فرآیند رأی اعتماد نمایندگان مجلس به «یوسف نوری» چگونه است؟/گمانهزنیها از جلب اعتماد سومین گزینه
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، «یوسف نوری» سومین گزینه پیشنهادی دولت تصدی سمت وزارت آموزش و پرورش استکه جهت اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است؛ طبق برنامهریزیهای انجام شده، قرار است جلسه رأی اعتماد به نوری از ساعاتی دیگر در صحن پارلمان آغاز شود.
تاکنون «باغگلی» و «فیاضی» به عنوان گزینههای پیشنهادی آموزش و پرورش از سوی دولت به مجلس معرفی شدهاند، اما نتوانستند از مجلس رأی اعتماد بگیرند، اگر «نوری» در کسب رأی اعتماد نمایندگان ملت ناکام بماند، سرنوشت وزارت آموزش و پرورش به حکم حکومتی گره میخورد.
البته براساس شواهد، گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش توانسته نظر نمایندگان مجلس را به خود جلب کند و در همین راستا، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگویی که با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا داشته، از موافقت اکثریت اعضای این کمیسیون با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خبر داده است؛ به گفته علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، برنامهها و سوابق «یوسف نوری» در کمیسیون آموزش به رأی گذاشته شد و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به صلاحیت وزیر پیشنهادی رأی مثبت دادند. (اینجا بخوانید)
بیشتر بخوانید:
چرا رئیسی برای دفاع از «یوسف نوری» به مجلس نمیرود؟
قرار است پیش از آغاز جلسه رأی اعتماد، مجمع عمومی فراکسیون انقلاب اسلامی برای رأیگیری نهایی درباره برنامههای آقای نوری، در محل صحن مجلس تشکیل جلسه دهد و جمعبندی نهایی در این زمینه انجام شود؛ فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس اکثریت کرسیها را در اختیار دارد، به طوری که نظر موافق و یا حتی مخالف آنها نسبت به گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش، سرنوشت این وزارتخانه مهم را مشخص میکند، اما طبق شواهد اعضای این فراکسیون، اگر نظر مثبت نداشته باشند، نظر منفی هم ندارند.
به گفته، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، نماینده مردم تبریز و نایب رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، بر خلاف دو گزینه قبلی، یوسف نوری احتمال رأیآوری بیشتری دارد و امتیاز وی هم ارتباط بیشتر با بدنه آموزش و پرورش است. همچنین وی سابقه مدیریتی و اجرایی در وزارت آموزش و پرورش دارد و همین باعث شده اشراف بیشتری بر مسائل آموزش و پرورش داشته باشد.
جزئیات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در مجلس
در ابتدا جلسه رأی اعتماد، گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درباره برنامهها و سوابق «یوسف نوری» گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش در صحن مجلس قرائت میشود و پس از آن معاون اول رئیسجمهور و یا نماینده دولت، یک ساعت فرصت دارد از برنامههای وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دفاع کند، پس از آن، دو تن از نمایندگان موافق و مخالف برنامههای گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش به بیان دیدگاهها ونقطه نظرات خود میپردازند، سپس اعضای هیئت دولت از صحن مجلس خارج شده و نمایندگان وارد دستور کار عادی میشوند، از طرف دیگر در همین حین، گلدانهایی از سوی کارمندان خدماتی مجلس بین نمایندگان توزیع میشود تا آراء خود را به برنامههای گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش داخل گلدانها بیاندازند.
بر همین اساس و پس از جمعآوری آرای نمایندگان مجلس، تعدای از نمایندگان نیز به قید قرعه از سوی هیئترئیسه معرفی شده و برای شمارش آراء در جایگاه هیئترئیسه مجلس حضور مییابند، پس از اتمام شمارش آراء نمایندگان به گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش، آرا از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی به صورت علنی اعلام میشود و در صورتی که آقای نوری اکثریت آرای نمایندگان را کسب کرده باشد، به عنوان وزیر آموزش و پرورش فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
لازم به ذکر است که حجتالاسلام رئیسی به علت حضور در نشست سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در ترکمنستان، در جلسه رأی اعتماد به گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش حضور نخواهد داشت و معاون اول رئیسجمهور این مسئولیت را بر عهده میگیرد.
انتهای پیام/ ۴۱۶۳
انتهای پیام/