دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1400 - 11:40
رویداد ملی سکوی پرتاب(1)/ دانش‌آموخته مهندسی عمران پیشنهاد کرد؛

استفاده از ژئوپلیمرها و ملات‌های قلیایی فعال به جای سیمان

فرآیند مخرب زیست‌محیطی و انتشار گازهای گلخانه‌ای هنگام تولید سیماندانش‌آموخته مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با توجه به فرآیند مخرب زیست‌محیطی و انتشار گازهای گلخانه‌ای هنگام تولید سیمان، استفاده از ژئوپلیمرها و ملات‌های قلیایی فعال را یکی از راهکارهای جدید دانست.
کد خبر : 620786
امیر چپ‌نویس



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ نخستین رویداد ملی سکوی پرتاب روش‌های نوین ساخت‌وساز با همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق برگزار و از میان ۳ هزار و ۵۰۰ پایان‌نامه بررسی‌شده در رشته‌های مربوطه، پایان‌نامه کارشناسی ارشد امیر چپ‌نویس دانش‌آموخته رشته مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) به‌عنوان پایان‌نامه برتر انتخاب و معرفی شد.


پایان‌نامه این دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد در دو گرایش مهندسی عمران، مدیریت ساخت و آب و سازه‌های هیدرولیکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) با عنوان ارزیابی آزمایشگاهی تأثیر حرارت بر مشخصات مکانیکی ملات ژئوپلیمر مسلح شده با الیاف آرامید و با راهنمایی سیدعلیرضا زارعی در این واحد دانشگاهی انجام شده است.


در رویداد ملی سکوی پرتاب که با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان بانک مسکن در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، مسئول باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و رئیس راهبردی مرکز نوآوری و شکوفایی گروه مالی با یکدیگر تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند و از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برتر دانشجویان سراسر کشور قدردانی شد.


استفاده از ژئوپلیمرها و ملات‌های قلیایی فعال به جای سیمان


دانش‌آموخته رشته مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره این پژوهش اظهار کرد: بتن و ملات‌های پایه سیمانی از پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمان است و با توجه به آسیب‌هایی که سازه بتنی هنگام آتش‌سوزی متحمل می‌شود، پژوهشگران، آزمایش‌های مختلفی روی مصالح مورد مصرف ساختمان انجام داده‌اند تا بتوانند این آسیب‌ها را به حداقل برسانند.


امیر چپ‌نویس افزود: شناخت تغییرات بتن در برابر حرارت نیز برای بالابردن تاب حرارتی و جلوگیری از تخریب بیشتر سازه امری ضروری بوده و از سوی دیگر، استفاده بیش از حد از ملات‌های پایه سیمانی، مصرف سیمان را بالا می‌برد که با توجه به فرآیند مخرب زیست‌محیطی و انتشار گازهای گلخانه‌ای هنگام تولید سیمان، روی آوردن به مصالح جایگزین را راه‌حلی اجتناب‌ناپذیر می‌کند. برای پایین آوردن اثرات مخرب تولید سیمان پرتلند و جایگزینی مصالح کم آزارتر برای محیط‌زیست، باید استفاده از مصالح طبیعی یا موادی مانند محصولات جانبی حاصل از دیگر فرآیندهای تولیدی صنعت را مورد بررسی و آزمایش قرار داد تا به ترکیبات جدید دست یابیم.




بیشتر بخوانید:


امضای تفاهم نامه همکاری بین باشگاه پژوهشگران جوان و گروه مالی بانک مسکن


اولین رویداد ملی سکوی پرتاب روش های نوین ساخت و ساز


افتخارآفرینی دانشجوی دانشگاه آزاد رشت در رویداد ملی سکوی پرتاب


۲ رتبه برتر رویداد «سکوی پرتاب» به دانشگاه آزاد کرج رسید




وی استفاده از ژئوپلیمرها و ملات‌های قلیایی فعال را یکی از راهکارهای جدید دانست و اضافه کرد: این مواد، علاوه بر رفتار مناسب در مقابل حرارت و خواص مکانیکی قابل قبول، سازگاری بیشتری با محیط‌زیست نیز دارد. استفاده از ملات بدون سیمان که در برابر حرارت، خواص مناسبی از خود نشان دهد با به‌کارگیری از الیاف که در انواع ملات‌ها نقش افزایش مقاومت خمشی و جلوگیری از ترک‌های سطحی، حفظ انسجام سازه پس از آسیب را دارد امکان دستیابی به محصولی مناسب را برای ما مهیا می‌کند.


دانش‌آموخته رشته مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) تأکید کرد: با توجه به اینکه الیاف آرامید در مقایسه با دیگر الیاف‌ها، تاب حرارتی مناسبی از خود نشان داده به نظر می‌رسد، استفاده از آن در ملات ژئوپلیمری و قلیایی فعال، خواص مخلوط را در برابر حرارت نیز بهبود بخشد.


استفاده از ژئوپلیمرها و ملات‌های قلیایی فعال به جای سیمان


چپ‌نویس عنوان کرد: تحقیق‌هایی درباره ملات ژئوپلیمر و قلیایی فعال با الیاف‌های مختلف صورت گرفته است؛ اما در این پژوهش به بررسی و آزمایش ملات قلیا فعال و اثر حرارت بر مقاومت فشاری و خمشی نمونه ملات مسلح شده با مقادیر مختلف الیاف آرامید در درجه حرارت‌های ۲۳، ۲۰۰، ۴۰۰، ۶۰۰ و ۸۰۰ درجه سانتیگراد پس از هفت و ۲۸ روز عمل‌آوری پرداخته‌شده، سپس نتایج با یکدیگر مقایسه شده که بهترین میزان مصرف الیاف آرامید در این ملات را می‌توان ۱.۵ کیلوگرم در مترمکعب انتخاب کرد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب