آیا به کارگیری مشمولان وظیفه غایب جرم است؟ / راهکارهایی برای وارد نشدن به دوران غیبت سربازی
به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه جامعه خبرگزاری آنا، مشمولان وظیفه خدمت وظیفه عمومی بعد از رسیدن به سن مشمولیت باید کم کم خود را برای طی کردن دوره خدمت ضرورت معرفی کنند و در این میان برخی افراد هستند که با نرفتن و طی نکردن این دوره، وارد غیبت میشوند و در این گزارش قصد داریم درباره به کارگیری موقت مشمولان غایب و مجازاتهای آن توضیحاتی دهیم.
مطابق قوانین و مقررات خدمت وظیفه عمومی و سربازی، به کارگیری موقت مشمولان وظیفه غایب در دستگاهها مجازات دارد و برابر ماده ۶۳ مکرر قانون خدمت وظیفه عمومی، افرادی که به هر نحوی قصد داشته باشند مشمولان وظیفه غایب را در موسسات دولتی و غیر دولتی از قبیل کارخانهها، شرکتها، آموزشگاهها، کارگاهها، بنگاهها، مغازهها، تعمیرگاهها و... بهکارگیری کنند، توسط نیروی انتظامی، وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت شناسایی و به محاکم صالحه قضایی معرفی میشوند.
طبق قوانین و مقررات، مجازات این گونه افراد برای بار اول هزینه سالانه یک سرباز و برای بار دوم و بیشتر هزینه سالانه سه سرباز است. غیبت نیز مصادیقی دارد و در ادامه این گزارش درباره چگونگی وارد شدن مشمولان وظیفه به غیبت توضیحاتی خواهیم داد.
مصادیق غیبت چیست؟
مشمولان خدمت وظیفه عمومی که برای رسیدگی و یا اعزام به خدمت احضار میشوند، چنانچه در مهلت یا موعد مقرر و اعلام شده خود را به وظیفه عمومی معرفی نکنند غایب شناخته خواهند شد و موارد غیبت نیز به شرح ذیل است؛ دانش آموزانی که قبل از سن مشمولیت فارغ التحصیل، انصراف، اخراج یا ترک تحصیل کرده و حداکثر تا ۶ ماه بعد از ورود به سن مشمولیت خود را برای طی کردن دوره خدمت ضرورت معرفی نکنند، دانش آموزانی که بعد از ورود به سن مشمولیت فارغ التحصیل، انصراف، اخراج یا ترک تحصیل کرده و تا یک سال پس از فراغت از تحصیل انصراف، اخراج یا ترک تحصیل خود را به وظیفه عمومی معرفی نکنند، دانشجویان و طلاب مشمول وظیفه داخل و خارج از کشور که حداکثر تا یک سال پس از فراغت از تحصیل انصراف، اخراج یا ترک تحصیل خود را معرفی نکرده باشند و مشمولان وظیفهای که خود را در تاریخ تعیین شده از سوی سازمان وظیفه عمومی برای اعزام و یا رسیدگی به وضعیت خدمت خود را معرفی نکرده باشند غایب محسوب میشوند.
آیا بعد از اتمام زمان معافیت موقت، وارد غیبت میشویم؟
همچنین آن دسته از افرادی که برگ معافیت موقت (پزشکی، کفالت و موارد خاص) دریافت کرده و پس از انقضای مدت اعتبار آن، ظرف یک ماه برای تجدید رسیدگی خود را برای طی کردن دوره سربازی معرفی نکنند، متعهدین خدمت در دستگاههای غیر نظامی مشمول قانون و سایر قوانین مربوط و همچنین کارکنان پایور و پیمانی نیروهای مسلح که حداکثر تا ۶ ماه پس از اعلام رهایی از خدمت (استعفاء، اخراج یا برکناری) خود را معرفی نکرده باشند و اتباع خارجی که پس از تحصیل تابعیت ایرانی، حداکثر تا ۶ ماه خود را معرفی نکنند هم جز غایبان محسوب میشوند.
آن دسته از مشمولان وظیفهای که فاقد شناسنامه بوده و حداکثر تا ۶ ماه پس از صدور شناسنامه، خود را معرفی نکنند، مشمولانی که قبل از ورود به مرحله غیبت، به تحمل کیفر حبس محکوم شده و پس از آزادی از زندان ظرف ۶ ماه خود را به وظیفه عمومی معرفی نکرده باشند، مشمولان وظیفهای که قبل از ورود به مرحله غیبت، به تحمل مجازات تبعید محکوم شده و پس از اتمام مدت تبعید ظرف ۶ ماه خود را معرفی نکرده هم جز غایبان محسوب خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
جزئیاتی از طرح جدید مجلس برای تعیین تکلیف سربازان فراری
آیا میتوان با تغییر سن از خدمت وظیفه عمومی معاف شد؟
گفتنی است؛ آن دسته از مشمولان وظیفهای که به هر دلیل از طرف نهادهای مربوطه در خصوص اسناد سجلی ممنوع الخدمات شده و پس از رفع ممنوعیت و اخذ شناسنامه ظرف مدت ۶ ماه خود را معرفی نکنند هم وارد غیبت میشوند.
باتوجه به موارد گفته شده، بهتر است که مشمولان وظیفه هر چه زودتر خود را برای طی کردن اسن دوره خدمت وظیفه عمومی معرفی کنند تا مشکلی برای آنها ایجاد نشود. چراکه در صورت وارد شدن به دوران غیبت، محرومیتهای بسیاری شامل حال آنها خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/