دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش|

کرسنت داغی که تازه شد/فرار رو به جلو زنگنه

با اعلام آمادگی وزیر نفت پیشین برای حضور در شبکه اُفق و توضیح درباره قرار کرسنت بار دیگر این قرارداد به محلی برای موافقت و مخالفت با آن تبدیل شده است.
کد خبر : 622963
کرسنت



به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی خبرگزاری آنا،با اعلام آمادگی بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت دولت دوازدهم برای حضور در برنامه شبکه اُفق و ارائه پاسخ در خصوص قرارداد کرسنت،‌ این موضوع بار دیگر به محل نزاع مخالفان و موافقان این قرارداد تبدیل‌شده است.


زنگنه در شبکه اُفق


روز پنجشنبه گذشته بیژن زنگنه وزیر نفت پیشین در توییتر اعلام کرد اول آذرماه برای توضیح درباره پرونده کرسنت به صداوسیما می‌رود.زنگنه نوشت: «قرار شد دوشنبه اول آذر، ساعت ۲۲ در شبکه افق برنامه جهان‌آرا حاضر شوم و درباره پرونده کرسنت توضیح بدهم. از رئیس محترم سازمان صداوسیما می‌خواهم که در اولین فرصت شرایط حضورم در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو را نیز فراهم کنند تا نسبت به اتهامات مطرح‌شده در این برنامه هم روشنگری کنم.»


کرسنت داغی که تازه شد/فرار رو به جلو زنگنه


توقف اجرای قرارداد کرسنت در دولت هشتم


قرارداد کرسنت سال ۸۱ در زمان صدارت زنگنه بر وزارت نفت منعقد شد،‌ موافقان این طرح استفاده از منابع گازی سلماس که ایران به دلیل کمبود فنّاوری و نبود سرمایه‌گذاری امکان برداشت از آن را نداشت را مهم‌ترین دستاورد این قرارداد می‌دانند اما مخالفان این قرارداد اتهاماتی از قبیل دریافت رشوه و محاسبه ارزان گاز ایران را از نقاط منفی این قرارداد می‌دانند.رحیمی رئیس وقت دیوان محاسبات که بعدها معاون اول محمود احمدی‌نژاد شد از وجود فساد گسترده در این قرارداد خبر داد و در ادامه دولت محمود احمدی‌نژاد از اجرا قرارداد خودداری کرد،‌ با عدم اجرای این قرارداد شرکت دانا گاز شکایتی علیه ایران تنظیم کرد.


جریمه ۶۰۷ میلیون دلاری برای ایران


اما در دادگاه بین‌المللی شرایط به نفع ایران پیش نرفت دادگاه بین‌المللی لاهه با بررسی پرونده در خصوص ۸.۵ سال اول از قرارداد شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت پترولیوم، جریمه ۶۰۷ میلیون دلاری برای ایران تعیین کرده است که با توجه به جزئیات این قرارداد، این رقم در مقابل جریمه ۱۶.۵ سال بعدی بسیار ناچیز است.


خسارت تحمیلی پرونده کرسنت معادل بودجه دو سال کشور است


کرسنت داغی که تازه شد/فرار رو به جلو زنگنه


حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر با اشاره به خسارات واردشده به کشور در پرونده کرسنت، می‌گوید «خسارت تحمیلی پرونده کرسنت معادل بودجه دو سال کشور است،‌ در این پرونده وزیر، معاونان وزیر و مدیران چه براثر جهل و نادانی و چه براثر سودجویی و فساد کشور را متحمل خسارت‌های سنگینی کردند و امروز هم دادگاه به نفع شرکت کرسنت رأی داده است و ما محکوم‌به پرداخت دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار شده‌ایم».


جای متهم در دادگاه است نه رسانه ملی


عضو هیئت‌رئیسه مجلس ادامه می‌دهد «وقتی متهم پرونده باید در دادگاه حاضر شود عنوان می‌کند که من به دادگاه نمی‌آیم، بلکه به صداوسیما می‌آیم و توضیحاتم را ارائه می‌کنم که در پاسخ به این آقا باید گفت جای متهم دادگاه است نه رسانه ملی».




بیشتر بخوانید:


کرسنت؛ زخمی که دوباره سر باز کرد




حاجی دلیگانی عنوان می‌کند: نگاه مردم نسبت به قوه قضائیه مثبت است و آقای اژه‌ای هم فردی فساد ستیز، کوشا و جدی در امور مربوط به حوزه قضایی است به همین منظور از قوه قضائیه می‌خواهم خویشتن‌داری را کنار بگذارد و با متهمان پرونده کرسنت با قاطعیت برخورد کند و احکامی متناسب با جرم صورت گرفته برای متهمین صادر و این احکام را اجرایی کند».


تشکیل پرونده در قوه قضاییه برای متهمان پرونده کرسنت


کرسنت داغی که تازه شد/فرار رو به جلو زنگنه


علیرضا سلیمی عضو هیئت‌رئیسه مجلس با اشاره به پیگیری پرونده تخلفات کرسنت در قوه قضائیه اظهار می‌کند«شنیده‌ها حکایت از تشکیل پرونده در قوه قضاییه برای متهمان پرونده کرسنت دارد و در این راستا برخی مدارک و مستندات جمع‌آوری‌شده است».


نماینده مردم محلات در مجلس ادامه می‌دهد«در قرارداد کرسنت دو شرکت ایرانی و دو شرکت اماراتی رشوه گرفته‌اند و رشوه داده‌اند. خسارت وارده به ایران در این قرارداد بین ۱۲ تا ۱۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود».


قوه قضاییه تخلف در کرسنت را تایید کرد


کرسنت داغی که تازه شد/فرار رو به جلو زنگنه


ذبیح‌الله خدائیان، سخنگوی قوه قضاییه تخلف در قرارداد کرسنت را تأیید و عنوان می‌کند «در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد در جریان انعقاد این قرارداد سوءاستفاده‌هایی صورت گرفته و همچنین محتوای قرارداد نیز به نفع کشور ما نبوده است».


وی ادامه می‌دهد «در همان زمان هم دیوان محاسبات و هم سازمان بازرسی کل کشور و هم وزارت اطلاعات گزارش‌هایی را درباره سوءاستفاده‌هایی که در جریان انعقاد قرارداد صورت گرفته و همچنین مفاد قرارداد به دستگاه قضایی صادر کردند و در سال ۸۶ پرونده‌ای در مورد اعضای هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران و برخی از افراد مرتبط با این اعضا و وزیر وقت نفت در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل می‌شود».


سخنگوی قوه قضاییه عنوان می‌کند «بعد از تکمیل تحقیقات در مورد تعدادی از این متهمان پرونده آنان به دادگاه ارسال شد و در دادگاه حدود ۷ الی ۸ نفر از این متهمان به جزای نقدی و دو نفر نیز هرکدام به ۳ سال حبس محکوم‌شده بودند و حکم این پرونده قطعی شد، ولی هنوز اجرانشده است».


گفتنی است با توجه به پرونده قضائی زنگنه حضور وی در صداو سیما منتفی شد و به گفته مدیران شبکه اُفق اگر شرایط فراهم شود زنگنه در فرصتی دیگر به تلویزیون خواهد آمد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب