دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آبان 1400 - 00:42
یک جمعیت شناس در گفت و گو با آنا مطرح کرد؛

ثبات اقتصادی لازمه اثر گذاری قانون جوانی جمعیت/ سقف تأمین هزینه‌های در درمان ناباروری مشخص نیست

یک جمعیت شناس گفت: ثبات اقتصادی و امنیتی و اجتماعی لازمه تاثیرگذاری قانون جوانی جمعیت است.
کد خبر : 621306
ناباروری



شهلا کاظمی پور در گفت و گو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص قانون جوانی جمعیت که اخیرا تصویب شده است گفت: با توجه به مزایایی که این قانون در بخش های مختلف دارد باید خیلی زودتر تصویب می شد.


وی با بیان این که این قانون در اولین فرصت باید اجرایی شود افزود: برخی از بندهای این قانون از جمله بسته های حمایتی جوانان برای ازدواج جنبه تشویقی داشته که می تواند در تشکیل خانواده برای جوانان بسیار تاثیر گذار باشد.


به گفته کاظمی پور، قانون جوانی جمعیت بعد از بررسی سیاست های جمعیتی بیش از ۳۰۰ کشور در غالب طرح جوانی جمعیت به مجلس ارائه شد.


این جمعیت شناس تصریح کرد:کشورهایی که به رشد جمعیت صفر رسیده بودند و یا رشد منفی داشتند برای افزایش رشد جمعیت سیاست هایی را در پیش گرفتند که این قانون برگرفته از همان قوانینی است که در کشورهای موفق اجرا شده است.


وی با تاکید بر این که برای توسعه رشد و جوانی جمعیت علاوه بر این قانون تامین موارد مهم دیگری هم موثر است ادامه داد: ثبات اقتصادی و امنیتی و اجتماعی هم باید در کنار این قانون اجرا شود تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که این قانون بار مالی زیادی برای دولت ها دارد گفت: از این رو این احتمال وجود دارد که دولت ها زیر بار اجرای این قانون نروند.


کاظمی پور با اشاره به آمار ۳ میلیونی ناباروران در کشور افزود: رایگان شدن درمان ناباروری از مهمترین اهداف این طرح است؛ زیرا این مشکل آسیب های روحی برای خانواده و تبعات نامطلوب برای جامعه به همراه خواهد داشت.




بیشتر بخوانید:


درمان زوجین نابارور و پیشگیری از ناباروری/ جزئیات جدیدی از مشوق‌های قانونی فرزندآوری


زوج‌های نابارور و وعده پوشش هزینه‌های درمان/ زمین تا آسمان فاصله برای تحقق طرح تازه نفس




این جمعیت شناس ضمن تاکید بر هزینه های سنگین درمان ناباروری در کشور ادامه داد: این که این قانون هزینه های درمان ناباروری را تا چه سقفی و به چه میزان پوشش می دهد مشخص نیست و نیاز به بررسی بودجه ای و تدوین دستورالعمل اجرایی دارد.


وی در خصوص مدت زمان اجرایی شدن این قانون گفت: اجرا شدن و به مرحله عملیاتی رسیدن این قانون بستگی به اراده مسئولان دارد که چه زمانی برای این امر تامین اعتبار می کنند.


عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که حتی اجرایی شدن این قانون نافی سالخوردگی جمعیت نیست و اگر ولادت ها افزایش داشته باشد تا حدودی سهم سالخوردگی کم خواهد شد بیان کرد: در سال های بعد شاهد تحولات جمعیتی هستیم که برای همه کشورها اتفاق خواهد افتاد.


به گفته وی ایران هم در دهه ۶۰ رشد جمعیت داشت این افراد امروز به مرحله میانسالی رسیده اند و در آینده سالمند خواهند شد و ما هم مانند سایر کشورها بایداین دوران را سپری کنیم، اما اگر این سیاست های جمعیتی اجرایی شود به رشد صفر و منفی جمعیت که تا ۲۰ سال آینده اتفاق خواهد افتاد، نمی رسیم.


این جمعیت شناس در خصوص تاثیر شعارهای کاهش جمعیت بر رشد آن که در گذشته عنوان می شد گفت: روند کاهشی جمعیت در تمام کشورهایی که به دنبال بهبود شاخص های توسعه از جمله با سوادی، افزایش سهم آموزش عالی، اشتغال زنان، شهرنشینی و توسعه وسایل ارتباط جمعی هستند، اتفاق می افتد و نقش چنین مواردی حدود ۲۰ درصد است.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب