دانشجو انگیزهها و جریانات سیاسی را شناسایی کند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از مرند، محمدحسین صادقی در مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند گفت: ۱۶ آذر روز قیام دانشجویی علیه استکبار است که ریخته شدن خون سه شهید دانشجو باعث رشد جنبش دانشجویی شد.
وی با بیان اینکه دانشجو باید فهم سیاسی داشته باشد و انگیزهها و جریانات سیاسی را شناسایی کند، افزود: دانشجو باید در علم، تحقیق پیشرو باشد. آزاداندیشی، آرمانگرایی، در صحنه بودن، خودسازی فکری و اخلاقی و اهل علم و عمل بودن همه از خصوصیات دانشجو است.
بیشتر بخوانید:
دانشجو باید علمآموزی را در راستای خدمت به همنوعان خود جهت دهد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند بیان کرد: دانشجویان رکنی از انقلاب بوده و در پیروزی آن نقش مؤثری داشتهاند، جنبش دانشجوی مسلمان در سال ۱۳۳۲ بعد از کوتای ۲۸ مرداد متولد شد و دانشجویان با اقتدار تمام به حضور بیگانگان در کشور و دخالت بیگانگان اعتراض و شهدای دانشجو با نثار خون خود و دفاع از اعتقادشان استکبارستیزی و پاسداشت از ارزشها را جاودانه کردند و وظیفه اصلی دانشگاهیان حفظ استقلال، تأمین امنیت و حفظ هویت کشور است.
دانشجو مؤذن جامعه است
حجتالاسلام علی نعمتزاده امام جمعه مرند هم در مراسم گرامیداشت این روز گفت: دانشجو مؤذن جامعه است اگر بخوابد نماز خیلیها قضا میشود.
وی افزود: شناسنامه و سابقه مبارزات ضد آمریکایی جنبش دانشجویی و دانشجویان مسلمان در تاریخ معاصر بهویژه در ۷۰ سال اخیر مبارزات ملت ایران با پیشرانی و پیشگامی روحانیون و دانشجویان با هدف هویتطلبی، استقلالخواهی و ضداستکباری علیه سلطه آمریکا و انگلیس بوده است.
امام جمعه مرند بیان کرد: بعد از کودتا مبارزه علیه آمریکا فراموش نشد و سه دانشجوی مبارز مصطفی بزرگنیا و شریعترضوی و احمد قندچی در سال ۱۳۳۲ بعد از کودتا در اعتراض به سفر نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا آغاز و مخالفت با کنسرسیوم نفتی به شهادت رسیدند.
نعمتزاده افزود: این مبارزات در جریان انقلاب سفید شاهنشاهی و انجمن ایالتی و ولایتی، بهمن ۱۳۴۱ با اعلامیه مراجع و روحانیون بزرگ بهویژه امامخمینی و کاپیتولاسیون در سال ۱۳۴۳ که با اعتراض امام و تبعید ایشان و همراهی مردم بود ادامه داشت.
وی مطرح کرد: حرکت بینظیر تاریخی دانشجویان پیرو خط امام گویای بصیرت و تقابل جدی و جنبش دانشجویی مسلمان با دشمن اصلی و جهان یعنی آمریکا بوده است.
این مبلغ دینی اظهار کرد: با جنگ تحمیلی شاهد حضور مسئولانه دانشجویان در ردههای فرماندهی و اداره جنگ مثل شهید علمالهدیها، همتها، باکریها، زینالدینها، متوسلیانها و ... بودیم و پس از آن شهدای دانشجو و دانشگاهی مثل شهریاریها، علیمحمدیها، فخریزادهها علم استقلال علمی و امنیت و سلامت کشور را بالا نگه داشتند.
نماینده ولیفقیه در شهرستان مرند به گام دوم انقلاب اشاره کرد و افزود: فعالیت با موضوع گام دوم انقلاب در عرصه علم و فناوری و تولید علم و حرکتهای عدالتخواهی و مطالبهگری و گروههای جهادی بدون تقیه و صریح و شفاف موجب رضایت رهبری عزیز شده است.
نعمتزاده مطرح کرد: از قطعات تاریخی روشن و صریح و افتخارآفرین، جنبش دانشجوئی و دانشجویان مسلمان بوده که در تاریخ ایران و انقلاب اسلامی میماند.
وی افزود: انتظار امروز جامعه و مسئولیت و رسالت تاریخی در این مقطع حساس جهان و نظام اسلامی عدالتخواهی، مطالبهگری و شفافیت از همه قوا و مسئولیتها و تشکیلاتها و آرمانخواهی بدون تقیه است.
امام جمعه مرند گفت: مشکلات منطقه و شهرستان، پیگیری جدی مشکلات بخش بهداشت و درمان، اشتغال، تولید، رکود بعضی کارخانهها و آسیبهای حاد اجتماعی، قتل و خودکشی و ... از انتظارات مردم از جنبش دانشجوئی و دانشجویان مسلمان عدالتخواه و مطالبهگر است.
دانشجو صاحب ایده است
فرماندار مرند هم در این مراسم با تبریک روز دانشجو بیان کرد: دانشجو یک جریان و نیروی فکری و صاحب ایده است و میخواهد تمام ایدهها و باورها را در جامعه نهادینه کند.
داوود گرشاسبی با اشاره به تاریخ گذشته ایران گفت: دانشجویان با اشغال سفارت آمریکا خود بانی شکلگیری انقلابی قویتر شدند و همیشه در تمامی صحنههای انقلاب حضوری مؤثر و فعال داشته و دارند.
وی افزود: دانشجویان باید با تلاش و ایده و فکر خود بتوانند مشکلات کشور را برطرف کنند همانطوریکه کشور ما با شرایط تحریم و جنگ تحمیلی و تقدیم هزاران شهید که جزء موانع بیرونی نظام است، سرفرازانه ایستاده و در موانع داخلی باید با تفکر تلاش کنیم به توسعه دلخواه خود برسیم.
معاون استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به نقش تربیت در جامعه افزود: ما بیشتر درگیر در حوزه تربیت هستیم و اگر دانشجویی بخواهد در حوزه علمی و اقتصادی و سایر حوزهها به توسعه و پیشرفت برسد باید در افکار و رفتار خود بازنگری داشته باشد و اگر بخواهیم تحول ایجاد کنیم، نخست باید در خود تحول داشته باشیم.
فرماندار مرند گفت: عقلانیت و علم باید همسو باشند و موضوع تربیت، نخبهپروری را در جامعه جدی بگیریم، فرد نخبهای که با اجتماع انسانی ارتباط نداشته باشد یعنی از جامعه بریده است درحالیکه نخبه واقعی باید دست جامعه را بگیرد و نگاه چندوضعی و چندساعتی به موضوعات داشته باشد.
گرشاسبی افزود: باید حوزههای علمی و پرورشی خود را تقویت کنیم، دانشجو باید نگاه مثبت و ایجابی به موضوعات داشته باشد و به بارش افکار عمومی در جامعه ایمان داشته باشد و از این بارش برای تبدیل آن به فرصت و ایده استفاده کند.
وی بیان کرد: از سایش افکار در جامعه توسعه، پیشرفت، رقابت به وجود میآید که خود عامل مهم در توسعه است. دانشجو باید مصلحانه رفتار و ذهنیت داشته باشد و یک انسان مصلح باشد.
فرماندار مرند گفت: دانشجو باید توجه به تولید علم و دانش داشته باشد؛ چراکه جهان رقابت است و همانگونه که به عینه میبینید دشمنان براساس علم، صنعت، قدرت ما را تحریم میکنند و اگر در این زمینهها به پیشرفت برسیم قادر به انجام آن نخواهند بود و ما نیز باید تولید محتوا داشته باشیم و با استفاده از ابزارهای تکنولوژی روز دنیا مقابله کنیم.
گرشاسبی بیان کرد: خط قرمز ما منافع کشور بوده که برای همه مقدس و قابل احترام است، تضادها را در داخل برطرف کنیم و استکبارستیز باشیم و اجازه دخالت به دشمنان را ندهیم و کشور را به سر منزل اصلی خود و به دست امام عصر (عج) برسانیم.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/