دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1400 - 00:05
آنا از جزئیات یک قانون گزارش می‌دهد؛

درمان زوجین نابارور و پیشگیری از ناباروری/ جزئیات جدیدی از مشوق‌های قانونی فرزندآوری

هزینه درمان ناباروری یکی از مهمترین موانع زوجین برای فرزندآوری است که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مورد توجه قرار گرفته است.
کد خبر : 619732
فرزنداوری

به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، طرح حمایت از خانواده و افزایش رشد جمعیت که سیاست‌های کلی جمعیت را در نظر گرفته و به صورت سند تنظیم شده است، اخیراً به تأیید مجلس و شورای نگهبان رسیده است و پس از تأیید رئیس‌جمهور ابلاغ و اجرایی می‌شود.


یکی از مهمترین مواردی که در این قانون به آن توجه شده و مورد حمایت قرار گرفته است درمان زوجین نابارور و پیشگیری از ناباروری است.


به گفته کارشناسان حوزه جمعیت در سال‌های اخیر میزان ازدواج و فرزندآوری به‌شدت افت داشته است و علاوه بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی یکی از مواردی که نقش مهمی در کاهش جمعیت و فرزندآوری دارد، مشکلات ناباروری زوجین و تأمین هزینه‌های سنگین درمان است که در طرح جوانی جمعیت تسهیلات ویژه برای زوج‌های نابارور و همین طور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه درمان ناباروری در نظر گرفته شده که می‌تواند به رفع موانع برای حل مسئله ناباروری برای زوجین کمک کند.




بیشتر بخوانید:


بسته‌های تشویقی فرزندآوری برای جوانا ن/ محدوده سنی برای استخدام افزایش می‌یابد


بسته‌های تشویقی فرزندآوری کارآمد یا بی‌اثر!؟




این قانون دارای نکاتی جذاب و حاوی مشوق‌هایی است که در ماده ۴۳ آن به تحت پوشش بیمه‌ قرار گرفتن درمان تمام زوج‌های نابارور تأکید شده است.


همچنین تجهیز و راه‌اندازی یک مرکز تخصصی ناباروری سطح ۲ در دانشگاه علوم پزشکی و سطح ۳ در هر استان در ماده ۴۱ این قانون مطرح شده است.


بر اساس ماده ۴۲ قانون جوانی جمعیت تدوین دستورالعمل راهنمای بالینی پیشگیری و تشخیص درمان ناباروران با ادغام در شبکه بهداشت بوده است.


اجرای آزمایش‌های علمی در مورد مواد و فرآورده‌های وارداتی تراریخته مؤثر در ناباروری و رعایت ضوابط سازمان پدافند غیرعامل موردی که در ماده قانون ۶۵ در این طرح به آن توجه شده است.


همچنین در ماده ۴۰ این قانون حمایت از شرکت دانش‌بنیان تولید اقلام و تجهیزات درمان ناباروری، اختصاص ۵۰ درصد از اعتبارات توسعه علوم و فناوری‌های نو به تحقیقات بنیادی و تجاری‌سازی درمان ناباروری و اختصاص ۵۰ درصد از تسهیلات و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه تصویب شده است.


از طرف دیگر، اختصاص ۱۰ درصد از بودجه طرح‌های نوآورانه جهاد دانشگاهی به طرح‌های درمان ناباروری و زایمان طبیعی، برطرف شدن کمبود نیروی متخصص با افزایش ظرفیت پذیرش دستیار تخصصی باروری ظرف مدت ۵ سال و برگزاری دوره تخصصی آموزشی با محتوای درمان ناباروری و ارجاعات مربوط برای متخصصان زنان و مامایی و همچنین استقرار متخصصان طب سنتی در مراکز ناباروری در ماده ۴۱ این قانون مصوب شده است.


گفتنی است در ماده ۶۱ قانون جوانی جمعیت، انتقال عواید حاصل از جریمه و مصادره اموال مشارکت‌کنندگان در سقط غیرقانونی به خزانه جهت درمان ناباروری نیز آمده است.


امید است، ابلاغ و اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در کوتاه‌ترین زمان ممکن اجرایی شود تا بتوان نتایج این قانون مهم، راهبردی و مؤثر را هر چه سریع‌تر شاهد باشیم.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب