دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1400 - 13:04
آنا گزارش می‌دهد؛

حواشی و اختلاف‌های تمام‌نشدنی در کمیسیون ورزشکاران / بیداریان: منظور از دست‌های پشت‌پرده را نمی‌دانم/ مشکلات را در خانه باید حل کنیم

دومین نشست کمیسیون ورزشکاران در شرایطی برگزار شد که اختلاف و دودستگی بین ورزشکاران به‌خوبی مشهود بود.
کد خبر : 626003
کمیسیون

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، دومین نشست کمیسیون ورزشکاران طبق پیش‌بینی‌ها با حاشیه‌های زیادی همراه بود. روز گذشته دومین جلسه کمیسیون ورزشکاران در آکادمی ملی المپیک به منظور معرفی سخنگو، نماینده کمیسیون در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک و انتخاب ۶ ورزشکار در انتخابات کمیته ملی المپیک؛ با نصف به علاوه یک ورزشکار در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار و در نهایت ۶ نفر حمیده عباسعلی، مجتبی عابدینی، محمد باقری معتمد، سجاد گنج‌زاده، زهرا نعمتی و بهداد سلیمی به عنوان اعضای مجمع انتخاب شده‌اند. بهداد سلیمی هم نماینده ورزشکاران در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک شد.


بدون شک کمیسیون ورزشکاران یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌های کمیته ملی المپیک است که مهم‌ترین اتفاقات سال در این کمیسیون تصمیم‌گیری می‌شود اما این دوره هم مانند چهار دوره گذشته از همان ابتدا با حاشیه آغاز شد. پس از پایان دوره چهار سال اول کمیسیون ورزشکاران، خیلی‌ها امیدوار بودند که در این دوره وفاق و همدلی در بین ورزشکاران بیشتر شود و اختلافات و حواشی گذشته کنار گذاشته شود. در زمان برگزاری انتخابات هم خیلی از ورزشکاران از فعالیت دوره قبل ابراز گلایه کرده‌اند و خیلی‌ها هم وعده دادند تا انتخاب شوند و دوره تحول را آغاز کنند. در نهایت سجاد گنج زاده با ۸۸ رأی، حسن یزدانی با ۷۹ رأی، ذبیح الله پورشیب با ۷۱ رأی، احسان حدادی با ۶۷ رأی، بهداد سلیمی با ۶۳رأی، امین بوداغی با ۶۱رأی، شهربانو منصوریان با ۶۰رأی، مجتبی عابدینی با ۵۹ رأی، زهرا نعمتی با ۵۸ رأی، فرزانه فصیحی با ۵۷ رأی، حمیده عباسعلی با ۵۱ رأی، مصطفی نودهی با ۴۹ رأی، محمد رضا گرایی با ۴۶ رأی، نجمه خدمتی با ۴۱ رأی و حسین ساوه شمشکی با ۴۱ رأی به‌عنوان ۱۵ نفر منتخب کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک انتخاب شدند.


حاشیه‌ها و اختلافات هم از زمان انتخاب ۴ ورزشکار منتخب از سوی رئیس کمیته ملی المپیک اتفاق افتاد؛ پیش از این انتخاب گویا علیرضا دبیر با رئیس کمیته ملی المپیک قول و قرارهایی گذاشته بودند که حمید سوریان یکی از نفرات انتخاب‌شده از سوی صالحی امیری در کمیسیون ورزشکاران باشد اما این قول و قرارها به پای عمل نرسید و به همین خاطر فدراسیون کشتی هم با انتشار بیانیه‌ای در آستانه جلسه اول کمیسیون ورزشکاران، انتخابات را مهندسی‌شده خواند و حسن یزدانی و محمدرضا گرایی هم به‌عنوان دو نماینده ورزشکاران در جلسه اول حضور پیدا نکردند.


غیبت ۹ نفر و دودستگی بین ورزشکاران


ماجرای حواشی کمیسیون ورزشکاران به همینجا ختم نشد و در دومین جلسه این کمیسیون که ۶ نفر اعضای هیئت‌ اجرایی و نماینده ورزشکاران و همچنین سخنگو در شرایطی برگزار شد که ۹ نفر از اعضا غایب بودند. اکثر ورزشکارانی که در جلسه غایب بودند از جمله هادی ساعی و ذبیح‌الله پورشیب عنوان کرده‌اند که پیش از برگزاری جلسه اعلام کرده‌ بودند که نمی‌توانند در روز یکشنبه در جلسه حضور پیدا کنند اما نمی‌دانند چرا اصرار بر این بود که دومین جلسه در روز یکشنبه برگزار شود.


ذبیح‌الله پورشیب در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، در مورد علت غیبتش در جلسه کمیسیون ورزشکاران گفت: چند روز مانده به برگزاری جلسه به ما اعلام کرده‌اند که روز یکشنبه نشست کمیسیون برگزار می‌شود که من به آن‌ها اطلاع دادم روز یکشنبه برایم مقدور نیست در جلسه شرکت کنم و بهتر است به روز دوشنبه موکول شود اما به هر حال تصمیم گرفته شد و روز گذشته جلسه را برگزار کردند.


هادی ساعی هم درباره علت غیبت خود گفته است: نمی‌دانم چه عجله‌ای بود که دومین نشست کمیسیون ورزشکاران را برگزار کردند و ۶ نفر اعضای هیئت‌ اجرایی هم انتخاب شد. انتخابات کمیته ملی المپیک به تعویق می‌افتد و وقتی ۹ نفر نیستند، برگزاری انتخابات بی‌احترامی است. هر ۹ نفر اعلام کرده بودند که نمی‌توانند در جلسه امروز باشند و این کار خیلی بدی است و باعث می‌شود از ابتدا اصطکاک‌هایی ایجاد شود که در نهایت فکر نمی‌کنم کمیسیون موفق باشد.


احسان حدادی هم از دیگر اعضای کمیسیون ورزشکاران بود که در جلسه روز گذشته حضور نداشت و در مورد غیبت خود به خبرنگار آنا گفت: من ترجیح می‌دهم صحبت‌هایم را در نشست خبری مطرح کنم. یک سری مسائل پشت پرده وجود دارد که باید شفاف‌سازی شود. این اصلا خوب نیست که جلسه با غیبت ۹ نفر از اعضا تشکیل شود. این موضوع باعث ناراحتی من و سایر ورزشکاران دیگر هم شده است.




بیشتر بخوانید؛


مشخص شدن نمایندگان کمیسیون ورزشکاران در انتخابات کمیته/ سلیمی به هیئت‌ اجرایی رفت


چالش انتخابات فدراسیون‌های ورزشی پیش‌روی کمیته ملی المپیک/ سکوت وزارت ورزش در برابر انتخابات


جلسه سرنوشت‌ساز کمیسیون ورزشکاران؛ تحریم کشتی‌گیران ادامه دارد؟




کمیسیون ورزشکاران محلی برای اختلاف و حاشیه!


به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقاتی که در جلسه اول و دوم رخ داده است، کمیسیون ورزشکاران همچنان محلی برای اختلاف نظر و حاشیه باشد و همچون دوره گذشته به مسائلی غیر از مشکلات ورزشکاران رسیدگی شود. البته اختلاف و دودستگی که در بین ورزشکاران به وجود آمده بی‌ارتباط به رؤسای فدراسیون‌ها و انتخابات کمیته ملی المپیک نیست. به هر حال ۶ نفر از کمیسیون ورزشکاران در مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک حق رأی دارند و این موضوع می‌تواند تأثیرگذار باشد، هر چند که با توجه به اینکه آخرین مجمع انتخابات فدراسیون‌های ورزشی از سوی وزارت ورزش ۲۲ دی‌ماه به پایان می‌رسد و طبق اساسنامه افرادی که در انتخابات کمیته ملی المپیک قرار است نامزد شوند باید از یک ماه قبل این کار را انجام دهد، بنابراین انتخابات کمیته به تعویق می‌افتد اما به نظر می‌رسد از همین حالا صحبت‌ها مطرح شده که کمیسیون ورزشکاران با چنین حواشی روبه‌رو شده است.


به غیبت ورزشکاران احترام گذاشتیم/ انتظار می‌رود به برگزاری جلسه احترام بگذارند


محمد بیداریان که روز گذشته به‌عنوان سخنگوی کمیسیون ورزشکاران انتخاب شده‌ است؛ در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، درباره غیبت افراد و حواشی که به وجود آمده است، گفت: هفتم آذرماه اولین جلسه کمیسیون ورزشکاران برگزار شد که متأسفانه برخی افراد شرکت نکرده‌اند. در جلسه اول طبق اساسنامه رئیس و نایب‌رئیس کمیسیون ورزشکاران مشخص شد و قرار بود نماینده ورزشکاران در مجمع هم انتخاب شود اما رأی‌گیری به حد نصاب نرسید به‌واسطه اینکه برخی دوستان هم حضور نداشتند آن به زمانی موکول شد که آن‌ها هم حضور داشته باشند. همانطور که ما به عدم حضور آن‌ها احترام گذاشتیم، انتظار می‌رود آن‌ها هم به برگزاری جلسات احترام بگذارند. تمامی اعضای کمیسیون اسطوره‌های ورزش ایران هستند و برای آن‌ها احترام زیادی قائل هستم، اما در چارچوب جلسه باید ساختار اداری حفظ شود و همه ما باید از آن تبعیت کنیم. در جلسه اول سجاد گنج‌زاده، رئیس کمیسیون ورزشکاران اعلام کرد جلسه دوم یکشنبه یا دوشنبه این هفته برگزار می‌شود که تعداد افرادی که اعلام کرده‌ بودند روز یکشنبه جلسه برگزار شود بیشتر از تعداد افرادی بود که به روز دوشنبه رأی داده بودند، بنابراین با احترام به همه روز برگزاری جلسه یکشنبه اعلام شد. البته در این میان برخی از دوستان اعلام کرده‌اند که شرایط حضور ندارند. در جلسه اول هم رئیس کمیته ملی المپیک حضور داشت و اعلام کرد که باید براساس یک کارگروه اهداف را دنبال کنیم. صالحی امیری به شدت به جایگاه ورزشکاران اهمیت می‌دهد و حتی برای ندا شهسواری قرار بر این شد که بلیط تهیه کنند یا برای ثریا آقایی که قرار است در مسابقات در ترکیه حضور پیدا کند بلیت را جابه‌جا کنند. شهربانو منصوریان هم در اردوی تمرینی خود در خارج از تهران حضور داشت.


منظور دوستان از دست‌های پشت‌ پرده را نمی‌دانم


سخنگوی کمیسیون ورزشکاران در واکنش به صحبت‌های حدادی مبنی بر اینکه دست‌هایی پشت پرده وجود دارد و باید آن‌ها رو شوند، اظهار کرد: من نمی‌دانم منظور دوستان از دست‌های پشت پرده چه چیزی است. من معتقدم هر اختلاف نظری هم وجود دارد باید در خانه حل شود. اگر دوستان از موضوعی ناراحت بودند و اختلاف نظر دارند باید در جلسه بعدی آن را حل کنند. به نظرم اگر ما نتوانیم مشکلات خودمان را حل کنیم آن وقت ورزشکارانی که به ما رأی دادند چه انتظاری از ما دارند. برگزاری کنفرانس خبری به‌عنوان اعضای کمیسیون ورزشکاران یک تصمیم عجولانه است و باید مشکلات را در داخل کمیسیون حل کنیم. این اختلاف نظرها هم اسمش حاشیه نیست.


وی با بیان اینکه در هر جلسه قرار است مصوبات جلسه بعدی اعلام شود، عنوان کرد: ما قرار است در هر جلسه موضوعات جلسه بعد را مطرح کنیم. در جلسه بعدی قرار است هماهنگی با وزیر ورزش و جوانان صورت بگیرد تا در جلسه کمیسیون ورزشکاران حضور پیدا کند. البته زمان آن هنوز مشخص نیست. به واسطه کار سنگینی که در کمیسیون داریم قرار است هر ماه یک جلسه حضوری یا وبیناری داشته باشیم. به هر حال ما بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی را پیش‌رو داریم. از آن طرف المپیک زمستانی هم جزء مسابقات پیش‌روی ورزشکاران است و هدف ما این است که مشکلات و معضلات ورزشکاران را در کمیسیون مطرح کنیم. قرار است شمشکی به‌عنوان نماینده ورزشکاران در المپیک زمستانی مشکلات آن‌ها را در کمیسیون مطرح کند. مسائلی هم مانند مشکلات تمرینی، محل اردو، مسائل مالی به دفتر کمیسیون ورزشکاران اطلاع بدهند و بررسی شود.


در جلسه کمیسیون همه ورزشکاران برابر هستند


سخنگوی کمیسیون ورزشکاران در واکنش به این سوال که حق نفراتی که غایب بوده‌اند، ضایع نشده است، عنوان کرد: جمع کردن ۲۰ نخبه ورزشی کار بسیار سختی است و در جلسات آینده هم قطعاً با غیبت این دوستان مواجه خواهیم شد. به هر حال برخی از ورزشکاران در اردو و مسابقه هستند و ممکن است در زمان برگزاری جلسه حضور نداشته باشند. ضمن اینکه جلسه روز گذشته با نصف به علاوه یک نفر از اعضا کاملاً به صورت قانونی برگزار شد. کمیسیون ورزشکاران طبق اهداف اساسنامه وظایفی را برعهده دارد که باید آن‌ها را رفع کنیم. در کمیسیون ورزشکاران کمیته بین‌المللی المپیک ۶۰ نفر حضور دارند. مایکل فیلیپس با ۲۲ مدال طلا با ورزشکاری که تنها یک مدال دارد برابری می‌کند. بنابراین همه ما فارغ از تلاش و زحمتی که کشیده‌ایم و مدال‌هایی که کسب کرده‌ایم اما در کمیسیون ورزشکاران جایگاه برابر داریم و همه یک جور هستند و اختلافات هم باید در خانه حل شود.


براساس اهداف کمیسیون به ورزشکاران قول می‌دهیم


وی همچنین در مورد پیگیری موضوع بیمه ورزشکاران که در گذشته در کمیسیون مطرح می‌شد اما به سرانجام نرسید، عنوان کرد: کمیسیون ورزشکاران براساس وظایفی که در اساسنامه قید شده است عمل می‌کند و واقعیت امر این است که ما نمی‌توانیم وعده و قولی بدهیم که نشدنی باشد. تمام مشکلات و معضلاتی که ورزشکاران با آن روبه‌رو هستند در کمیسیون ورزشکاران مطرح می‌شود و پس از آن به هیئت‌ اجرایی ارجاع داده می‌شود و آن‌ها باید براساس اولویت تصویب کنند. هدف اصلی کمیسیون ورزشکاران سهولت و حل مشکلات جامعه ورزشکاران است. قرار است بعد از جلسه‌ای که با وزیر ورزش داشتیم در آینده با مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان جلسه‌ داشته باشیم؛ چرا که پیشکسوتان عرصه ورزش هم روزی قهرمانان این کشور بودند و افتخارآفرینی کرده‌اند و این قشر هم معضلات و مشکلات خاص خودشان را دارند. ما باید طبق اساسنامه قول بدهیم و مشکلات را به هیئت‌ اجرایی ارجاع دهیم.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب