دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1400 - 11:20

چالش انتخابات فدراسیون‌های ورزشی پیش‌روی کمیته ملی المپیک/ سکوت وزارت ورزش در برابر انتخابات

برگزاری ۱۰ مجمع انتخابات فدراسیون ورزشی تا ۲۲ دی‌ماه، زمزمه تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک که پیش از آن اعلام شده بود در هفته اول بهمن برگزار می‌شود را به گوش می‌رساند.
کد خبر : 625598
کمیته ملی المپیک



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، دوره چهارساله ریاست سیدرضا صالحی امیری در کمیته ملی المپیک ۲۵ دی‌ماه به پایان می‌رسد و دوازدهمین دوره مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک قرار است طبق گفته کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک انتخابات قطعا هفته اول بهمن برگزار می‌شود و از دهه اول آذرماه هم فرایند ثبت نام انجام و طبق مفاد اساسنامه اقدام می‌کنند. البته طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک افرادی که قصد حضور در سمت‌های مختلف کمیته ملی المپیک دارند باید از یک ماه قبل ثبت‌نام کنند و طبق قانون باید در دهه اول آذرماه فرایند ثبت‌نام آغاز شود اما با توجه به برگزاری برخی مجامع فدراسیون‌های ورزشی، برگزاری انتخابات با اما و اگر روبه‌رو شده است.


ترافیک انتخابات فدراسیون‌های ورزشی در دی‌ماه


پس از تصویب و ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی، برگزاری مجامع انتخاباتی با اساسنامه جدید در دستور کار قرار گرفت و حتی انتخابات سه فدراسیون که ثبت‌نام از افراد متقاضی پست ریاست آنها انجام شده بود؛ ابطال و ثبت‌نام مجدد صورت گرفت. از طرف دیگر دوره چهارساله ریاست برای فدراسیون‌های ورزشی به پایان می‌رسد و طبق اعلام وزارت ورزش و جوانان ۱۰ مجمع انتخاباتی فدارسیون‌های ورزشی در دی‌ماه برگزار می‌شود؛ برگزاری این تعداد مجمع انتخاباتی در طول یک ماه بی‌سابقه بوده است. طبق اعلام وزارت ورزش و جوانان، انتخابات فدراسیون نابینایان در ۱۱ دی‌ماه، کوهنوردی ۱۲ دی، فدراسیون ورزش‌های دانش آموزی ۱۳ دی‌، فدراسیون کبدی ۱۴ دی، فدراسیون تکواندو ۱۵ دی، فدراسیون بوکس ۱۸ دی، فدراسیون بسکتبال ۱۹ دی، فدراسیون تیراندازی ۲۱ دی و فدراسیون اسکیت هم ۲۲ دی برگزار خواهد شد. از بین این تعداد مجامع انتخاباتی، چهار فدراسیون المپیکی هستند. البته در این میان هنوز وضعیت فدراسیون‌های ژیمناستیک و دوچرخه‌سواری که اتفاقا از فدراسیون‌های المپیکی هم هستند مشخص نیست.


بلاتکلیفی دو فدراسیون المپیکی در فاصله اندک تا انتخابات کمیته


در حال حاضر وضعیت دو فدراسیون‌های دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک نامشخص است؛ خردادماه امسال بود که رشیدی ریاست فدراسیون دوچرخه‌سواری را برعهده گرفت اما اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری انتخابات فدراسیون دوچرخه‌سواری را نپذیرفت و همین موضوع باعث شد او از ریاست فدراسیون دوچرخه‌سواری کنار برود. در حال حاضر فدراسیون‌های دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک وضعیت بلاتکلیف دارند و حتی ممکن است با آیین‌نامه جدید فدراسیون‌های ورزشی سایر فدراسیون‌های المپیکی هم با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند. برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در اوایل بهمن‌ماه در دستور کار قرار گرفته و اهمیت زیادی هم دارد اما مجامع فدراسیون‌های ورزشی هم پیش روی انتخابات کمیته است و همین موضوع چالش‌های زیادی ایجاد کرده؛ چرا که آخرین مجمع انتخاباتی فدراسیون‌ ورزشی ۲۲ دی‌ماه برگزار می‌شود و وضعیت ریاست دو فدراسیون هم مشخص نیست؛ ضمن اینکه روسای فدراسیون ورزشی نمی‌توانند برای انتخابات کمیته ملی المپیک در پست‌های مختلف ثبت‌نام کنند چرا که طبق اساسنامه، ثبت‌نام از نامزدهای فدراسیون‌های ورزشی باید یک ماه قبل انجام شود.




بیشتر بخوانید؛


جنجال رئیس فدراسیون کشتی برای هیچ!/ تحریم بی‌اثر ستاره‌ها در جلسه کمیسیون ورزشکاران/ خودزنی به سبک علیرضا دبیر!


بورسیه‌های ایران از سوی IOC افزایش پیدا کرد


۱۱۲ میلیارد تومان برای المپیک هزینه کردیم/ به تعهدات خود در مورد کشتی عمل کردیم/بودجه به تیم فوتبال امید اختصاص می‌دهیم/ وقت صحبت در مورد جودو نیست




ورود به مجمع با شرایط خاص


البته شرایط انتخابات کمیته ملی المپیک با دیگر بخش‌های ورزش متفاوت است و طبق اساسنامه فقط کسانی می‌توانند برای ریاست و سایر پست‌های هیئت‌رئیسه نامزد شوند که عضو مجمع باشند. در مورد هیئت‌ اجرایی هم تکلیف روشن است و رؤسای فدراسیون‌ها رقابت می‌کنند تا اعضای این بخش انتخاب شوند. عضویت در مجمع کمیته ملی المپیک هم چندان پیچیدگی ندارد؛ افراد به واسطه پستشان به مجمع دعوت می‌شوند و روسای فدراسیون‌های ورزشی در صورتی که تمایل داشته باشند به غیر از خودشان فردی را به مجمع معرفی کنند باید از هیئت‌رئیسه یک نفر را انتخاب کند. با توجه به اینکه دولت‌ها معمولا به انتخابات کمیته ملی المپیک علاقمند هستند و بیشتر دولت‌مردان مسیرشان از کمیته ملی المپیک می‌گذرد، ابهاماتی در مورد اینکه چه کسانی از سوی دولت نامزد می‌شوند وجود دارد؛ البته به غیر از روسای فدراسیون‌ها، اعضای هیئت‌رئیسه و ورزشکاران افراد دیگر در شرایطی می‌توانند در مجمع حضور داشته باشند که به عنوان کارشناس خبره معرفی شوند که البته این پست هم شرایط خاص خودش را دارد و باید فردی شناخته شده در ورزش باشند و کارنامه قابل دفاعی هم در رشته‌های المپیکی داشته باشد، البته در دوره قبل رضا صالحی امیری هیچ یک از این ویژگی‌ها را نداشت اما توانست ورود کند. بنابراین این احتمال وجود دارد که شاید طبق توصیه این اتفاق بیفتد.


سکوت وزارت ورزش در برابر انتخابات کمیته


با وجود این مسائل وزیر ورزش و جوانان واکنشی به مجمع کمیته ملی المپیک نشان نداده است و مشخص نیست گزینه دولت برای حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک چه کسی خواهد بود. البته در این میان برخی مدیران ورزشی مانند علی‌نژاد و شایسته برای پست ریاست در انتخابات کمیته ملی المپیک خیز برداشته‌اند، علی‌نژاد می‌تواند به‌عنوان عضو هیئت‌رئیسه ووشو در مجمع حضور داشته باشد و شایسته هم به‌عنوان خبره ورزشی به مجمع ورود کنند؛ البته احتمال دیگر وجود دارد که صالحی امیری برای چهارساله دوم در انتخابات کمیته ملی المپیک ورود کند. با این حال یکی از چالش‌های اساسی انتخابات کمیته ملی المپیک، مجامع فدراسیون‌های ورزشی است که گویا قرار است پس از مشورت با وزارت ورزش و جوانان زمان دقیق آن را مشخص کنند. اما برگزاری مجامع پیش روی انتخابات کمیته ملی المپیک است شاید باعث شود زمان برگزاری انتخابات به تعویق بیفتد تا طبق اساسنامه روسای جدید فدراسیون‌های ورزشی بتواند در پست‌های مختلف پس از گذشت یک ماه در انتخابات ورود کنند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب