جهت مصارف مستقیم و استفاده صنعتی در صنایع غذایی است. خرما کبکاب سایزی درشت و بافتی نرم و شیرین دارد. رطوبت آن حدود ۱۸ درصد و سرشار از ویتامین‌های آ و ب و ث است. این خرما در درمان یبوست به کار می‌رود و اختلالات روده‌ای و گوارشی را برطرف و برای مشکلات قلبی و اسهال نیز مفید است. استفاده این خرما در درمان بیماری‌هایی از قبیل سنگ مثانه، کاهش وزن و کم خونی نیز کاربرد دارد. خرما کبکاب بوشهر از نظر صادراتی در بازارهای روسیه هند و پاکستان جایگاه خوبی را کسب کرده است.




کبکاب

خرمای کبکاب





زاهدی


خرما زاهدی در استان‌های بوشهر و فارس کشت می‌شود. این خرما جزو خرماهای نیمه خشک است و رنگی زرد متمایل به قهوه‌ای دارد. این خرما از میزان قند بالایی برخوردار است و به کشورهای خاورمیانه، هند و پاکستان صادر می‌شود. خرما زاهدی برای جلوگیری از سرطان، تقویت دستگاه عصبی، کم خونی کمک به عملکرد سیستم گوارشی استفاده می‌شود. این نوع خرما به نام خرمای قصبی نیز معروف است و در عربی به آن زهدی می‌گویند.




معرفی خرمای زاهدی

خرمای زاهدی



استعمران


خرما استعمران که به نام خرمای سایر نیز نامیده می‌شود در نخلستان‌های استان خوزستان کشت می‌شود. از نظر ارزش غذایی و قند موجود در آن نیز محصولی منحصر به فرد به شمار می‌رود. خرما استعمران خوزستان دارای رنگ قهوه‌ای روشن و رطوبت ۱۸ درصدی است. این خرما از انواع خرماهای نیمه خشک و دارای طعمی مناسب و سایزی متوسط است. خرمای استعمران دارای آنتی اکسیدان و ضد سرطان است و برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کم خونی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.




معرفی خرمای استعمران

خرمای استعمران



پیارم


خرما پیارم به نام خرمای مریمی نیز شناخته می‌شود. این خرما از گران‌ترین نوع خرما ایران به شمار می‌رود. این خرما در منطقه حاجی آباد در استان هرمزگان کشت می‌شود. اندازه این خرما متوسط رو به درشت است رنگ قهوه‌ای دارد و رطوبت آن در حدود ۱۵ درصد است. خرما پیارم در دسته بندی انواع خرما در دسته خرماهای نیمه خشک قرار می‌گیرد. پوست آن نازک و چروکیده است و این خرما سرشار از پروتئین و مواد معدنیست و به دلیل اینکه قند آن از نوع فروکتوز است برای افراد و بیماران دیابتی خرمای مورد استفاده قرار می‌گیرد.




معرفی خرمای پیارم

خرمای پیارم



ربی


خرمای ربی از ارقام خرماهای نیمه خشک ایران است که دارای رنگ قهوه‌ای تیره و هسته‌ای باریک است. خرمای ربی بیشتر در استان سیستان و بلوچستان کشت می‌شود و میوه آن نسبتا بزرگ و قرمز رنگ است. خرما ربی، سرشار از مواد مغذی است و در هضم غذا و جلوگیری از سرطان مفید است. در استحکام استخوان‌ها و در کاهش قند خون نیز موثر است. این خرما سرشار از کلسیم، پتاسیم، لاکتوز، فروکتوزو ویتامین است.




معرفی خرمای ربی

خرمای ربی



مضافتی


خرما مضافتی در شهرستان بم در استان کرمان و شهرهای همجوار آن کشت می‌شود خرمای مضافتی بم بیشترین سهم تولید خرمای صادراتی ایران را دارد. این خرما دارای بافتی نرم، اندازه‌ای متوسط، رطوبت ۲۰ درصد و پوستی سیاه رنگ است. این خرما سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و پتاسیم است که در کاهش کلسترول، درمان یبوست، قلب، درمان بی‌خوابی و پیشگیری از سرطان موثر واقع می‌شود و در افزایش انرژی بدن نقش نیز تأثیر گذار است.




معرفی خرمای مضافتی

خرمای مظافتی بم



انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب