تنبیه ما در تنیس روی میز اعدام نیست/ بیشترین اعزام را در مقایسه با دیگر فدراسیونها داشتیم/ نیما عالمیان را توجیه کردم
گروه ورزش خبرگزاری آنا، مهرداد علی قارداشی دومین دوره ریاست خود را در فدراسیون تنیس روی میز پشت سر میگذراند و با چالشهای متعددی دست و پنجه نرم میکند. آخرین چالش حضور تیم ایران با سه نماینده در مسابقات جهانی هیوستون آمریکا بود. در این رقابتها برترین نفرات جهان حضور داشتند و نوشاد و نیما عالمیان در بخش دوبل نتوانستند اتفاق مهمی را رقم بزنند. در بخش انفرادی نیز نوشاد عالمیان و امیرحسین هدایی پس از برتری در اولین دیدار خود در گام دومین مغلوب رقبا شدند تا وداع زودهنگامی با مسابقات داشته باشند. در این میان علی قارداشی معتقد است با توجه به حمایتهایی که از تنیس روی میز میشود، عملکرد نمایندگان ایران قابل قبول بوده است. او در رابطه با مسائل متعدد مربوط به فدراسیون تنیس روی میز گفتوگویی با ما داشت. در ادامه صحبتهای علی قارداشی را میخوانید.
آنا: در مورد رقابتهای جهانی آمریکا و ماحصل حضور نمایندگان ایران چه دیدگاهی دارید؟
علی قارداشی: به هر حال در سال فینال مسابقات جهانی در آمریکا بودیم و در این رقابتها که سطح کیفی بسیار بالایی داشت، بازیکنان ما حضور پیدا کردند. البته که بانوان موفق به کسب سهمیه نشدند اما امیرحسین هدایی در مصاف با قهرمان جهان از دور رقابتها کنار رفت و نوشاد عالمیان هم در مصاف با نماینده صاحبنام بلژیک شکست خورد و نتوانست به پیروزی دست یابد. در بخش تیمی هم برادران عالمیان مقابل حریف قدرتمندی نتیجه را واگذار کردند. درمجموع از عملکرد نمایندگان کشورمان راضی هستیم و باید بپذیریم با توجه به وضعیتی که تنیس روی میز دارد، کسب چنین نتایجی قابل قبول است. در دوره قبلی مسابقات جهانی ۴۰۰ پینگپنگ باز به رقابت با یکدیگر پرداختند و این بار ۱۲۸ پینگپنگ باز اجازه حضور داشتند.
اشتباه کنیم بلافاصله عذرخواهی خواهیم کرد
آنا: نیما عالمیان از اینکه نتوانسته بود در بخش انفرادی شرکت کند گلایه کرده بود و این باور ایجاد شد فدراسیون تنیس روی میز مرتکب اشتباهی شده است؟
علی قارداشی: تمامی ایمیلها در این زمینه موجود است. به ما اعلام شده بود دو نفر سهمیه انفرادی داریم و دو نفر باید در بخش دوبل بازی کنند. ما امیرحسین هدایی و نوشاد عالمیان را انتخاب کردیم. دلیل آن هم این بود که مسابقه انتخابی بین چهار نفر برتر کشورمان برگزار کردیم و نوشاد عالمیان و امیرحسین هدایی توانستند نفرات اول و دوم شوند. اگر نیما عالمیان میتوانست در میان دو نفر برتر باشد قطعاً جایگزین نوشاد عالمیان یا امیرحسین هدایی میشد. شک نکنید اگر اشتباهی کرده باشیم بلافاصله عذرخواهی میکنیم و تنبیه ما اعدام یا اخراج نیست ولی قطعاً برخورد میشود.
آنا: دلیل ناراحتی نیما عالمیان چه بود وقتی علت حاضر نشدن او در بخش انفرادی مشخص است؟
علی قارداشی: محمد دولتی که فردی مصری و عضو کمیته مسابقات است پس از آنکه نیما از او در این رابطه سؤال میکند توضیحاتی به نماینده کشورمان میدهد و او به طور دقیق متوجه صحبتهای وی نمیشود. برای همین نسبت به این موضوع واکنش نشان میدهد و حرفهایی که بهدرستی متوجه نشده را رسانهای میکند. پس از صحبتی که با او داشتم و توضیحات کافی در جریان قرار گرفت. هر زمانی که به فدراسیون بیاید هم ایمیل به نیما نشان داده میشود تا کاملاً در جریان قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید:
نیما عالمیان فرزند تنیس روی میز است
آنا: این شائبه ایجاد شده بود به خاطر ناکامی نیما عالمیان در المپیک فرصت حضور وی در بخش انفرادی رقابتهای جهانی هیوستون آمریکا به او داده نشده است؟
علی قارداشی: اصلاً چنین تصوری درست نیست و کاملاً غلط است. نیما عالمیان همراه با نوشاد عالمیان و امیرحسین هدایی راهی آمریکا شده بودند تا به رقابت با حریفان بپردازند. او که در این سفر حضور داشت اگر منعی برای مسابقه در بخش انفرادی پیش روی او نبود چه دلیلی داشت اجازه رقابت با حریفان را نداشته باشد. نیما همانند دیگر ملیپوشان تنیس روی میز فرزندان فدراسیون و مایه افتخار کشور هستند. یک سهمیه بیشتر در بخش انفرادی کاملاً به سود پینگپنگ ایران است چون یک بازیکن دیگرمان تجربه بیشتری پیدا میکند. پرداختن به مسائل حاشیهای کمکی به ما نمیکند و برای رشد تنیس روی میز از چنین مسائلی فاصله میگیریم تا بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.
