ائتلاف پدرخواندهها علیه تحول در وزارت جهادکشاورزی
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، وقتی وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی با تأسی از این کلام امام خمینی (ره) که فرمودهاند: «مسئله کشاورزی ما در رأس همه امور است» در مجلس، نطق جلسه رأی اعتماد خود را قرائت کرد و با اعتماد بالای مجلس مواجه شد، پیامهای زیادی به بسیاری از افراد در سطوح مختلف بخش کشاورزی و حتی افراد خارج از بخش کشاورزی اما علاقهمند به مداخله در مدیریت و سیاستگذاری کلان کشاورزی یا همان پدرخواندههای این بخش، مخابره شد.
در مقابل این گروه اندک دارای تعارض منافع، بهرهبرداران، تولیدکنندگان و فعالان واقعی، زحمتکش و باعزت بخش کشاورزی از نطق وزیر پیشنهادی، پیامهای امیدوارکنندهای در راستای استیفای حق خود دریافت کردند و به آینده خوشبین شدند؛ چراکه پیشتر یکی از اقدامات تاریخساز، تحولآفرین و هویتدهنده به کشاورزان و بخش کشاورزی یعنی ایجاد شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی بود را در دوره فعالیت ساداتی نژاد در کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، آب و محیطزیست مجلس مشاهده کرده بودند.
این پیامها چه بوده که امیدها و بیمها را در جامعه هدف رقمزده است؟ اول؛ مبارزه با فساد و انحصارطلبی، دوم؛ اصلاح نظام بهرهبرداری موجود بخش کشاورزی (توسعه کشاورزی قراردادی) و شوم؛ اعتقاد راسخ به کشاورزی اقتصادی و کشاورزان ثروتمند.
این پیامهای سهگانه به همراه پیامهای چندگانه موجود در برنامه وزیر جهادکشاورزی، خداحافظی با برخی ریشه دوانیدهها، تصویب قوانین ویژه به نفع کشاورزان و دامداران، اقدامهای انقلابی در خرید تضمینی خرما، سیب صنعتی، دام سبک، سفرهای استانی مردمی و دیدار با بیش از ۱۰۰ نماینده از اتحادیههای بخش کشاورزی، زمینهساز همسویی جریانهای ذینفع در رانت، مخالفان توسعه کشاورزی و ارتقاء درآمد کشاورزان با یکدیگر در راستای هجمه و تخریب وزیر کشاورزی با پمپاژ اطلاعات غلط علیه وی شده است.
برخی این هجمهها را هجمه به یک فرد در قامت وزیر میدانند که وارد مناطق ممنوعه پدرخواندههای کشاورزی و رانتخواران خاص شده است که تحلیلی درست ولی ناقص است.
بیشتر بخوانید:
دلیل حملات علیه وزیر جهاد کشاورزی چیست؟
آن روی داستان را نیز باید با دقت مورد تحلیل قرار داد. تخریبگران که در بین آنها برخی افراد ناآگاه و ابزار برخی از گروهها حضور دارند، کسانی هستند که در رقابتهای مربوط به وزارت جهادکشاورزی مورد اقبال رئیس دولت سیزدهم قرار نگرفتهاند. آنان «امنیت غذایی مردم» و به تعبیر کاملتر «امنیت ملی» و «منافع کشاورزان» را نشانه گرفتهاند که بهسادگی نه میتوان و نه باید از کنار آن گذشت.
ریشه جریان خزندهای که به دلیل «ائتلاف» شکلگرفته به جریان جهنده خطرناکی تبدیلشده است را باید خشکانید، هرچند با هوشیاری قاطبه کشاورزان و فعالان کشاورزی بیاثر شده باشد. این ریشه را باید خشکانید تا امنیت ملی برگرفته از امنیت غذایی ناشی از قطع دست انحصارگران، رانت طلبان و مفسدان مالی در حوزه کشاورزی در دولت سیزدهم تضمین شود و تداوم یابد.
با ریلگذاری جدید در وزارت جهاد کشاورزی میتوان امید داشت، آینده با اقتدار کامل به نفع بخش کشاورزی و کشاورزان رقم بخورد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/