جوشش احساس فداکاری دانشجویان در کانونهای هلال احمر/ وقتی دانشجویان از بوروکراسیهای اداری خستهاند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ کانونهای دانشجویی یکی از قالبهای مهم و اثرگذار فعالیتهای دانشجویی بوده که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامههای دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هرقدر زمینههای فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانونها بیشتر دیده شود، طبیعتاً میتواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.
فعالسازی کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از چند برنامه ادارهکل فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی است، کانونهایی که با کار تیمی دانشجویان علاقهمند در حوزههای مختلف فعال هستند و حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه را فعال و پویا نگه داشتهاند و بخشهایی از جامعه نیز از خدمات آنها بهرهمند میشوند.
بیشتر بخوانید:
لزوم ارتقای فرهنگی اجتماعی دانشجویان در کنار رشد علمی
صدای «رسا»ی دانشجویان برای گوش شنوای مسئولان
تمرین مسئولیتپذیری دانشجویان در کانونهای فرهنگی
اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.
یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، اهمیت به فعالیتهای فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانونهاست که این مهم با اصلاح آییننامه اجرایی کانونها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانونهای فرهنگی اجتماعی حمایت میکنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار میدهند.
خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارشها و گفتوگوهایی با دبیران کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیتها و مأموریتهای این کانونها را در قالب پرونده خبری «کانونهای دانشجومحور» بررسی میکند که در این شماره گفتوگو با کیانا نیکنیا دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات را میخوانیم.
نیکنیا با بیان اینکه کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فعالیت خود را سال ۱۳۹۷ با ۷۰ عضو فعال و خستگیناپذیر آغاز کرد، اظهار کرد: اهداف این کانون آموزش کمکهای اولیه، برگزاری کارگاههای توانافزایی و افزایش آگاهی دانشجویان در حیطه مخاطرات طبیعی مواد مخدر، دوام در طبیعت و معرفی اعضای فعال به سازمان هلال احمر برای فراگیری مهارتهای تخصصی در زمینه امدادرسانی به مصدومان و مجروحان است.
وی بیان کرد: فعالیت کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با چالشهایی مواجه بود و مسیر سادهای در پیش نداشتیم، بهعنوان مثال فاقد امکانات لازم و دفتری ثابت برای حضور دانشجویان در کانون و شناساندن آن بهعنوان مکانی که دانشجویان بتوانند مهارتهای خود را افزایش دهند، بودیم، این درحالی است که اکنون بالغ بر یکهزار عضو داریم.
حضور امدادگران و نجاتگران باسواد در کانون هلال احمر
مهمترین وظیفه دانشگاه آن است که در کنار فراگیری علوم تخصصی به دانشجویان نحوه صحیح زندگی در جامعه، مهارتهای زندگی اجتماعی و حتی فردی به آنان آموزش داده شود.دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مطرح کرد: کانونهای فرهنگی نقش بسیار مهمی در پرکردن اوقات دانشجویان در دانشگاه بهصورت مفید دارند، کانونهای هلال احمر احساس فداکاری دانشجویان را برای آموزشهای صحیح مانند کمکهای اولیه، کارگاههای چادرزنی، مانورهای زلزله و ... پیش میبرند تا در مواقع مخاطرات طبیعی یا غیرطبیعی دانشجویان و جوانان کار را جلو ببرند.
دانشجوی رشته مهندسی پلیمر دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: امدادگران و نجاتگران باسوادی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات حضور دارند که در دورههای تخصصی سازمان هلال احمر حضور یافته و مشغول خدمت هستند.
وی در پاسخ به این سؤال که کانونهای فرهنگی اجتماعی بهعنوان هستههای فعال تخصصی در دانشگاه چه نقشی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم دارند؟ متذکر شد: مهمترین وظیفه دانشگاه آن است که در کنار فراگیری علوم تخصصی به دانشجویان نحوه صحیح زندگی در جامعه، مهارتهای زندگی اجتماعی و حتی فردی به آنان آموزش داده شود.
دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات توضیح داد: فراگیری مهارتهای زندگی از مسیر کانونهای فرهنگی بسیار کارگشاست که دانشجویان بدنه اصلی آن را تشکیل میدهند و میتوانند بهطور مستقیم مهارتهایی که احساس ضعف میکنند را در قالب کلاسها و کارگاهها در سطح دانشکدهها برگزار کنند و تعامل دانشجویان موجب ایجاد جرقه در راستای اهداف کاری و توسعه علم با یکدیگر میشود.
نیکنیا بیان کرد: متأسفانه فعالیت کانونهای دانشجویی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به قوت قبل نیست و مهمترین موانع در این مسیر همکاری نکردن کارمندان، اطلاعرسانی ضعیف بهمنظور تشکیل شورای فرهنگی ماهانه، بوروکراسیهای اداری خستهکننده، ایجاد موانع برای دانشجویان فعال و در نهایت نبود امکانات یا تسهیلات ویژه مانند تخفیف فرهنگی ویژه، دبیران و اعضای فعال را برای فعالیت در کانون دانشجویی هلال احمر دلسرد میکند.
صدای کانونهای هلال احمر را به گوش مسئولان برسانید
دانشجوی رشته مهندسی پلیمر دانشگاه آزاد اسلامی درباره اینکه کانونهای فرهنگی اجتماعی چگونه باید تقویت شوند تا در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه موفق باشند؟ توضیح داد: اطلاعرسانی صحیح به دانشجویان جدید درباره وظایف معاونتهای فرهنگی ازجمله تأسیس یک کانون و ارائه امتیازات خاص به دانشجویان فعال و دبیران کانون و تجلیل سالانه، تعویض نکردن سالانه معاونهای فرهنگی، همکاری با دانشجویان و کم کردن کاغذبازیهای اداری در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه مؤثر است.
بیشتر بخوانید:
کانون فرهنگی حجاب و عفاف در قرق دانشجویان
کانونهای فرهنگی به سمت کار تشکیلاتی بروند
کاهش آسیبها و تهدیدهای عصر تکنولوژی با گسترش سواد رسانهای
دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در بخش دیگری از گفتوگو با آنا نحوه همکاری مسئولان حوزه فرهنگی دانشجویی با این کانون را رضایتبخش ندانست و با اشاره به موفقیتها و دستاوردهای کانون گفت: تجلیل بهعنوان دانشجوی فعال فرهنگی در سال ۱۳۹۷، دبیر کانون برتر واحد علوم و تحقیقات به انتخاب معاونت فرهنگی و بهطور همزمان عضو مجمع جوانان هلال احمر شهر تهران و شورای عمومی جوانان هلال احمر استان تهران، دبیر خواهران هلال احمر منطقه ۵، تقدیر بهعنوان عضو فعال جوانان هلال احمر منطقه ۵، کسب رتبه نخست کلیپ فعالیت در جوانان هلال احمر شهر تهران توسط اعضای فعال کانون ازجمله موفقیتها و دستاوردهای کانون است.
دبیر کانون دانشجویی هلالاحمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات افزود: امیدوارم صدای ما به گوش مسئولان برسد و این کانون به اهداف مدنظر دست یابد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/