نوشاد نظرش را مطرح کرده است
آنا: نوشاد عالمیان هم حرفهایی درباره رهایی زده است؟
علی قارداشی: او دیدگاهش را مطرح کرده اما فدراسیون هیچ بازیکنی را رها نکرده است. با توجه به مشکلات عدیده مالی توانستهایم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم. سعی میکنیم به تمامی تیمهای زیرمجموعهمان نگاه یکسانی داشته باشیم. بودجه فدراسیون ۳ میلیارد تومان است و با وجود هزینههای متعدد مالی حمایت لازم را از همه کسانی که موظف هستیم به صورت کافی داشتیم و توانستهایم با جذب اسپانسر بخش بزرگی از نیازهای خود را برطرف کنیم. قیمت ارز افزایش چشمگیری داشته و دلار نسبت به دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰، ۱۱۸ برابر شده است. دهه ۸۰، ۵۰۰ میلیون تومان بودجه داشتیم و حالا که هزینه بسیار بالا رفته ناچار به جبران نیازهای مالی یا جذب اسپانسر هستیم.
بیشتر بخوانید:
بیشترین اعزام را به مسابقات بینالمللی داشتیم
آنا: حضور در مسابقات بینالمللی در پیشرفت ملیپوشان تأثیر زیادی دارد. در این زمینه چه اقداماتی انجام دادهاید؟
علی قارداشی: بهرغم مشکلات مالی که برای بسیاری از ارگانهای کشور وجود دارد و با وجود تمامی مسائلی که داشتیم از اسفند سال گذشته تا حال حاضر ۸ اعزام به مسابقات جهانی و آسیایی داشتیم که در چنین شرایط ویژهای قابل قبول است. دوست داریم بهتر هم کار کنیم چون تصمیماتی که برای آحاد جامعه اهمیت دارد، باید دیده شود. ما توانستیم دو اعزام به رقابتهای «استار کانتندر» (star contender) داشته باشیم، یک مسابقه انتخابی المپیک توکیو بود، یک دوره المپیک جهانی برگزار شد، یک انتخابی المپیک آسیای میانه داشتیم، یک اعزام به قهرمانی آسیا بود، یک نماینده در المپیک توکیو داشتیم و یک اعزام نیز به مسابقات قهرمانی جهان در آمریکا داشتیم. ضمن اینکه در ردههای سنی دیگر هم اعزامهای متعددی به کشورهایی چون عمان، اردن و پرتغال صورت گرفته و در این میان نباید فراموش کنیم که حداقل ۲۰۰ روز هم اردو برگزار کردیم که در باشگاه انقلاب و باشگاه امجدیه بود. ضمن اینکه در اردبیل، اصفهان و خمین هم اردوهایی برای تیمهای ملی تنیس روی میز ایران برگزار شده است. در کنار اینها، تیمهای ملی پاراتنیس روی میز ایران چه بانوان و چه آقایان در حال حاضر در بحرین حضور دارند.
آنا: در قیاس با دیگر رشتههای ورزشی درآمد ورزشکاران تنیس روی میز آنچنان رضایت بخش نیست و گلایههایی در این زمینه وجود دارد؟
علی قارداشی: اول اینکه فدراسیون تنیس روی میز در مقایسه با سایر فدراسیونها بیشترین اعزام را دارد و این موضوع را با حضور در جلسات شورای برونمرزی متوجه شدم. قطعاً حضور در مسابقات مختلف همراه با درآمدهایی است اما برای آنکه بچهها بتوانند به درآمد بیشتری دست یابند حداکثر کمک را به تمامی آنها خواهیم کرد تا بتوانند در دیگر کشورها لژیونر شوند و به درامد بیشتری برسند. در این موضوع شکی نیست که با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه بازیکنان در خارج از کشور درآمد بیشتری نصیبشان میشود. از سوی دیگر آنها میتوانند برای کشور ارزآوری داشته باشند و ضمن اینکه با حریفان مختلف خارجی روبهرو میشوند از منظر اقتصادی نیز شرایط بهتری پیدا میکنند. تأکید میکنم در این راه حامی تمام ورزشکاران تنیس روی میز ایران هستیم.
سرمایهگذار به دنبال عواید مناسب است
آنا: برای آنکه در تمامی زمینهها تنیس روی میز ایران پیشرفت کند چه گامهایی برداشته شده است؟
علی قارداشی: با وجود تمامی مشکلات مالی باید در مقابل مشکلات ایستادگی کرد. با جذب اسپانسر و مدیریت مالی سعی میکنیم کار را جلو ببریم. فراموش نکنیم که سرمایهگذاران برای آنکه سرمایه خود را در پینگپنگ خرج کنند باید اهداف مشخصی داشته باشند. نباید در مورد این موضوع، واقعبینی را کنار بگذاریم ولی باید این موضوع یادآوری شود که نسبت به گذشته موفق بودیم و تشکر میکنیم از تمامی کسانی که زحمت کشیدند. یادمان نرود هر فردی که بخواهد سرمایهاش را در تنیس روی میز صرف کند باید عواید مناسبی از هزینهای که میکند به دست آورد تا به انجام چنین کاری راغب شود. چندین و چند مدال بینالمللی را به دست آوردیم و در حال تجهیز سیستم هستیم. البته که سنگ بزرگ را برنمیداریم تا بدهی به جای بگذاریم ولی حداکثر تلاش ما این است که شرایط مدیریتی را بهگونهای پیش ببریم که نارضایتی ایجاد نکنیم. نباید فدراسیون تنیس روی میز ایران بابت بلیت، هتل و غذا بدهی داشته باشد. ساختار را روز به روز بهتر میکنیم تا بتوانیم استعدادهای بیشتری را تحویل جامعه تنیس روی میز دهیم.
آنا: امین احمدیان در رقابتهای بینالمللی تنیس روی میز زیر ۲۱ سال فنلاند به مدال طلا رسید. میتوان به موفقیتهای او در ردههای سنی بالاتر امیدوار بود؟
علی قارداشی: این جوان از نخبههای ورزش تنیس روی میز است. او نایبقهرمان رنکینگ جوانان جهان شده و امیدوارم موفقیت او در ردههای سنی امید و بزرگسالان تداوم یابد. استعدادهای زیادی داریم و برای آنکه آنها بتوانند برای ایران افتخارآفرینی بیشتری کنند دست از هیچ تلاشی نخواهیم کشید. بچهها باید خود را باور داشته باشند و هرگز خود را دستکم نگیرند. بدون تردید آنها میتوانند به موفقیتهای بالاتری دست یابند.
بیشتر بخوانید:
منتقدان به صورت منطقی انتقاد خود را مطرح کنند
آنا: انتقادات متعددی از عملکرد فدراسیون تنیس روی میز میشوند البته مقداری از آنها غیرمنصفانه است و چه پاسخی به منتقدان منصف فدراسیون دارید؟
علی قارداشی: پینگپنگ را باید با تنیس و بدمینتون مقایسه کنیم. برای نزدیک به ۲۰ هزار نفر کارت عضویت صادر کردیم و آنها در خدمت این ورزش هستند. سعی میکنیم در تمامی جوانب عدالت و انصاف را رعایت کنیم ولی فراموش نکنیم که ورزش تنیس روی میز اولویت اول نظام نیست. تمامی پولها به حساب این فدراسیون واریز نمیشود بلکه ما هم بودجه مشخصی داریم و کسری خود را باید از طریق جذب اسپانسر جبران کنیم. بنده ۱۰ سال دبیر آقای شاهرخ شهنازی بودم و آقای محمود نظری هم سه سال دبیر ما بود اما نمیدانم به چه دلیل انتقاد میکند. اگر نقطه ضعفی وجود دارد باید منصفانه عنوان شود. در حال حاضر هم بیش از سه سال است که آقای پیمان حسنی سمت دبیری فدراسیون را دارد و اگر تمامی اقدامات ما رو به جلو نباشد مسلماً به مشکل میخوریم. بهترین راه تعامل با فدراسیون است و البته اگر خطایی صورت بگیرد، باید برخورد لازم انجام شود. فراموش نکنیم ما ریال را بر دلار و یورو تقسیم میکنیم و رقم زیادی نمیشود، بنابراین باید رابطه منطقی بین تمامی اتفاقات باشد و امیدوارم تمامی کسانی که غیرمنصفانه انتقاد میکنند، نظرات خود را به صورت کاملاً منطقی توضیح دهند تا مشخص شود علت انتقادهای آنها چیست؟
انتهای پیام/۴۰۴۸/پ
انتهای پیام/