توزیع فرصتهای شغلی و مدیریتی باید عادلانه باشد/ کاهش فساد با حذف امضاهای طلایی
فرزین سلطانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، یکی از معضلات جدی امروز جامعه را بیکاری دانست و با تأکید بر اینکه حل این معضل میتواند نقش پیشگیرانهای در مشکلات اجتماعی داشته باشد، اظهار کرد: توزیع عادلانه فرصتهای شغلی و ایجاد فرصتهای جدید در کاهش بیکاری موثر هستند و باید بستری فراهم شود تا سرمایهگذاران برای فعالیت اقتصادی اقبال داشته باشند و سرمایه خود را در جهت اشتغال کشور هزینه کنند.
وی ادامه داد: برای ایجاد فرصتهای جدید شغلی باید متوجه بخش خصوصی باشیم و سرمایهگذاری بخش خصوصی را حمایت و تسهیل کنیم؛ برای رفع موانع تولید باید ستادهای حمایت از سرمایهگذار بخش خصوصی در سراسر کشور فعالتر، کاربردی و عملگراتر باشند و درخصوص صدور مجوزهای لازم و تسهیل روند اداری با دقت درکارها مراحل مربوطه را تسریع کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی تأکید کرد: اقدام مجلس یازدهم درخصوص حذف امضاهای طلایی از مسیر کسب و کارها، کاری ارزشمند در راستای کاهش فساد، حمایت از سرمایهگذاران و رونق تولید بهحساب میآید.
سلطانی با بیان اینکه فرصتهای شغلی در کشورمان عادلانه توزیع نمیشوند، توضیح داد: گاهی از یک خانواده در یک سازمان ده نفر فعالیت دارند، اما از ده خانواده یک نفر هم نمیتواند از آن فرصت شغلی استفاده کند.
وی عنوان کرد: گاهی بعضی افراد بدون شایستگی و قابلیتهای لازم از طریق رابطه جذب دستگاهها میشوند، درحالی که عدهای باتوجه به داشتن صلاحیت لازم از موانع استخدام دستگاهها عبور نمیکنند و با عبارت «استخدامی نداریم» مواجه میشوند. البته این روند در دولت سیزدهم اصلاح میشود و عدالت در توزیع اشتغال را شاهد خواهیم بود.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی فراهم کردن بستر اشتغال برای دانش آموختگان دانشگاهی را یکی از ضرورتهای مهم جامعه ارزیابی کرد و افزود: ایجاد شرکتهای دانش بنیان توسط نخبگان و مراکز علمی نقش ارزندهای در توسعه اشتغال مولد و پایدار داشته است. همانطور که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند باید شرکتهای دانش بنیان مورد حمایت همه جانبه دولت و مردم باشند.
سلطانی نقش برخی دستگاههای اجرایی در حمایت از بخش خصوصی را تأثیرگذار توصیف کرد و گفت: شرکتهای سرمایهگذار زیرمجموعه دولت با رویکرد حمایتی- نظارتی میتوانند خون تازهای در رگهای اقتصاد ایران تزریق کنند تا چرخ اقتصاد روزبهروز پرتوانتر از گذشته بتواند به حرکت خود ادامه دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت از زنان سرپرست خانوار و بانوان خانهدار اشاره کرد و افزود: زنان سرپرست خانوار باید در نظام اسلامی شأن و منزلت شایستهای داشته باشند و برای این مسئله میبایست از حمایتهای بیمهای برخوردار شوند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تأکید کرد: خانهداری شغل مقدسی است که منجر به تربیت نیروی انسانی میشود و طبیعتا مادران و زنان سرپرست خانوار و خانهدار باید مورد حمایت قرار بگیرند و کانون خانواده پویا و فرهنگ ساز شود و بستر رشد جمعیت فراهم گردد تا این اقشار جامعه احساس بالندگی داشته باشند.
سلطانی اضافه کرد: مشکلات و معضلاتی در دنیای بیرون بر سر راه سرپرستی زنان به وجود دارد که باعث میشود زنان سرپرست خانوار بهعنوان قشری آسیب پذیر در جوامع مختلف شناخته شوند. بنابراین برای این قشر آسیب پذیر باید بسته حمایتی جامع از سوی مجلس و دولت فراهم شود.
وی با تأکید بر اینکه توسعه مشاغل خانگی نقش موثری در کاهش معضل اشتغال داشته و باعث افزایش درآمد خانوارها میشود، گفت: درصد قابل توجهی از درآمد ارزی کشورهای توسعه یافته از طریق صادرات محصولات ناشی از مشاغل خانگی و مشاغل خرد است.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/