دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1400 - 16:13
حجت‌الاسلام معظمی‌گودرزی:

فلسفه اصلی نهاد نمایندگی رهبری اسلامی‌سازی دانشگاه است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: این نهاد برای تحول و جریان‌سازی در دانشگاه‌ها ایجاد شده و فلسفه اصلی آن، اسلامی‌سازی دانشگاه است.
کد خبر : 621162
حجت‌الاسلام امین معظمی‌گودرزی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام امین معظمی‌گودرزی در نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه اظهار کرد: عرصه مهم تبلیغ در دانشگاه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ به‌ویژه دغدغه اصلی من در مباحث درون‌شناسی علوم اجتماعی و انسانی و تولید علوم انسانی بومی و انسانی است که این مسئله از دغدغه‌های مهم رهبری و نظام جمهوری اسلامی است و اگر بتوانیم در این زمینه گام مؤثری برداریم، قطعاً دیگر مقلد غرب و کشورهای دیگر نخواهیم بود؛ بنابراین باید در این عرصه وارد شویم و حرکت کنیم.(بیشتر بخوانید)


وی تأکید کرد: هدف اصلی‌ از برگزاری همایش رونمایی از طرح‌هایی است که قرار بوده در نهاد آنها را پیگیری کنیم و انتظار دارم همه استادان با هم‌اندیشی و همکاری نهاد رهبری کار بزرگی در دانشگاه آزاد اسلامی انجام دهند و لازمه آن نیز یاری و خرد جمعی است.


مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد استان کرمانشاه ادامه داد: معمولاً این سؤال مطرح است که چرا در دانشگاه‌ها دفتری به نام نهاد رهبری ایجاد شده است؟ در پاسخ باید بگویم که این دفتر برای تحول و جریان‌سازی در دانشگاه‌ها ایجاد شده است و فلسفه اصلی نهاد در دانشگاه، اسلامی‌سازی دانشگاه است و ممکن است این سؤال نیز مطرح شود که در چه عرصه‌ای می‌خواهیم دانشگاه را اسلامی کنیم؟ که پاسخ این سؤال نیز روشن است و آن فرهنگ است.


فلسفه اصلی نهاد نمایندگی رهبری اسلامی‌سازی دانشگاه است


معظمی‌گودرزی بیان کرد: فرهنگ مقوله‌ای اجتماعی و پیچیده و امر چندلایه و درهم تنیده است که تحلیل آن نتایج جالبی را در پی دارد و تمام متصدیان فرهنگی باید با لایه‌های مختلف فرهنگی آشنا باشند و راه‌حل ارائه کنند، معمولاً قسمت مشهود فرهنگ برای هر انسانی لایه رفتارها و نمادهای فرهنگی مانند ظاهر، پوشش، نحوه تعامل و کنش‌ها و رفتارها، نحوه معماری و سبک زندگی است و این نمادها و رفتارها در کشورهای مختلف متفاوت بوده و اینجاست که باید سراغ لایه‌های زیرین و بنیادی‌تر فرهنگ برویم که خیلی مهم است و باید در این لایه سرمایه‌گذاری کنیم.


وی بیان کرد: لایه زیرین نماد، لایه بایدها و نبایدهاست و هر فرهنگی برای خود یکسری قوانین و مقررات و بایدها و نبایدها دارد که براساس آنها رفتارها و نمادها شکل می‌گیرد و تفاوت ما با کشورهای مختلف همین است، در زیر این لایه، لایه دیگری به نام ارزش‌ها، مطلوب‌ها و نامطلوب‌های یک فرهنگ مطرح می‌شود و اگر ما به مطلوبیت چیزی نرسیم، قطعاً به باید و رفتار تبدیل نمی‌شود و این ارزش‌ها و مطلوب‌های یک فرهنگ است که نماد می‌شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمانشاه توضیح داد: ارزش‌ها، خوب‌ها، بدها و بایدها و نباید همگی از دل باورها و اعتقادات یک فرهنگ بیرون می‌آید و ممکن است این سؤال مطرح شود که در دفتر نهاد رهبری دانشگاه روی کدام لایه فرهنگ کار می‌کنیم؟ که بنده معتقدم روی همه لایه‌های فرهنگی باید سرمایه‌گذاری و کار کنیم و متأسفانه اکنون نواقص زیادی در جامعه وجود دارد و خیلی با فرهنگ آرمانی فاصله داریم و باید اصلاح شود و این کار از طریق برنامه‌ریزی انجام شود.


مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد استان کرمانشاه متذکر شد: در هیچ کاری از طریق اجبار به هدف نخواهیم رسید و در یک جامعه اگر می‌خواهیم موضوعی را نهادینه کنیم، نخست باید فرهنگ‌سازی کرده و مقبولیت ایجاد کنیم و هدف از تشکیل این همایش نیز همین است و عنوان هم‌اندیشی را نیز به همین دلیل «یک‌بار برای همیشه» گذاشته‌ایم و معتقدم در دانشگاه باید تمام ساختار محتوای نظام را مورد نقد و بررسی قرار دهیم و استادان ما نیز در این کار دخیل باشند.


معظمی‌گودرزی در پاسخ به این سؤال که اکنون چه باید کرد و چگونه لایه‌های فرهنگ را اصلاح کرد و از نفوذ فرهنگ متخاصم و مهاجم با آٍثار تخریبی به جامعه جلوگیری کرد؟ یادآور شد: باید یک‌بار برای همیشه سؤالات مطرح‌شده برای همگان را در دانشگاه‌ها پاسخ داد، ازجمله «آیا اسلام دین حق است؟»، «آیا دین اسلام مانند دین مسیحیت فردی، شخصی و سکولار است؟»، «آیا دین اسلام می‌تواند جامعه بشری را هدایت کند و نیازهای بشر را جوابگو باشد؟» و «آیا علم دینی و غیردینی داریم؟» و سؤالاتی از این قبیل که باید در دانشگاه‌ها و با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و همایش‌ها و نشست‌ها پاسخگو باشیم و دانشگاه‌ها را متحول کنیم.


فلسفه اصلی نهاد نمایندگی رهبری اسلامی‌سازی دانشگاه است


دبیر هم‌اندیشی استادان دانشگاه آزاد کرمانشاه نیز در این جلسه بر اهمیت برگزاری این همایش‌ها تأکید و بیان کرد: خوشحالم که با توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون و فروکش‌کردن تدریجی بیماری منحوس کرونا خوشبختانه به سمت برگزاری جلسات حضوری پیش می‌رویم که نتایج آن بسیار ارزشمندتر از جلسات برخط است، هم‌اندیشی نگاهی گفت‌وگومحور دارد و در گفت‌وگوهای دانشگاهی انتظار داریم حرف جدیدی زده شود و تولید علم صورت گیرد و نکاتی دانشگاهی و مهم مطرح شود و این در گرو مشارکت جمعی در همه مباحث است.


ادریس بهشتی‌نیا ادامه داد: مسائلی که به‌ویژه به حوزه علوم انسانی مربوط می‌شود، مسائلی است که در دل گفت‌وگو و بحث‌های متقابل به نتیجه می‌رسد پس اهمیت گفت‌وگوهای متقابل و هم‌اندیشی بسیار زیاد است و به‌دنبال سخنرانی نیستیم و بنای ما در هم‌اندیشی آسیب‌شناسی مسائل مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است و اگر این آسیب‌شناسی اتفاق نیفتد، عملاً کار ما بی‌نتیجه است؛ چراکه آسیب‌شناسی ما را به حل مسئله می‌رساند و هم‌اندیشی باید مسئله‌محور باشد.


در ادامه این جلسه اعضای هیئت علمی به بیان دیدگاه‌ها و نظر خود پرداختند و برگزاری اینگونه جلسات را بسیار مهم و تأثیرگذار برشمردند. از دیگر موارد این همایش برگزاری مولودی‌خوانی به‌مناسبت میلاد با سعادت حضرت امام حسن عسگری(ع) بود.


به گزارش آنا با حضور حجت‌الاسلام امین معظمی‌گودرزی به‌عنوان سخنران ویژه و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست هم‌اندیشی استادان با موضوع یک‌بار برای همیشه برگزار شد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب