دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1400 - 12:28
دانشگاه، صنعت، جامعه/۱۵ ثابت در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا تشریح کرد؛

خودکفایی و باروری بنیه دانش و فناوری در ارتباط دانشگاه و صنعت

سامانه «طرح پویش» کارآفرینی استان البرز در آستانه جذب دانشجومعاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج عنوان کرد: مهم‌ترین مأموریت اداره ارتباط با صنعت و جامعه در این دانشگاه ارتقای دستاوردهای علمی و فناوری و ارتباط با صنایع به‌منظور نیل به خودکفایی و بارورکردن بنیه دانش و فناوری است.
کد خبر : 586592
ثابت



گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در راستای برنامه‌ریزی و هماهنگی برای انجام بازدیدهای علمی و تحقیقاتی دوره‌ای اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان از مراکز فنی و صنعتی کشور تشکیل شده‌اند و مسئولان و متخصصان صنایع در قالب گروه‌های تخصصی، توسعه و تعمیق بیشتر و بررسی امکانات موجود در صنایع و دانشگاه به تحقیقات می‌پردازند.


از سوی دیگر برنامه‌ریزی برای برگزاری سمینار، مجامع و نمایشگاه‌های علمی و فنی با همکاری صنایع و واحدهای دانشگاهی و ایجاد زمینه تبادل اطلاعات علمی و فنی بین دانشگاه و واحدهای صنعتی اعم از کتاب، نشریه و ... از دیگر مأموریت‌های دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است.


دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به بررسی بخش صنعت و ارائه طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی برای رفع و ارسال گزارش به حوزه معاونت پژوهشی هم می‌پردازند و با انجام برنامه‌ریزی لازم در راستای اخذ بورسیه و فرصت‌های مطالعاتی از واحدهای صنعتی و تولیدی برای اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه اقدامات لازم را انجام می‌دهند.


کارآموزی، کارورزی و بازدیدهای علمی و تحقیقاتی، دریافت سهمیه کارآموزی، نظارت بر نحوه انجام آن و گزارش به معاونت پژوهشی، بسترسازی کار برای دانشجویان و برگزاری سمینارها، نمایشگاه‌ها و بازدیدهای علمی، تحقیقاتی در حوزه فعالیت‌های دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی است.


از مهم‌ترین برنامه‌های پیش روی اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز توسعه کانون‌های صنعت، دانشگاه و جامعه در رشته‌های تخصصی مختلف، راه‌اندازی مرکز مهارت شغلی، ایجاد مدارس مهارتی و کارآفرینی، اخذ گرنت پژوهشی از صنایع، تأسیس کلینیک صنعت و جامعه در شهرک‌های صنعتی استان البرز است.دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی با برآورد نیازها، مشکلات و مسائل صنعت به بررسی امکانات موجود در صنایع برای تحقیقات دانشگاهی، ایجاد بانک اطلاعاتی و انفورماتیک از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه و صنایع و تبادل اطلاعات علمی و فنی بین دانشگاه و صنعت و نیز ایجاد کمیته‌های تخصصی متشکل از مسئولان، صاحبان صنایع و کارشناسان دانشگاه پرداخته و در زمینه طرح‌ها، قراردادهای صنعتی و دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت به عقد قرارداد و جذب پروژه‌های صنعتی، تحقیقاتی و خدماتی بین دانشگاه و صنعت، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای ارتقای سطح کیفی اطلاعات دانشجویان و شاغلان دانشگاه و ارتباط با صنایع خارج از کشور برای دستیابی به جدیدترین طرح‌ها و فناوری‌های صنعتی با هماهنگی معاونت امور بین‌الملل سازمان مرکزی اقدام می‌کند.


اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از واحدهایی است که موفق شده در سال‌های گذشته ارتباط مؤثر و مفیدی را با مراکز صنعتی برقرار کند و با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و سیاست‌های سازمانی به دانشگاه حل مسئله تبدیل شود.


خبرنگار آنا به همین مناسبت گپ و گفتی را با حامد ثابت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ترتیب داده است که مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید:




بیشتر بخوانید:


از افزایش ضریب برداشت در میدان‌های نفتی تا فعالیت ۱۶ مرکز تحقیقاتی


از بومی‌سازی ساخت قطعه تا آموزش و به‌کارگیری دانشجویان مستعد


۴۰ طرح برون‌دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با صنایع اجرا شده است


لزوم تقویت جایگاه محققان بخش ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها


دیوار بی‌اعتمادی بین صنعت و دانشگاه فروریخته است


جایگاه پژوهش منهای نگاه حل‌المسائلی متزلزل است




آنا: وظایف و اهداف اداره ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟


ثابت: اداره ارتباط با صنعت و جامعه در راستای تسهیل و ارتقای ارتباط دانشگاهیان با صنعت و جامعه به‌منظور نیل به خودکفایی، رفع نیازهای صنعت و جامعه و افزایش توانمندی‌های دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در راستای نیازهای جامعه گام برمی‌دارد.


مهم‌ترین مأموریت اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی ارتقای دستاوردهای علمی و فناوری، ارتباط با صنایع و جامعه به‌منظور نیل به خودکفایی و تقویت و بارورکردن بنیه دانش و فناوری در زمینه مورد نیاز صنعت و جامعه است.


برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در حوزه ارتباط با صنایع


دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج دارای وظایف و اهداف مختلفی مانند برنامه‌ریزی و هماهنگی برای انجام بازدیدهای علمی و تحقیقاتی دوره‌ای اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان از مراکز فنی و صنعتی کشور، برنامه‌ریزی برای برگزاری سمینار، مجامع و نمایشگاه‌های علمی و فنی با همکاری صنایع و واحدهای دانشگاهی، ایجاد زمینه تبادل اطلاعات علمی و فنی بین دانشگاه و واحدهای صنعتی اعم از کتاب، نشریه و ...، بررسی مشکلات خاص بخش صنعت و ارائه طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی برای رفع آن است.


اما مهم‌ترین اهداف ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج را می‌توان استفاده از توانایی‌ها و ظرفیت دانشگاه برای رفع نیازهای پژوهش و فناوری صنعت و جامعه و ارائه خدمات مشاوره‌ای به دستگاه‌های اجرایی و صنایع کشور، ایجاد زمینه‌های لازم برای تولید و رشد علم و فناوری مورد نیاز کشور با انجام پژوهش‌های تقاضامحور و اثربخش در جامعه و صنعت با در نظرگیری اهداف ملی و استانی، ارتقای کمّی و کیفی ارتباط دانشگاه با مراکز اقتصادی و صنایع در سطوح بین‌المللی، ملی و استانی و قانونمند کردن نحوه ارتباط دانشگاهیان با مراکز خارج از دانشگاه عنوان کرد.


آنا: برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در حوزه ارتباط با صنایع چگونه و با چه اهدافی ترسیم می‌شوند؟


ثابت: ایجاد جلسات مستمر با صاحبان صنعت و شناسایی مشکلات صنایع، تشکیل کمیته‌های علمی برای عارضه‌یابی و رفع نیازهای فنّاورانه صنایع، عقد تفاهم‌نامه، راه‌اندازی کانون‌های صنعت و دانشگاه، برگزاری وبینارهای مشترک، برگزاری چالش فنّاوری و عقد قراردادهای برون‌دانشگاهی ازجمله اهداف دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در حوزه ارتباط با صنایع است.


آنا: اولویت‌ طرح‌های ارتباط با صنعت و انعقاد قراردادهای برون‌دانشگاهی چیست؟


ثابت: مهم‌ترین اولویت قراردادهای برون‌دانشگاهی در واحد کرج رفع مشکلات تولید صنایع و بنگاه‌های تولیدی در راستای رفع موانع تولید با ارائه طرح‌های نوآورانه و راهکارهای فناورانه با نگاه مسئله‌محوری است، در واقع دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز به‌عنوان یک دانشگاه نسل سوم و کارآفرین در راستای رفع مشکلات صنعت و جامعه از طریق شناسایی و عقد قراردادهای برون‌دانشگاهی گام برمی‌دارد.


آنا: نگرش فعالان بخش صنعت به ارتباط با دانشگاه به‌خصوص دانشگاه آزاد اسلامی چگونه است؟


ثابت: با توجه به سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز درباره رفع مشکلات صنعت و جامعه، این دانشگاه دو سال اخیر در ارتباط مؤثر و هدفمند با صاحبان صنعت و نخبگان جامعه و در راستای حل مسائل صنعت و جامعه گام برداشته به‌طوری‌که به‌عنوان دانشگاهی کارآفرین در استان البرز پیشرو بوده و نقش بسزایی در رفع مشکلات و چالش‌های صنعتی، اجتماعی، اقتصادی و ... در استان البرز ایفا می‌کند.


آنا: «نگاه مسئله‌محوری و حل‌المسائلی» در ارتباط با صنایع و بخش‌های فعال جامعه چه جایگاهی دارد؟


ثابت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین ارتباط مستمر علمی، پژوهشی و فنّاورانه در راستای رفع مشکلات صنعت و جامعه است، بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با ایجاد زیرساخت‌های لازم در دو سال گذشته (ایجاد سرای نوآوری، مراکز تحقیقاتی، مرکز رشد تخصصی، گروه‌های پژوهشی، کمیته‌های علمی، کانون صنعت و دانشگاه) در راستای مسئله‌محوری گام‌های بلندی برداشته که مورد استقبال صاحبان صنایع و کارخانجات تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی ـ اجتماعی قرار گرفته است.


آنا: آیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در ارتباط با صنعت و جامعه موفق عمل کرده است؟


سامانه طرح پویش کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در حال مراحل پایانی راه‌اندازی برای پذیرش دانشجویان علاقه‌مند در راستای حضور در صنعت و کسب مهارت‌های اشتغال است. ثابت: بله. دفتر ارتباط با صنعت و جامعه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای اکوسیستم نوآوری، فنّاوری و کارآفرینی در کنار مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، مرکز رشد و سرای نوآوری به فعالیت مستمر و هدفمند در سطح استان البرز اقدام کرده که می‌توان عقد بیش از ۲۵ تفاهم‌نامه در دو سال گذشته، اجرایی کردن تفاهم‌نامه‌ها، طراحی و برنامه‌ریزی برای رفع چالش‌های فنّاورانه، عقد قراردادهای برون‌دانشگاهی، برنامه‌ریزی برای اجرای طرح پویش کارآفرینی، بازدیدهای صنعتی حضوری و مجازی و ... را نام برد.


آنا: برنامه‌های پیش روی اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج چیست؟


ثابت: از مهم‌ترین برنامه‌های پیش روی اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز توسعه کانون‌های صنعت، دانشگاه و جامعه در رشته‌های تخصصی مختلف، راه‌اندازی مرکز مهارت شغلی، ایجاد مدارس مهارتی و کارآفرینی، اخذ گرنت پژوهشی از صنایع، تأسیس کلینیک صنعت و جامعه در شهرک‌های صنعتی استان البرز است.


آنا: ارزیابی شما از طرح پویش؛ «اشتغال توأم با تحصیل» چیست و چقدر در هموارکردن راه ارتباط با صنعت راهگشاست؟ چنانچه خودتان طرحی دارید و یا اجرا کرده‌اید، بیان کنید.


ثابت: با توجه به سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر کنشگری فعالانه در مواجهه با مسائل ملی، طرح پویش کارآفرینی با هدف ارتباط دانشگاه با صنعت در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز به اجرا گذاشته شده و در این راستا طرح پویش کارآفرینی با هدف کمک به رفع دغدغه اشتغال دانشجویان، افزایش مهارت، تأمین شغل و کمک به کاهش هزینه‌های دانشجویان و رفع مشکل نیروی انسانی جوان و مستعد در این استان اجرا می‌شود.


طرح پویش کارآفرینی چه مزایایی دارد؟


مزایای طرح پویش کارآفرینی، اشتغال دانشجویان در مشاغل مرتبط با رشته تخصصی خود همزمان با تحصیل بوده و دیگر مزایای این طرح برای دانشجویان، کمک هزینه تحصیلی، ایجاد انگیزه در راستای ظهور ایده‌های نوین کارآفرینی و دانش‌بنیان، آشنایی با محیط کار همزمان با تحصیل، ارتقای مهارت و شناخت علایق در تسهیل استخدام است.


اکنون سامانه طرح پویش کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در حال مراحل پایانی راه‌اندازی برای پذیرش دانشجویان علاقه‌مند در راستای حضور در صنعت و کسب مهارت‌های اشتغال است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب