سامانه مجله ذهن بهروز شد/ آرشیو 16 ساله مقالات روی سایت رفت
به گزارش گروه فرهگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فصلنامه ذهن پژوهشگاه، کلیه مقالات خود را طی شانزده سال اخیر (1379-1393) به صورت رایگان در سایت این فصلنامه به نشانی www.zehn.iict.ac.ir برای استفاده علاقهمندان قرار داده است.
فصلنامه ذهن تنها نشریه تخصصی معرفتشناسی ایران است که از سویی با هدف بازپژوهی و بازپیرایی، تعمیق و توسعه مبانی و مباحث معرفتشناسی اسلامی، مطالعه تطبیقی و ارزیابی نحلهها و نظریههای معرفتشناسی کلاسیک جدید و معاصر، گسترش زمینه تعاطی آرا و تضارب افکار در قلمرو معرفتشناسی همراه با برقراری ارتباط زنده و سازنده میان صاحبنظران در داخل و خارج و سعی در تبیین نقاط، مبانی و لوازم تلاقی آرا و نظریههای معرفتشناختی با اندیشه دینی ـ فلسفی اسلامی و پاسخگویی به سؤالات مطرح و منتشر میشود و از سوی دیگر برحسب مناسبت و ضرورت، به مباحث و دانشهای مماس و مجاور با معرفتشناسی مانند علومشناختی، علم و الهیات، هرمنوتیک و... میپردازد. ذهن میکوشد تا در هر شماره به موضوعی خاص در حوزه معرفتشناسی معطوف شود.
برخی از محورهایی که در این نشریه بدان پرداخته شده، عبارت است از:
نظریههای توجیه، نسبیگرایی، شکگرایی، نظریههای صدق، رئالیسم، علم حضوری، عقلانیت، معرفت پیشینی، فلسفه علم، علم ودین، علم دینی، مبناگری، مضاف و دلالت، فلسفه تحلیلی، شهود و معرفت شهودی، فلسفه ذهن، معرفتشناسی عرفانی، و معرفتشناسی اسلامی.
این مجله موفق به کسب رتبه علمی ـ پژوهشی از شورای عالی حوزههای علمیه شده است.
سامانه ذهن، امکان ارسال مقاله به این فصلنامه را نیز مهیا کرده است و علاقهمندان می توانند مقالات و مطالب خود را از طریق سایت مجله ذهن به نشانی www.zehn.iict.ac.ir به مجله ارسال کنند.
مجله ذهن با صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر مسوولی آیت الله علی اکبر رشاد و همچنین سردبیری حجت الاسلام و المسلمین علیرضا قائمی نیا در آخرین شماره خود (60) به مقالاتی به شرح زیر پرداخته است.
گونههای تقابل واژگان در کاربست قرآنی/ سیدمهدی میرزابابایی، علیرضا قائمینیا
بررسی دیدگاه الهیاتی پوکینگهورن درباره فعلالهی/ قاسم اخوان نبوی
زبان و معنا دلیلی بر نقد معرفت فلسفی و عقلی از دیدگاه مکتب تفکیک/ عصمتاله عربان
نقد هگل بر شکانگاری هیوم/ عبدالله نصری، امیرحسین ترکشدوز
کرونولوژی وجود- معرفتشناختی آثار افلاطون/ محمدباقر قمی
واقعگرایی و چالش تنگناهای اخلاقی/ سیدمحسن اسلامی
انتهای پیام/