دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1400 - 14:04
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی لامرد عنوان کرد؛

حمایت‌نشدن نخبگان علمی، کاهش رابطه دانشگاه با صنعت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد گفت: اگر نخبه علمی حمایت نشود، نمی‌تواند فعالیت خود را به‌طور مؤثر انجام دهد و در نهایت به کاهش رابطه دانشگاه با مراکز صنعتی خواهد انجامید.
کد خبر : 622602
جلسه



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از لامرد، سیداحمد هاشمی در نشست هم‌اندیشی نقش نخبگان علمی بسیجی در پیوند علم و صنعت که با محور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد برگزار شد، اظهار کرد: پیوند بین صنعت و دانشگاه پیوندی با فواید دوسویه بوده که به حل مشکلات اساسی صنعت کمک کرده و جایگاه علم و دانش در توسعه و پیشرفت بشریت را حائز اهمیت می‌کند. اگر نخبه علمی حمایت نشود، نمی‌تواند کار علمی خود را به‌طور مؤثر انجام دهد که در نهایت به کاهش رابطه دانشگاه با مراکز صنعتی خواهد انجامید.


وی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد را یکی از واحدهای برتر استان فارس برشمرد که دارای مرکز رشد مصوب بوده و با دارابودن امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به‌روز از قبیل ۳۴ کارگاه و آزمایشگاه مجهز، کتابخانه مرکزی، استادان متخصص و باتجربه در خدمت توسعه همه جانبه شهرستان لامرد نقش داشته و با قرارگرفتن این واحد دانشگاهی بین واحدهای برتر استان فارس نشان‌دهنده بالابودن کیفیت علمی و پژوهشی آن است.(بیشتر بخوانید)


بسیج جایگاه نخبگان است


امام جمعه شهرستان لامرد هم بسیج را جایگاه نخبگان و نخبگان را بسیجی دانست و امام علی(ع) را نخبه علمی بسیجی برشمرد که در اوج نخبگی دارای تفکر و بینش بسیجی بود و گفت: مقام معظم رهبری نخبه‌ای بسیجی در زمان حال بوده که در رتبه نخبگان عالم قرار می‌گیرند به‌طوری‌که با حرف‌ها، رهنمودها و توصیه‌های علمی خود جریانی را مدیریت کرده و توانسته با ایستادگی در جلوی جبهه استکبار، آنها را در جبهه‌های مختلف شکست دهد. غفلت باعث غارت کشور و آگاهی و علم سبب پیشرفت کشور است.


حجت‌الاسلام علی حسین‌زاده بیانیه گام دوم را نقشه راهی خواند که کلیات را بیان کرده و جانمایه آن تمدن نوین اسلامی بوده که بر اساس آن همه جهات اسلام باید در زندگی انسان نمود پیدا کند و این امر نیازمند علم است تا بتواند نرم‌افزار آن را که از تفکر بسیجی و از دل اسلام ناب محمدی بیرون می‌آید را بسازد.


حمایت‌نشدن نخبگان علمی، کاهش رابطه دانشگاه با صنعت


وی مطرح کرد: مبنای کار سخت‌افزاری که همان تأسیس کارخانه‌ها و صنایع است، علم و دانش بوده و نداشتن توفیق در برخی صنایع به دلیل نشدن فعالیت‌های آنان بر اساس علم و دانش و تحقیق و پژوهش در زمان قبل و بعد از تأسیس است که حل این مشکل با راه انداختن جریانی پویا از دل تفکر بسیجی می‌تواند امکان‌پذیر باشد. در همه اقشار جامعه شامل دانشگاه‌، بازار، صنعت و در گروه‌های سیاسی، همیشه افرادی با اخلاص در کار وجود دارند که عملکرد آنها نتیجه تفکر بسیجی آنان است.


تشکیل کارگروه علمی بسیج راه‌حل تقویت پیوند علم و صنعت


فرمانده حوزه مقاومت بسیج سپاه لامرد نیز توضیح داد: تشکیل کارگروه علمی بسیج راه‌حل تقویت پیوند علم و صنعت بوده که حمایت همه مسئولان شهرستان لازمه اجرایی شدن آن است.


علی جعفری تشریح کرد: شناسایی و کمک به حل مسئله علمی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه تولید، کشاورزی، آب و سلامت، توانمندسازی بسیجیان علمی با برگزاری کلاس‌های تقویتی و دوره‌های فنی و حرفه‌ای برای راه‌اندازی مشاغل خانگی در راستای کمک به اشتغالزایی جامعه هدف، ارتقای جایگاه علمی و فناوری با نقش‌آفرینی هسته‌های علمی پایگاه‌های بسیج و حمایت از مخترعان و پژوهشگران در فعالیت‌های علمی و نوآورانه، تجلیل از نخبگان و معرفی آنان به جامعه و تسهیل در زنجیره علم تا ثروت، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در نظریه‌پردازی علمی، کمک و تسهیل گری در تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان و برگزاری رویدادهای علمی را می‌توان از اهداف تشکیل کارگروه علمی بسیج اعلام کرد.


تشکیل بسیج منشأ گرفته از بصیرت بی‌نظیر امام خمینی(ره) بود


نماینده مردم شهرستان‌های لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی نیز با یادآوری دستور امام خمینی(ره) درباره تشکیل بسیج مستضعفان در اوایل انقلاب بیان کرد: پس از آن تهدیدها به فرصت‌ها تبدیل شد و اثرات آن تا زمان حال در فعالیت‌های مختلف جامعه ادامه دارد. تشکیل بسیج کاری خلاقانه بوده که تاکنون در هیچ جای جهان سابقه نداشته و آن منشأ گرفته از بینش، آینده‌نگری و بصیرت بی‌نظیر امام خمینی(ره) و باورها و اعتقادات دینی و مذهبی مردم است. بسیج با ایجاد روحیه، نشاط، امیدواری، اخلاص و پشتکار همراه بوده که در عرصه‌های مختلف به حل مشکلات کشور کمک‌های شایانی کرده است.


حمایت‌نشدن نخبگان علمی، کاهش رابطه دانشگاه با صنعت


سیدموسی موسوی ادامه داد: وجه دیگر فعالیت بسیج وجه نرم‌افزاری و ورود به عرصه‌های علمی، فرهنگی و سازندگی بوده که برای پیشرفت و توسعه کشور لازم و ضروری است. بسیجیان باید در همه عرصه‌ها و حوزه‌ها بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب نقش تعیین‌کننده خود را استمرار بخشند و خود را برای ایجاد نقش بیشتر و برتر آماده کنند تا اهداف مدنظر مقام معظم رهبری تحقق یابد.


وی با تأکید بر اینکه هزاره سوم، هزاره تقابل علم و فناوری بوده که محور و پیشتازی آن باید با بسیج باشد. افزود: تبدیل علم و دانش به ثروت بسیار مهم و ضروری بوده که در این راستا پژوهش‌های علمی و ارتباطات کاربردی و عملی بین دانشگاه و صنعت باید بیشتر و عملیاتی شود تا بسیجیان برای رشد و شکوفایی صنایع به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد اقدام کنند.


نقش نخبگان بسیجی در حل بسیاری از مشکلات جامعه


فرماندار شهرستان لامرد همکاری و نقش نخبگان بسیجی در حل بسیاری از مشکلات جامعه ازجمله حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و عمرانی را خواستار شد و از برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای حل مشکلات شهرستان و تحقق اهداف مدنظر خبر داد.


اسماعیل رستگار اهداف و برنامه‌های تدوین‌شده در راستای شعارهای دولت مردمی را ایجاد فضای اتحاد و همدلی بین آحاد جامعه و داشتن برنامه‌ریزی منسجم با چشم‌انداز روشن‌بیان کرد و ادامه داد: ارائه پیشنهاد راه‌اندازی مرکز شناسایی نخبگان برای جمع‌آوری فرهیختگان و دانشگاهیان در راستای همفکری برای حل مشکلات منطقه برای حمایت از طرح‌های پژوهشی نخبگان در همین راستا است.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب