«طرح پویش» بستری برای کارآفرینی دانشبنیان دانشجویان
محمدحسن برهانیفر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در کرج در تشریح ویژگیها و محاسن طرح پویش با بیان اینکه دانشجویان لازم است برای هرگونه فعالیت در صنعت و یا هر بنگاه اقتصادی در طول تحصیل مهارتهای لازم را داشته باشند، بیان کرد: دانشجویان باید زمانی که فارغالتحصیل میشوند از نظر علمی و اجرایی توان کافی برای انجام کار مربوط را داشته باشند.
وی افزود: دانشجویان در یک دوران طلایی و در فاصله سنی مناسبی که در دانشگاه مشغول تحصیل هستند، باید بتوانند مهارتهای شغلی و یا رشته تحصیلی خود را کسب کنند؛ بنابراین طرح پویش کارآفرینی راهکاری برای حل نیاز تأمین نیروی متخصص مسلط به کار بوده و این طرح بر اساس چرخش از آموزش حافظهمحور بهسمت یادگیری عمیق، فایدهمحور طراحی شده و بستری بهمنظور کارآفرینی دانشبنیان برای دانشجویان است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که درباره مهاجرت فرمودهاند که «امروز در کشور جوانان نخبه میتوانند رشد و پیشرفت کنند. مهاجرفرستی و اینکه عناصری در بعضی دانشگاهها، جوان نخبه را از آینده مأیوس و او را به ترک میهن تشویق میکنند، خیانت به کشور و دشمنی با آن است و دوستی با آن جوان هم نیست.»؛ اظهار کرد: بسیاری از مهاجرتها میان فارغالتحصیلان دانشگاهی کشور به دلیل اشتغال ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید:
از تحول در اشتغال تا ظهور ایدههای دانشبنیان و کارآفرین
تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت
برهانیفر بیان کرد: این در حالی است که اگر در کشور ما زمینه اشتغال مناسب برای افراد در صنعت و جامعه فراهم شود، بخش قابل توجهی از جمعیت نخبگان و فارغالتحصیلان خواستار فعالیت در داخل کشور هستند. در برنامه ششم توسعه، آموزش و پرورش باید ۵۰ درصد از ظرفیت خود را به سمت آموزشهای فنیوحرفهای سوق دهد؛ بنابراین مهارتافزایی در دانشگاهها نیز باید در اولویت قرار گیرد.
اعتماد به قابلیتهای نخبگان و جوانان
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز افزود: «طرح پویش» در گام نخست میتواند در مهارتآموزی و اعتماد به قابلیتهای نخبگان و جوانان را برآورده کند و از ماحصل اجرای این طرح میتوان به ارتقای وضعیت اشتغال، تربیت متخصصان و رونق اقتصادی دست یافت.
برهانیفر با بیان اینکه طرح پویش، طرحی دانشجومحور در راستای تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت است در مورد ویژگیهای این طرح به آنا گفت: بهرهگیری دانشجویان از فرصتهای شغلی شناساییشده توسط دانشگاه، امکان جذب و استخدام دانشجویان در صنایع و مؤسسات، استفاده از طرح بورسیه تحصیلی برای پرداخت شهریه و استفاده از خدمات بیمهای در صورت موافقت صنعت است.
وی تأکید کرد: مهارتی که دانشجویان از طریق اجرای طرح پویش، (اشتغال همزمان با تحصیل) به دست میآورند، تحولی در آموزش عالی و ایجاد اشتغال و امید به ایجاد شرکتهای دانشبنیان به وجود آورده و به الگویی کارآمد برای اجرا در سطح ملی تبدیل میشود و با اجرای این طرح نیروهای ماهرتری برای صنعت و بنگاههای اقتصادی تربیت میشوند.
این استاد دانشگاه افزود: استان البرز با ظرفیت بالای صنعتی، کشاورزی و تولیدی و وجود نیروهای جوان در حال تحصیل بهعنوان یکی از استانهای مستعد در طرح پویش مطرح است، در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با سابقه بیش از ۳۷ سال فعالیت علمی، پژوهشی و آموزشی بهعنوان بزرگترین مجتمع دانشگاهی استان ۴۰ درصد از ظرفیت آموزش عالی استان را برعهده دارد.
اجرای طرح پویش کارآفرینی همزمان با هفته پژوهش و فناوری
رئیس دانشگاه آزاد کرج بیان کرد: علاوه بر این، ظرفیتهای قابلتوجهی در حوزههای مختلف علمی، تحقیقاتی و ارتباط با صنعت و جامعه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز وجود دارد که در کنار صنایع فعال در استان و با اجرای طرح پویش کارآفرینی بیش از پیش شاهد گسترش بهرهگیری از ظرفیت دانشجویان مستعد در استفاده از این توانمندیها و گسترش ارتباط با صنعت و جامعه و رفع مشکل اشتغال دانشجویان و رونق صنایع استان البرز خواهیم بود.
برهانیفر در راستای عملیات اجرایی طرح پویش در استان البرز گفت: با سازمانها و مؤسساتی مانند سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز، شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، شرکت بیمه خاورمیانه، شرکت زرماکارون و... تفاهمنامه همکاری در زمینه اجرایی کردن طرح پویش منعقد شده و با تشکیل جلسات، برنامهریزی و احصای نیازهای شغلی صنایع انجام شد است که در هفته پژوهش و فناوری طرح پویش کارآفرینی استان البرز اجرایی میشود.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/