دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژوهشگر و مشاور خانواده در برنامه «بدون توقف» عنوان کرد:

چرا جوان ۲۶ ساله نباید از ازدواج حرف بزند؟/ فرمان باید دست عقل باشد، نه احساس

حجت‌الاسلام «محسن عباسی ولدی» در برنامه «بدون توقف» شبکه سه به موضوع ازدواج جوانان پرداختند و پیشنهاداتی برای پسرها و دخترهای جوان ارائه دادند.
کد خبر : 621048
عباسی ولدی



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام «محسن عباسی ولدی» در برنامه «بدون توقف» که از شبکه سه سیما پخش شد، با اشاره به اینکه واقعی‌ترین ملاک معنوی ازدواج، دغدغه طرف مقابل برای انجام واجبات و ترک محرمات است، یادآور شد: باید مراقب باشیم در انتخاب، احساسات عنصر اصلی تصمیم‌گیر نبوده و فرماندهی دست عقل باشد.


حجت‌الاسلام عباسی ولدی در این برنامه خطاب به پدران و مادران گفت: ازدواج یک نیاز است نیازی هم نیست که بتوان آن را سرکوب کرد، نمی‌شود پدر و مادری از جوانش توقع داشته باشد که سالم زندگی کند اما به او بگوید الان فکر ازدواج نباش، خدا راه قرار داده و یکی از راه‌های سلامتی جوان ازدواج است، این یک حرف زور است که یک جوانی ۲۶ سالش است و بگویید حرف از ازدواج نزن.


وی در ادامه عنوان کرد: اگر جوانی به خواستگاری دختری آمد، درآمد مشخصی هم نداشت ولی روحیه کار داشت، تنبل نبود، دنبال کار می‌رفت و کار را برای خودش عار نمی‌دانست، تضمین در درجه اول روحیه کار و فرار از تنبلی اوست، اما اگر فردی آمد کار و درآمد داشت اما تنبل بود، به او اعتماد نکنید، تضمین آن پول نیست تضمین آن روحیه است، روحیه‌ای که تنبلی را برای خودش عار می‌داند از سر کوه قاف هم که شده درآمد کسب می‌کند، حالا ممکن است زیاد نباشد ولی درآمدش را کسب می‌کند.


این مشاور خانواده اظهار کرد: خدا خودش گفته جوان‌ها را به ازدواج درآورید و تأمین رزق و روزی آنها را هم تضمین کرده، فقط چند توصیه هم کرده که اهل قناعت باش و زیاده‌طلب نباش، به من هم اعتماد کن، آرامش‌ بخش‌تر از این تضمین هم وجود ندارد. بسیاری از نیازهایی که امروز داریم کاذب است که برای ما بَرج می‌تراشد، قبول کنیم با همان توانمندی متوسط هم نیازهایی که امروز به نیازهای اصلی تبدیل شده قابل تأمین نیست، در حالیکه اگر این بَرج‌ها کنار برود خیلی‌ها توانمندی ازدواج را دارند.


عباسی ولدی در خصوص شاغل بودن خانم‌ها که شرط برخی پسران برای ازدواج است، تصریح کرد: من با نگاه شکاکانه‌ای به این فرد نگاه می‌کنم و به این راحتی نمی‌توانم به او اعتماد کنم، مرد وقتی تصمیم می‌گیرد یک زندگی تشکیل دهد یعنی به من اعتماد کنید، در تمام مکاتب مرد متکفل درآمد خانه است، در حالیکه در اینجا او از همین اول می‌گوید من ضعیف هستم و به من اتکا نکن.


وی همچنین در پاسخ به این سؤال که «چه ایرادی دارد دختر از پسر خواستگاری کند» نیز توضیح داد: اگر بخواهیم واقعی صحبت کنیم، این اتفاق در مواردی باعث بدبینی پسر می‌شود که این خانم خواستگاری ندارد، کسی سراغش نیامده و قطعا مشکلی دارد و دیگر اینکه یکی از جاهایی که پسرها به شدت اختیارشان را از دست می‌دهند وقتی است که دختری به آنها بگوید می‌خواهم با تو ازدواج کنم، و ممکن است حس محبتی از سر ترحم پیش بیاید که یکی از خطرناک‌ترین حس‌ها است چرا که ازدواج مؤسسه خیریه نیست، لذا بهتر است که این پیشنهاد توسط واسطه‌ای مطرح شود.


این محقق و پژوهشگر در حوزه سبک زندگی در ادامه افزود: اصرار من بر خواستگاری رسمی نیز بر این مبناست که در مسیر انتخاب تا وقتی که قرار است انتخاب قطعی شود، هر چقدر از دخالت احساس در تصمیم‌گیری در تشخیص و تعیین ملاک‌ها پیشگیری کنیم و فرماندهی عقل را مختل نکنیم به نفع خودمان عمل کرده‌ایم، اما وقتی می‌توانیم احساسات سطحی و زودگذر را تحریک نکنیم و در جایی که فرد واسطی برای اینکه بتوانیم مثلا شماره تلفنی از طرف به دست آوریم نیست می‌توانیم خودمان مستقیما به خانم درخواست‌مان را بیان کنیم.


عباسی ولدی با تاکید بر این نکته که تا می‌شود در مسیر انتخاب به احساسات دامن نزنیم، گفت: باید مراقب باشیم احساسات عنصر اصلی تصمیم‌گیری نبوده و فرماندهی دست عقل باشد و از هر چیزی که احساسات سطحی را تحریک می‌کند پرهیز کنیم برای همین است که می‌گویم از روش خواستگاری سنتی جلو برویم.


وی همچنین در خصوص معیارهای معنوی نیز عنوان کرد: در مورد معیارهای معنوی برخی به این معیارها که می‌رسند می‌گویند ما که پول نخواستیم، مادیات نمی‌خواهیم، فقط فرد اهل نماز شب و هیئت و زیارت باشد یا اینکه می‌خواهم همسرم استاد اخلاق من باشد، می‌گویم اگر بگویی همراه اخلاقی من باشد قبول می‌کنم، اما زندگی که کلاس اخلاق و عرفان نیست، او باید به لحاظ معنوی هم‌نگاه و هم‌مسیر تو باشد، باور کنید ما در خصوص اینکه چرا همسرم هر هفته با من به هیئت نمی‌آید یا چرا نماز اول وقت نمی‌خواند اختلافاتی در حد طلاق داشتیم.


این مؤلف کتاب‌های سبک زندگی دینی در پایان تصریح کرد: نماز اول وقت خوب است ولی واجب نیست، گاهی ملاک‌های معنوی را طوری می‌چینیم که از حد واقعی بیرون رفته و آرمانی و دست نیافتنی می‌شود، جوان‌هایی که دوست دارید زندگی معنوی داشته باشید در ملاک‌های معنوی اینکه طرف مقابل شما دغدغه انجام واجبات و ترک محرمات را داشته باشد کافی است، این واقعی‌ترین ملاک معنوی در ازدواج است، همین که دغدغه داشته باشد کافی است چون او که معصوم نیست.


انتهای پیام/۴۱۷۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب