دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

افتتاح زائرسرای آستان قدس رضوی در منطقه مرزی میرجاوه

زائرسرای آستان قدس رضوی در منطقه مرزی میرجاوه افتتاح شد تا عرصه خدمت‌رسانی به زائران حضرت امام رضا(ع) و همچنین زائران حضرت سیدالشهدا(ع) در ایام اربعین حسینی گسترده‌تر شود.
کد خبر : 621485
1



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا امروز با حضور حجت‌الاسلام‌ احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، آیت‌الله مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در سیستان‌ و بلوچستان، حسین مدرس خیابانی، استاندار و همچنین جمعی دیگر از مسئولان سیستان و بلوچستان زائرسرای میرجاوه که توسط آستان قدس رضوی احداث شده، به بهره‌برداری رسید.


این مجتمع که در زمینی به مساحت ۶۰ هزار متر مربع و با ۵۱۰۰ متر مربع زیربنا ساخته شده، همانند ۲۲ مجتمع بین‌راهی دیگر که توسط آستان قدس رضوی در نقاط مختلف کشور ساخته شده، از بهترین امکانات خدماتی و رفاهی برخوردار است.


همه ساله خیل عظیمی از زائران پاکستانی برای زیارت اربعین و همچنین تشرف به مشهد مقدس و زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) از طریق مرز میرجاوه وارد ایران می‌شوند و زائرسرای میرجاوه با هدف میزبانی شایسته از این زائران احداث شده است.


حجت‌الاسلام‌ احمد مروی در این مراسم خدمت‌رسانی به زائران حضرت رضا(ع) را امری پسندیده و توصیه ‌شده معرفی و اظهار کرد: خداوند متعال را شاکر هستیم که موفق به احداث بیست‌وسومین مجتمع بین‌راهی آستان قدس رضوی در مرز میرجاوه برای خدمت‌رسانی به مهمانان حضرت رضا(ع) شدیم.


وی اضافه کرد: این زائرسرا به زائرانی که از کشور پاکستان با رنج و مشقت فراوان برای زیارت حضرت ثامن‌الحجج(ع) وارد ایران می‌شوند، خدمت‌رسانی خواهد کرد. امروز این زائرسرا با امکانات رفاهی مناسب برای خدمت‌رسانی به زائران پاکستانی به بهره‌برداری می‌رسد تا زائران این کشور در این مجتمع خستگی‌ راه را از تن بزدایند و با انرژی مضاعف برای تشرف به مشهد مقدس ادامه مسیر دهند.


تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه این مجتمع بین‌راهی با همت آستان قدس و همکاری مسئولان استان سیستان و بلوچستان احداث شده، تصریح کرد: در تکریم زائران حضرت رضا(ع) ملیت، قومیت، زبان، فرهنگ، مذهب، فقیر و غنی بودن زائر برای آستان قدس رضوی تفاوتی ندارد و هرکسی در زائرسرای امام رضا(ع) پا می‌گذارد مهمان ولی و حجت خدا بوده و تکریم او به بهترین نحو وظیفه ما است.


مروی با تأکید بر اینکه خادمان رضوی باید در نهایت کرامت و بزرگواری خدمتگزار زائران باشند، گفت: خادم‌یاران رضوی استان سیستان و بلوچستان که عهده‌دار اداره این زائرسرا هستند باید خدمت در این مکان مقدس را همچون خدمت در حرم امام رضا(ع) بدانند. هیچ تفاوتی میان خدمت در این زائرسرا با حرم مطهر نیست، اینجا نیز همانند بارگاه ملکوتی رضوی زائران و مهمانان حضرت رضا(ع) قدم می‌گذارند و بستر خدمت به زائران در این مکان نیز همچون حرم مطهر فراهم است.


وی ضمن توصیه به خادم‌یاران رضوی برای مغتنم شمردن فرصت کم‌نظیر خدمتگزاری به زائران حضرت رضا(ع) و تلاش برای بهره‌مندی از روحانیت این توفیق الهی تصریح کرد: خدمت به زائران حضرت رضا(ع) توفیقی بزرگ و کرامتی عظیم از سوی پروردگار متعال است که برخوردار شوندگان از آن باید پیوسته شاکر این نعمت باشند و همواره حضرت رضا(ع) را ناظر و شاهد بر اعمال خود بدانند.


تولیت آستان قدس رضوی گفت: خادمیاران رضوی باید مراقب باشند که خدمت در این زائرسرا به امری عادی مبدل نشود و همواره تلاش کنند تا زائران حضرت رضا(ع) در بیان و عمل در نهایت احترام مورد تکریم قرار بگیرند. زائرسراء میرجاوه باید به‌گونه‌ای اداره شود که مردم منطقه نیز از امکانات آن بهره‌مند شوند. باید شرایطی فراهم شود که در کنار زائران، مجاوران این مکان مقدس نیز از امکانات این زائرسرا بهره‌‎مند شوند.


وی با بیان اینکه زائرسرای امام رضا(ع) در منطقه مرزی میرجاوه ظرفیت میزبانی از ۳ هزار نفر را به‌طور هم‌زمان دارد، عنوان کرد: خدمت به زائران بارگاه مقدس حضرت رضا(ع) از رئوس برنامه‌های آستان قدس رضوی است، لذا خدمت‌رسانی به زائران را از مبدأ تا مقصد به میزان امکانات و مقدورات وظیفه خود می‌دانیم.


مروی گفت: آستان قدس رضوی خدمت به زائران حضرت رضا(ع) را تنها محدود به حرم مطهر و صحن و سرای رضوی نمی‌داند و تا آنجا که مقدور باشد برای زائران عزیز امکانات و مجتمع‌های میان راهی فراهم خواهیم ساخت تا از امکانات اولیه رفاهی بهره‌مند باشند.


توسعه خدمت به زائران غیرایرانی امام رضا(ع) با افتتاح مجتمع میرجاوه


محمدحسین استادآقا، مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی نیز در مراسم افتتاح این مجتمع گفت: این مجتمع به صورت مداوم با کمک شبکه خادم‌یاران رضوی به زائران ورودی خدمت‌رسانی خواهد کرد و اوج این خدمت، در ایام اربعین و عبور کاروان‌های زائران پاکستانی از ایران خواهد بود که امیدواریم بتوانیم با همراهی و حمایت مسئولان استانی، همانند سه نقطه مرزی دیگر، میزبان خوبی برای زائران اباعبدالله‌الحسین(ع) باشیم.


وی تصریح کرد: طبق حکم رهبر انقلاب در انتصاب تولیت آستان قدس رضوی و همچنین بر اساس سند سیاست‌های کلان این آستان، یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های خادمان حضرت رضا(ع)، خدمت گسترده به زائران و مجاوران به ویژه محرومان و مستضعفان است که در همین راستا بنیاد کرامت رضوی اقدامات متعددی را اجرایی کرده است.


مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی افزود: در حال حاضر با در اختیار داشتن ظرفیت زائرشهر و زائرسرای رضوی بسیاری از زائرانی که به دلیل محرومیت امکان تشرف به مشهد مقدس را نداشته‌اند توسط کانون‌های خدمت رضوی شناسایی و به مدت سه روز مهمان آستان قدس رضوی می‌شوند.


استادآقا احداث و توسعه مجتمع‌های بین‌راهی را نیز یکی دیگر از خدمات این حوزه برشمرد و اظهار کرد: با احداث مجتمع میان‌راهی جدید آستان قدس رضوی در نقطه صفر مرزی میرجاوه، بستر مناسبی برای توسعه خدمت به زائران فراهم شده و امیدواریم بتوانیم میزبان شایسته‌ای برای دلدادگانی باشیم که از این نقطه وارد ایران می‌شوند و به سمت مشهد یا کربلای معلی سفر می‌کنند.


وی به برخی دیگر از خدمات بنیاد کرامت رضوی در استان سیستان و بلوچستان نیز اشاره و تصریح کرد: از جمله خدمات آستان قدس به مردم سیستان و بلوچستان توسعه حوزه کشاورزی است و به زودی به منظور تسهیل در کشت و زرع این منطقه، عملیات حفر چاه در منطقه سیستان را برای کمک به آبیاری ۵۰ هکتار زمین کشاورزی آغاز خواهیم کرد.


مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی به خدمات حوزه سلامت در این استان نیز اشاره کرد و گفت: بعد از وقوع سیل در شهرستان سرباز و نیز منطقه پلان در چابهار، تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز بهداشت این منطقه توسط بنیاد کرامت رضوی تهیه شد و در حال حاضر نیز با مشورت مدیران استانی، دو طرح دیگر برای خدمت به مردم این استان در دست پیگیری و اقدام است.


حسین مدرس خیابانی نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: حرم امام رضا(ع) محدود به مضجع شریف ایشان در مشهد مقدس نیست بلکه هرجا نام اهل بیت و ائمه اطهار(ع) برافراشته شود، آنجا حرم امام رضا(ع) است. ساخت این زائرسرا در استان محروم سیستان و بلوچستان نسبت به سایر اقدامات عمرانی در سایر نقاط کشور اثرات بیشتری دارد مطمئن هستم که مودت و پیوند میان مردم ایران و پاکستان با راه‌اندازی این مجتمع افزایش خواهد یافت.


استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه علی‌رغم تفاوت‌های قومی در سیستان و بلوچستان همه مردم این استان عاشق ولایت و اهل بیت(ع)هستند، ادامه داد: باید از آستان قدس رضوی به دلیل ساخت این زائرسرا و همچنین سایر فعالیت‌ها از جمله خدمات آبرسانی و آموزشی به مردم مظلوم و محروم سیستان و بلوچستان تشکر کنم.


مدرس خیابانی با اشاره به اینکه، با بنیانگذاری این زائرسرا علاوه بر زائران پاکستانی مردم این منطقه نیز از موهبت توسعه و اشتغال بهره‌مند می‌شوند، افزود: آستان قدس رضوی با سرمایه‌گذاری و خرید محصولات منطقه بافت‌بلوچ و بزمان در توسعه کشاورزی این مناطق نقش بسزایی دارد تا جایی که ما تمام محصولات این مناطق را طی قراردادی به این آستان مقدس می‌فروشیم و بنا داریم سطح زیر کشت این نواحی را از ۲۰۰ هکتار به بیش از هزار هکتار افزایش دهیم.


وی بیان کرد: بزرگ‌ترین مشکل ما در استان و کشور مسئله اشتغال است و کشاورزی و دامداری نقطه موثر حل این معضل است. آستان قدس رضوی در تمام نقاطی که این ظرفیت وجود دارد سرمایه‌گذاری کرده است و بنده قول می‌دهم تمام شرایط را برای سرمایه‌گذاری بیشتر آستان قدس رضوی در این استان فراهم کنم.


استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: حضور آستان قدس رضوی در این استان علاوه بر رفع مشکلات و معضلات اقتصادی اثرات فوق‌العاده‌ای در رشد شاخص‌های فرهنگی و معنوی خواهد داشت.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب