دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1400 - 08:27
میرفخرالدینی درگفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

افزایش ۲۷ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای

معاون آموزشی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها با مشکل کمبود و کاهش تعداد دانشجو روبه رو هستند، گفت: دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در نیمسال جاری ۲۷ درصد افزایش جذب دانشجو داشته‌ است.
کد خبر : 621244
دکتر میرفخرالدینی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای



سید حیدر میرفخرالدینی با اشاره به اینکه در سال جاری فقط با استقبال ۵۲ درصد از داوطلبان مجاز انتخاب رشته کنکور سراسری برای انتخاب رشته و محل مواجه بودیم، خاطر نشان کرد: این آمار معنی‌دار است و برای افزایش انگیزه در دانش‌آموزان باید سیاست‌گذاری آموزش عالی به سمتی پیش برود که نیازهای جامعه را پاسخ دهد و اشتغال فرد را به واقعیت نزدیک کند.


وی افزود: البته علی‌رغم اینکه دانشگاه‌ها با مشکل کمبود و کاهش تعداد دانشجو روبه رو هستند اما دانشگاه فنی و حرفه ای در سال جاری ۲۷ درصد افزایش جذب دانشجو داشته‌است و پیام بسیار مهمی برای سایر دانشگاه‌ها دارد. اگر مقایسه آماری بین کشور ما و کشورهای پیشرفته انجام شود، درصد بالایی از کشورهای صنعتی عمدتاً در رشته‌های مهارتی و متناسب با نیاز جامعه دانشجو می‌پذیرند و باید سیاست‌گذاری نظام آموزش عالی با رویکرد پاسخ‌دهی به نیازهای جامعه و افزایش اشتغال، تدوین شود.


معاون آموزشی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور با بیان اینکه سیاست‌ها و برنامه‌های نظام آموزش‌عالی کشور تحت لوای سیاست کلی و متمرکز کشور است، عنوان کرد: با توجه به اینکه اخیراً دولت به‌عنوان حامی دانشگاه‌های مهارتی به صحنه ورود کرده است و مدیران تصمیم‌گیرنده آموزش عالی به این جمع‌بندی رسیده‌اند که باید بر اساس نیاز جامعه و صنعت پیش برویم و این حرکت با سرعت مطلوب به پیش می‌رود.


میرفخرالدینی تعداد دانشجویان دانشگاه فنی‌وحرفه ای را در حال حاضر ۱۹۳ هزار و ۳۸۱ نفر دانشجو اعلام کرد و افزود: در سال گذشته ۱۵۴ هزار دانشجو داشته‌ایم و با احتساب این نسبت ۲۷ درصد افزایش جذب در دانشگاه فنی و حرفه‌ای داشته‌ایم از رشته‌های کارشناسی بالاتر نخواهیم رفت. با اینکه مجوزش موجود است اما به هیچ عنوان سیاست دانشگاه این نیست.


وی با اشاره به اینکه تأکید اول روی جذب دانشجوی کاردانی‌ است و باید تکنسین‌های آچار به دسته پرورش دهیم و بعد کارشناسی‌ را تقویت کنیم، بیان کرد: اخیراً وارد مقطع کارشناسی پیوسته شدیم و در حال حاضر مقاطع کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته داریم در حال حاضر ۶۷ درصد دانشجویان این دانشگاه فقط در مقطع کاردانی‌ها و مابقی‌ نیز در دوره کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته هستند. فلسفه و تأکیدمان نیز روی توسعه این مقاطع است چراکه بیشترین جذب بازار کار در مقاطع کاردانی‌ است. علی‌رغم اینکه جو عمومی جامعه علاقه‌مند است مدرک کارشناسی داشته باشد اما بازار کار برای مقطع کاردانی به مراتب بهتر است.


انتهای پیام/۴۱۶۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب