دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روایتی از تاریخچه جنبش‌های دانشجویی روی آنتن شبکه مستند

تاریخچه‌ای از تشکل‌ها و جنبش‌های دانشجویی از شبکه مستند به روی آنتن می‌رود.
کد خبر : 625023
سردر دانشگاه تهران

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی شبکه مستند، مجموعه مستند «ستاره‌دار» به کارگردانی مهدی محمودی تولید جدید شبکه مستند سیما است که از امشب، چهارشنبه ۱۰ آذرماه ساعت ۲۰ روی آنتن می‌رود.


محمودی درباره سوژه این فیلم گفت: این مستند ۹ قسمتی درباره تاریخچه تشکل‌ها و جنبش‌های دانشجویی در ایران است. تقریبا می‌توان گفت که با افتتاح دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳، جنبش‌ها و تشکل‌های دانشجویی نیز فعال شده و مستند ما نیز از همین تاریخ شروع به روایت اتفاقات و رخدادهای سیاسی پیرامون دانشجویان می‌کند. روایت فیلم تا سال ۱۳۷۸ ادامه دارد و با درگیری‌های کوی دانشگاه فصل اول فیلم را به پایان می‌رسانیم.


وی افزود: در بخش مهمی از این فیلم مستند به شکل‌گیری انجمن‌های اسلامی قبل و بعد از انقلاب، مشکلات و موانعی که برای فعالیت داشتند، اثرگذاری‌شان و نوع واکنشی که مسئولین کشوری به فعالیت‌هایشان داشتند، پرداخته‌ایم.


کارگردان مستند «ستاره‌دار» درباره شیوه روایت این فیلم، گفت: در طراحی مدل روایتی این فیلم به این نتیجه رسیدیم که اصلا نمی‌توان بدون صحبت با کسانی که خودشان وسط میدان بودند و بخشی از این تاریخچه به دستان خودشان رقم خورده است، فیلم بسازیم. برهمین اساس، سراغ کسانی رفتیم که در دهه‌های مختلف دانشجویان فعال و موثری بودند. این موضوع کار را برایمان بسیار سخت می‌کرد زیرا که نمی‌دانستیم چه کسانی در دهه ۱۳۲۰ و ۱۳۳۰ دانشجو بودند و فعالیت می‌کردند.


وی اضافه کرد: در نهایت با جست‌وجوی فراوانی که داشتیم توانستیم این افراد را پیدا کنیم. بسیاری‌ با وجود ناشناس بودن اما فعالیت‌های به شدت موثری داشتند و با آن‌ها مصاحبه گرفتیم و روایت فیلم را همراه با تصاویر آرشیوی پیش بردیم. بر همین اساس در این مجموعه کسی به‌نام تحلیل‌گر حضور ندارد و همه افرادی که مصاحبه‌ شده‌اند خود از فعالین دانشجویی به‌شمار می‌روند. جمعی از این افراد مشهور هستند و جمعی دیگر ناشناس اما همین افراد به شدت اثرگذار بودند.


او تاکید کرد: از جمله چهره‌های شناخته شده که در این فیلم حضور دارند می‌توان به محمد توسلی دبیر نهضت آزادی و اولین شهردار تهران بعد از انقلاب، سیدمرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلت نظام، محمد عطریان‌فر، ابراهیم اصغرزاده طراح تسخیر لانه جاسوسی، مهدی فضائلی، سید مجتبی ثمره هاشمی، وحید جلیلی، علی احمدی وزیر تعاون دولت دهم، سیدنظام موسوی نماینده فعلی مجلس و غیره، اشاره کرد.


محمودی درباره شیوه روایت این فیلم، گفت: این مستند پژوهش جدی و دقیقی داشت، برای جمع‌آوری اطلاعاتی که زیاد بودند زحمات بسیاری کشیده شد. شاید بتوان گفت که تاکنون چنین مستندی درباره تاریخچه فعالیت و جنبش دانشجویی در ایران ساخته نشده است. البته فیلم‌هایی هست که به‌صورت موضوعی به برخی از اتفاقات، مثلا ماجرای کوی دانشگاه پرداخته باشند اما این اثر بسیار جامع‌تر از آن‌ها است.


او درباره دلیل نامگذاری این فیلم، خاطرنشان کرد: نام فیلم شاید برگرفته از عبارت دانشجویان ستاره‌دار باشد اما قصد داریم که آن‌ها را به‌صورت واقعی معرفی کنیم.


عوامل تولید این مجموعه مستند ۴۵ دقیقه‌ای، تهیه‌کننده، کارگردان و تدوین: مهدی محمودی، نویسنده: مهدی گودرزی، پژوهشگر: امیرحسین ثابتی، تصویربردار: محسن محمودی و مصطفی سیدالحسینی، طراحی و ترکیب صدا: محمدمهدی گودرزی و گرافیک: فرید خلیلی، هستند.


مجموعه «ستاره‌دار» از چهارشنبه ۱۰ آذرماه تا پنج‌شنبه ۱۸ آذرماه ساعت ۲۰ از شبکه مستند سیما پخش شده و تکرار آن ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه صبح روز بعد خواهد بود.


انتهای پیام/۱۱۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب