دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1400 - 11:24
ویس کرمی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

چتر حمایتی مجلس برای نخبگان با طرح حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: با نهایی شدن طرح حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کمیسیون آموزش مجلس، حمایت از نخبگان جدی‌تر خواهد شد.
کد خبر : 622505
مهرداد ویس کرمی



مهرداد ویس‌کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبر دانشگاه خبرگزاری آنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی رسیدن به منویات مقام معظم رهبری در جمع نخبگان که فرمودند باید جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی شویم، خاطر نشان کرد: فرمایش رهبر انقلاب الزاماتی دارد که در مقام قانون‌گذاری و اجرایی باید دیده شود.


وی افزود: برای رسیدن به جهش علمی مورد نظر رهبری، بنیاد ملی نخبگان ،معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بحث حمایت از شرکت‌های دانش بنیان که با مشکلاتی مواجه هستند، باید کارآمدتر شوند در حال حاضر طرح بسیار خوبی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کمیسیون آموزش مجلس نهایی شده و آماده ارائه در صحن مجلس است.


ویس‌کرمی در توضیحاتی در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، عنوان کرد: این طرح در قالب ۱۵ماده زمینه های حمایتی قابل توجهی برای نخبگان فراهم آورده از جمله تسهیل مجوز فعالیت شرکت های دانش بنیان، برخورداری از معافیت‌های مالیاتی خاص و اعمال‌معافیت برای ورود تجهیزات مورد این شرکت‌ها تدوین و تنظیم شده است. مقرر شد صندوق حمایت از نخبگان را فعال‌تر کنیم تا در انجام رسالت‌هایشان موفق‌تر عمل کنند.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش حمایتی دولت از نخبگان، بیان کرد: فراهم کردن زمینه برای رشد افراد نخبه از اهم وظایف دولت است و در درجه اول باید نخبگان در حیطه هوش مصنوعی را شناسایی و با فراهم کردن امکانات لازم و تامین نیازهای اولیه‌شان، مانع خروج‌شان از کشور شویم. در درجه دوم با بهره گیری از علم روز دنیا در جهت جذب نخبگان خارج از کشور اقدام کنیم زیرا موفقیت های خوبی در پی خواهد داشت.


وی ادامه داد: برای رسیدن به جایگاه پرچمداری علم در جهان، نیازمند ایجاد تشکیلات جدید نیستیم بلکه با منسجم کردن و کارآمدی می‌توان این مهم را تقویت کرد.


عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به لزوم ایجاد فضای رشد برای نخبگان به عنوان یکی از مهم ترین وظایف معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: کمیسیون‌های آموزش و صنعت در مجلس یازدهم، نظارت‌های جدی‌تری در خصوص اجرای طرح‌های حمایتی از نخبگان خواهند داشت.


عضو کمیسیون آموزش مجلس در پاسخ به سوالی درباره مشکلات ورود نخبگان جهت رفع موانع و چرایی عدم استفاده از طرح های نخبگان که از اهم سخنان رهبری بود، عنوان کرد: در طرح جدید تمهیداتی جهت نظارت بر این امر دیده شده و از طرفی طرح ۱۲۰ ماده‌ای ویژه حمایت از اختراعات که توسط کمیسیون قضایی مجلس مطرح شده با هدف انگیزه دادن بیشتر به نخبگان کشور است و ما از وزارتخانه‌های صمت، علوم و بهداشت انتظار داریم نظارت بیشتری داشته باشند.


وی در پایان با تاکید بر اینکه با تصویب و اجرایی شدن ماده ۲۲۴ با مسئولینی که ترک فعل کرده یا قصوری در گذشته داشته‌اند، برخورد جدی صورت خواهد گرفت، اظهار امیدواری کرد موانع پیش روی نخبگان کشور با همت مجلس و دولت هر چه سریع‌تر برداشته شوند.


انتهای پیام /



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب